AMD RX9070XT'li Sistem Önerisi 60-65k Bütçeli

kekeriye

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
65000
Merhabalar,

Yakın zamanda fırsat ve indirimleri takip ederek parça parça alarak sistem toplamayı düşünüyorum. Başlangıç bütçem 55-60K arasıydı fakat bazı önemli parçalarda kaliteden ödün vermemek için bütçemi biraz daha arttırdım. Şu an bütçem 55-65K fakat 1-2bin daha fazla olmasını problem etmiyorum şu aşamada. Önemli olan iyi ve kaliteli parçaları bir araya getirip getirmediğim.

Sistem ne için olacak?
- Monitörün 2K 170Hz, rekabetçi oyunlar dışında hedefim 2K gaming
- Çoğunlukla CS2 gibi rekabetçi oyunlar oynamayı düşünüyorum.
- Red Dead Redemption 2, Baldurs Gate 3, Elden Ring gibi oyunlara da vakit harcamayı düşünüyorum.
- Hedefim işlemciyi olabildiğince ucuza halletmek ve 2-3 sene sonra işlemciyi daha iyi bir modele yükseltmek (muhtemelen x3d bir modele)
- Ekran kartı olarak hedefim AMD RX9070XT

Şu an parça planlarım:
İşlemci:
AMD Ryzen 5 7500F
- 2-3 sene sonra işlemciyi daha iyi bir modele yükseltmek istiyorum. Tercihen x3d bir işlemciye. O yüzden anakart geleceğe dönük olmalı.
Anakart: GIGABYTE B650M AORUS ELITE
- 2 tane M2 SSD bağlayabilmek istiyorum.
- İleride daha fazla güç tüketen bir işlemciyi de kolaylıkla kaldırabilecek güvenebileceğim bir anakart olmalı. Soğutma ve işlemciyi besleme konusunda yeterlilik talebim var.
- Wi-fi mutlaka olsun gibi bir derdim yok.
- Type-c mutlaka olsun gibi bir derdim yok. Olursa güzel.
Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX9070XT GAMING OC
RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
- DDR5 2x16GB düşünüyorum.
- 6000MHz CL30 almayı düşünüyorum.
SSD: Patriot Viper VP4300 Lite 1TB ya da Lexar NM790 1TB
Kasa ve PSU: Corsair 3500X ve Corsair RM850E 850W 80+ Gold
- Kasa fanları ARGB olursa harika
- PSU'da 3x8 pin desteği olmalı 9070xt için gerekiyor.
Soğutma: Arctic Freezer 36 ARGB Duo

Bu sisteme yorumlarınız nelerdir? Uyum problemleri olur mu montaj kurulum sırasında? Önerileriniz var mı?

Teşekkürler

Merhabalar,

Yakın zamanda fırsat ve indirimleri takip ederek parça parça alarak sistem toplamayı düşünüyorum. Başlangıç bütçem 55-60K arasıydı fakat bazı önemli parçalarda kaliteden ödün vermemek için bütçemi biraz daha arttırdım. Şu an bütçem 55-65K fakat 1-2bin daha fazla olmasını problem etmiyorum şu aşamada. Önemli olan iyi ve kaliteli parçaları bir araya getirip getirmediğim.

Sistem ne için olacak?
- Monitörün 2K 170Hz, rekabetçi oyunlar dışında hedefim 2K gaming
- Çoğunlukla CS2 gibi rekabetçi oyunlar oynamayı düşünüyorum.
- Red Dead Redemption 2, Baldurs Gate 3, Elden Ring gibi oyunlara da vakit harcamayı düşünüyorum.
- Hedefim işlemciyi olabildiğince ucuza halletmek ve 2-3 sene sonra işlemciyi daha iyi bir modele yükseltmek (muhtemelen x3d bir modele)
- Ekran kartı olarak hedefim AMD RX9070XT

Şu an parça planlarım:
İşlemci:
AMD Ryzen 5 7500F
- 2-3 sene sonra işlemciyi daha iyi bir modele yükseltmek istiyorum. Tercihen x3d bir işlemciye. O yüzden anakart geleceğe dönük olmalı.
Anakart: GIGABYTE B650M AORUS ELITE
- 2 tane M2 SSD bağlayabilmek istiyorum.
- İleride daha fazla güç tüketen bir işlemciyi de kolaylıkla kaldırabilecek güvenebileceğim bir anakart olmalı. Soğutma ve işlemciyi besleme konusunda yeterlilik talebim var.
- Wi-fi mutlaka olsun gibi bir derdim yok.
- Type-c mutlaka olsun gibi bir derdim yok. Olursa güzel.
Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX9070XT GAMING OC
RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
- DDR5 2x16GB düşünüyorum.
- 6000MHz CL30 almayı düşünüyorum.
SSD: Patriot Viper VP4300 Lite 1TB ya da Lexar NM790 1TB
Kasa ve PSU: Corsair 3500X ve Corsair RM850E 850W 80+ Gold
- Kasa fanları ARGB olursa harika
- PSU'da 3x8 pin desteği olmalı 9070xt için gerekiyor.
Soğutma: Arctic Freezer 36 ARGB Duo

Bu sisteme yorumlarınız nelerdir? Uyum problemleri olur mu montaj kurulum sırasında? Önerileriniz var mı?

Teşekkürler
kendin de gayet güzel toplamışsın 1-2 tane değişmesi mantıklı olacak parça var

ssd de kioxia g3 fazlasıyla yeterli olur boşa masrafa gerek yok

seçtiğin psu güzel olsa da çok pahalı aynı fiyata çok daha iyileri var örnek ;

seçtiğin kasanın stoğunu bulamadım :D eğer sende hali hazırda varsa güzel bir kasa ama fiyatı pahalı ise çok daha mantıklı olanlar vardır , seçtiğin ana kart güzel

soğutucu olarak 360mm alabilirsen süper olur ilerde x3d işlemcilere geçtiğinde soğutma derdin olmaz
https://www.akakce.com/islemci-sogu...-rgb-360mm-sivi-sogutma-fiyati,173882596.html
şöyle bir şey fazla fazla yeterli olur indirimlerde daha ucuza düşebilir.

Yorumların ve önerin için teşekkür ederim.

Kasa ve PSU için direkt birlikte satılan versiyonu referans almıştım. Önerin gibi ayrı ayrı kasa ve psu alırsam benzer fiyatlara geliyor yanlışım yoksa? Corsair kalitesine güvenim olduğu için listeme almıştım. Daha ucuza kasa + psu ikilisi için araştırmaya devam edice. Biraz daha fiyat kırpabilirsem kaliteden ödün vermeden hoşuma gider açıkçası.

Soğutma konusunda güzel bir fırsat yakalarsam 360mm almayı düşünüyorum fakat şu aşamada oradan fiyat kısarsam benim için daha uyguna gelecek düşüncesindeyim. En azından işlemci yükseltene kadar hava soğutma ile devam edebilirim.

Geri