Neler Yeni

AMD SORUNLARININ ÇÖZÜLDÜĞÜ YANILGISI

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
ben bilgisayarı çok iyi bilmek zorunda değilim. bios güncellemeyi bilmek zorunda değilim. işlemcinin frekansını kontrol etmek zorunda değilim. xmp neyse onu bilmek zorunda değilim. dümdüz standart bir kullanıcıyım ama amd beni bunları bilmeye zorluyor. neden çünkü saçma sapan zamanlarda anlamsız anlamsız hata veriyor. 1050ti da kullandım bundan 2 kart önce ve driver güncelleme nedir bilmezdim umursamazdım. ilk pc ye windows kurduğumdaki driver ile kalırdı. ama amd de öyle değil uygulaması bozuluyor uzun süre güncellem yapmayınca. fan ayarlama ekranı gidiyor, bomboş ekran gözüküyor orda. amd software yazılımı yazılımsal hatayla dolu. 2 kere başıma geldi zorunlu güncelleme yapmak zorunda kaldım. aynı şeyi (güncelleme yapmamayı) 1050ti ile de yaptım ama başıma en ufak sorun gelmedi. böyle şeyler kulağına basit geliyor olabilir ama ben dümdüz standart bir kullanıcı olmak istiyorum. detaylarda boğulmaya gerek yok benim gözümde.

• Beğen
Reaksiyonlar: Zeth

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
ben bilgisayarı çok iyi bilmek zorunda değilim. bios güncellemeyi bilmek zorunda değilim. işlemcinin frekansını kontrol etmek zorunda değilim. xmp neyse onu bilmek zorunda değilim. dümdüz standart bir kullanıcıyım ama amd beni bunları bilmeye zorluyor. neden çünkü saçma sapan zamanlarda anlamsız anlamsız hata veriyor. 1050ti da kullandım bundan 2 kart önce ve driver güncelleme nedir bilmezdim umursamazdım. ilk pc ye windows kurduğumdaki driver ile kalırdı. ama amd de öyle değil uygulaması bozuluyor uzun süre güncellem yapmayınca. fan ayarlama ekranı gidiyor, bomboş ekran gözüküyor orda. amd software yazılımı yazılımsal hatayla dolu. 2 kere başıma geldi zorunlu güncelleme yapmak zorunda kaldım. aynı şeyi (güncelleme yapmamayı) 1050ti ile de yaptım ama başıma en ufak sorun gelmedi. böyle şeyler kulağına basit geliyor olabilir ama ben dümdüz standart bir kullanıcı olmak istiyorum. detaylarda boğulmaya gerek yok benim gözümde.
ekran kartının bios ile alakası yok, kartın nvidia olsa da aynısıyla uğraşmak zorunda kalacaktın. Önceki dediğin şey çok saçmaydı 2 kişide de aynı anakart ve işlemci olabilir ama bu ikisinde de süper çalışacağı anlamında gelmiyor. Böyle bir mantık olsaydı zaten ürünlerde garanti ve güncelleme diye bir şey olmazdı nasıl olsa hepsi kusursuz çalışırdı. Belki bir anakart fabrikadan güncel çıkmıştır diğer çıkmamıştır üretim tarihine göre değişir veya birinin rami bozuktur, belki birinin psu'su 12 volt kanalını stabil veremiyordur bir sürü sebep olabilir

Son düzenleme:

