Amd soket değişikliğine gidecek mi

Sadeceogrenmekistiyorum

Cezalı
80+ Gold
Reaksiyon skoru
7,551
Merhabalar amd soket değişikliğine gidecek mi, giderse ne zaman gider tahminince?
Am5 soketler çıkacak mı?

AM5 yerine AM4+ da çıkabilir, önceden de oldu çünkü. AMD bir soketin +'lısını çıkarmadan yeni sokete geçmiyor. Bence AM4+ çıkacak, pin sayısı aynı olacak. Onun yerine AM5 çıksa bile "bence" pin sayısı aynı olacak, bu sayede de yükseltme imkanı sunulacak.

4.nesilde değiştirmeyecek. 5i bilmem.

AM5 yerine AM4+ da çıkabilir, önceden de oldu çünkü. AMD bir soketin +'lısını çıkarmadan yeni sokete geçmiyor. Bence AM4+ çıkacak, pin sayısı aynı olacak. Onun yerine AM5 çıksa bile "bence" pin sayısı aynı olacak, bu sayede de yükseltme imkanı sunulacak.
sanırım AM4+ işlemcileri sadece AM4+'ta kullanabiliyorsun ama AM4 olan işlemcini AM4+/AM4 anakartta kullanabiliyorsun şeklinde. :D 4. nesil ise şuan B450/X470 kesin mi değil mi bilmiyorum çıkınca göreceğiz. D:

sanırım AM4+ işlemcileri sadece AM4+'ta kullanabiliyorsun ama AM4 olan işlemcini AM4+/AM4 anakartta kullanabiliyorsun şeklinde. :D 4. nesil ise şuan B450/X470 kesin mi değil mi bilmiyorum çıkınca göreceğiz. D:
Ryzen 4000 AM4 olacak da benim demek istediğim eski anakartlarla da kullanılabilecek. Tamam, eskiden kullanılmıyordu her anakartta ama kullanılan vardı. AM3 soketli anakarta FX takılan anakart vardı yani, bunda da öyle olacak, en azından ben öyle tahmin ediyorum.

Geri