Emre Zengin
Moderatör
- En İyi Cevap
- 22
- Reaksiyon skoru
- 8,247
AMD Cleanup Utility ile kaldırıp tekrardan kur.Cozum onerisi Olan Yok mu baska ???
AMD Cleanup Utility ile kaldırıp tekrardan kur.Cozum onerisi Olan Yok mu baska ???
ddu gibi programlar arkasında dosyalar bırakıyor önce tekrardan güvenli modda kaldırın sonra kurulum yapmadan güvenli moddan çıkıp program files veya x86 klasöründen başlayıp tüm dosyaları tek tek gezin içinde amd ve nvidia ile alakalı tüm dosyaları silin c diskinde ki daha sonrasında daha sonra çalıştıra appdata yazıp çıkan 3 klasörden de iyice bakıp silin arkada bu tarz artıkların kalması da sorun açabiliyor sitesinden otomatik tarama ya da normal driverı kurun kurulum aşamasında fabrika ayalarına dön seçeneğini işaretlemeyi seçin ve ayrıca aygıt yöneticisinden bir hata olup olmadığını da kontrol edin isterseniz bunları denediğinizde sorun çözülmezse visual c++ paketlerini tekrar kurmayı deneyin dediğim gibi ddu ile silseniz dahi arkada dosyalar kalmakta özellikle appdata kısmında bulunan amd dosyasını silmeyi unutmayınSa,Düne kadar bilgisayarımı sorunsuz kullanıyordum. Temizlik yaparken eski GT 430 ekran kartımın sürücülerinin hâlâ yüklü olduğunu fark ettim ve program kaldırdan sildim. Ertesi gün bilgisayarı açtığımda AMD Software çalışmamaya başladı, OpenCL dosyasını bulamıyor ve hata veriyordu.
Bunun üzerine DDU ile sürücü temizliği yapmadığımı hatırladım. Önce güvenli modda Nvidia sürücülerini, ardından tekrar güvenli modda AMD sürücülerini DDU ile temizledim. Daha sonra AMD'nin sitesinden en güncel sürücüyü (yaklaşık 10 gün önce yayınlanmış) indirip yükledim.
Şu an masaüstünde sağ tıklayıp AMD Software'i açmaya çalıştığımda hiçbir şey olmuyor. Görev yöneticisinden baktığımda yazılım başlıyor ama 5 saniye içinde kapanıyor.
Ekran kartım: RX 580
![]()
Watch Ekran Kaydı 2025-05-18 153111 | Streamable
Watch "Ekran Kaydı 2025-05-18 153111" on Streamable.streamable.com
Sizce sorun ne olabilir? Tavsiyeniz nedir?
Hocam baska bir konuda yazinizi gordumAMD Cleanup Utility ile kaldırıp tekrardan kur.