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
2 farklı arkadaşıma amd önerdim ve pişmanım. biri 6700xt xfx merch aldı diğeri rx6700 xfx quick aldı. ikisi de 1 gün arayla wattman yediler. ikiside forumda konu açtılar çözüm bulamadılar. eski konuları okudular çözüm bulamadılar. şans eseri bios güncelleyin dedim ikiside güncelledi çözüldü. ama tamamen şans eseri çözüldü. 5dk oyun oynayabiliyorlardı max, sonra pc res atıyordu.
özet geçmek gerekirse amd 6k series'e geçince sorunlarıyla beraber geçmiş. hiçbir gelişme yok. 500 series kullandım başım ağrıdı, 5k series kullanıyorum başım ara ara ağrıyor. 6k series kullanan arkadaşlarımın da başı ağrıdı.
önceden parası kısıtlı olanlara amd alınır diyordum artık onu da demiycem. paran yoksa alma. git nvidia için para biriktir veya daha kötü bir nvidia kart al ama asla amd alma.
Bios guncellemesi zaten bilgisayar alindiginda ilk yapilmasi gereken seylerden birisi. Cokta arastirma yapmamislar sanki.
hocam tabi maksat amd yi kötülemek olucak. arkadaşımda 3060ti var aynı anakart aynı işlemciye sahip 6700xt li arkadaşım var. neden böyle bir hata onda olmuyor da amd'li arkadaşımda oluyor. forumlarda ki konularda da net bir cevap yok. şundan olabilir bundan olabilir diye ihtimal veriyorlar. hepsi denendi sonuç alınamadı. 3060ti'lı arkadaşım neden bios güncellemesi yapmadan gül gibi oynuyor da amd li arkadaşım böyle saçma sapan şeylerle uğraşmak zorunda kalıyor?
Cunku Nvidia stabilite problemi yasandiginda hata veren bir sisteme sahip degil. stabilite problemini bluescreen veya stutter disinda ogrenme yolun yok Nvidiada. AMD herhangi bir kucuk problemde uyari yolluyor. Onunda sistemi sacma, Nvidianinda. Zaten her anakart ayni bios surumuyle gelmedigi gibi farkli model anakartlarin tamamen farkli bioslari oluyor. Bunu ekran kartina baglaman sacma.

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
Discord
Twins R32#0331
/
ekran kartının bios ile alakası yok, kartın nvidia olsa da aynısıyla uğraşmak zorunda kalacaktın. Önceki dediğin şey çok saçmaydı 2 kişide de aynı anakart ve işlemci olabilir ama bu ikisinde de süper çalışacağı anlamında gelmiyor. Böyle bir mantık olsaydı zaten ürünlerde garanti diye bir şey olmazdı nasıl olsa hepsi kusursuz çalışırdı. Belki bir anakart fabrikadan güncel çıkmıştır diğer çıkmamıştır üretim tarihine göre değişir veya birinin rami bozuktur, belki birinin psu'su 12 volt kanalını stabil veremiyordur bir sürü sebep olabilir
rami bozuk olan sistemde bios güncellenince düzeliyor mu?
psu nun 12 volt kanalının stabil güç vermemesi bios güncellemesiyle düzeliyor mu?
ikisinin de bios sürümlerini bilmiyorum ama öğrenince dönüş yapıcam

The Batman

80+ Silver
youtuberler kimden para alırsa onun hakkında konusur siz onlara degil bu işten cıkarı olmayan kullanıcılara bakın Ndivia intel devam ke

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
/

rami bozuk olan sistemde bios güncellenince düzeliyor mu?
psu nun 12 volt kanalının stabil güç vermemesi bios güncellemesiyle düzeliyor mu?
ikisinin de bios sürümlerini bilmiyorum ama öğrenince dönüş yapıcam
Stabilite problemi farkli direkt bozuk parca farkli. Direkt PC'ye takar takmaz calismayan bir ramle XMP acinca calismayan ram tamamen farkli. Memtest ile ramleri test etmen, sorun yoksa bios guncellemen gerek. Bios guncellemesi parcalari tamir etmiyor onceki surumlerde problem varsa onlari duzeltiyor duz driver mantigi gibi.

NightRose

80+ Bronze
kardeş bios güncel değil diye hiç başıma arkadaşın dediği gibi problemler gelmedi
ekran kartının bios ile alakası yok, kartın nvidia olsa da aynısıyla uğraşmak zorunda kalacaktın. Önceki dediğin şey çok saçmaydı 2 kişide de aynı anakart ve işlemci olabilir ama bu ikisinde de süper çalışacağı anlamında gelmiyor. Böyle bir mantık olsaydı zaten ürünlerde garanti diye bir şey olmazdı nasıl olsa hepsi kusursuz çalışırdı. Belki bir anakart fabrikadan güncel çıkmıştır diğer çıkmamıştır üretim tarihine göre değişir veya birinin rami bozuktur, belki birinin psu'su 12 volt kanalını stabil veremiyordur bir sürü sebep olabilir

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
Discord
Twins R32#0331
Bios guncellemesi zaten bilgisayar alindiginda ilk yapilmasi gereken seylerden birisi. Cokta arastirma yapmamislar sanki.
hocam standart bir kullancıyım ve çevremdeki çoğu kişi de bu kafada. oturduğumuz semtlerde elektirikler saçma sapan zamanlarda ansızın kesilebiliyor ve bios güncellemesi yapılırken elektirik kesintisi sonucu anakartı garantiye gönderme durumları olabiliyormuş. bazı durumlarda pil sök takıyla çalışmıyormuş. böyle şeyler nerden baksan 3 hafta 1 ay sistemsiz kalmak demektir ve gerek duymuyorum, çevreme de önermiyorum.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
hocam standart bir kullancıyım ve çevremdeki çoğu kişi de bu kafada. oturduğumuz semtlerde elektirikler saçma sapan zamanlarda ansızın kesilebiliyor ve bios güncellemesi yapılırken elektirik kesintisi sonucu anakartı garantiye gönderme durumları olabiliyormuş. bazı durumlarda pil sök takıyla çalışmıyormuş. böyle şeyler nerden baksan 3 hafta 1 ay sistemsiz kalmak demektir ve gerek duymuyorum, çevreme de önermiyorum.
maks 1 dakikalik is falan bios guncellemesi. O sirada elektrik gidecek ani bulduysan o senin sansizligin. Ama sirf bios guncellemesinden dolayi 2 kat FPS artisi alan, Sistemi kullanamiyorken(direkt calismiyordu sistem) kullanmaya baslayan insanlar taniyorum. Ayrica B450'de 5. nesil islemci kullanmak icin Bios guncellemesi yapman sart. A320'de de 3. nesil kullanmak icin(onun ustune resmi destek sanirim yok ama takip calistirmayi beceren belki vardir)

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,154
İsim
kilan embappe
"AMD sorunlarını tamamen aştı"

Evet bu yalan tamamen aşmadı RX 6600 ile sorun yaşayan çok kişivar bu modelle de ilgili olabilir 6500 XT ve 6600 kartlarında sorun yaşayan gördüm ama mesela ben 6800 XT/6900 XT gibi kartlarda nadir gördüm... Ya da direkt görmedim ya...

Neyse... Ama AMD'nin RX 6000 serisinde sorun yaşama olasılığı diğer serilere göre bariz şekilde daha düşük bu bir gerçek... Ama bazı durumlarda insanlar AMD sistemlerde sorun yaşayınca bu sorun pc'yi çöp etmiyor bazı "fanboy" arkadaşlar direkt "driver çöktü mü pc gg" falan sanıyor, hayır... Bu sorun kolaylıkla giderilebilen bir sorun...

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
kardeş bios güncel değil diye hiç başıma arkadaşın dediği gibi problemler gelmedi
O zaman stabil bir bios surumundesindir hocam herkeste olacak diye bir sey yok. Daha cok yeni anakartlarda biosla alakali problem olur. Ya da yeni piyasaya cikmis parcalarda. Ya da gercekten eski surumlerde gonderilirse stabilite problemleri daha muhtemel ortaya cikar.

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
Discord
Twins R32#0331
maks 1 dakikalik is falan bios guncellemesi. O sirada elektrik gidecek ani bulduysan o senin sansizligin. Ama sirf bios guncellemesinden dolayi 2 kat FPS artisi alan, Sistemi kullanamiyorken(direkt calismiyordu sistem) kullanmaya baslayan insanlar taniyorum. Ayrica B450'de 5. nesil islemci kullanmak icin Bios guncellemesi yapman sart. A320'de de 3. nesil kullanmak icin(onun ustune resmi destek sanirim yok ama takip calistirmayi beceren belki vardir)
hocam bios güncellemesi oyunlardaki performansı 2katına çıkarıyorsa milattan önceki bir sürüm olması gerek diye düşünüyorum.
bazı anakartlarda güncelleme yapmanın zorunlu olduğunu biliyorum. kendi anakartımın da bios güncellemesini yaptırdım ama vatan'dan almıştım gittim oraya onlar yaptı verdi. gün içinde geri almıştım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Benim sistemimde Ryzen 5 Pro 3400G var ve baya AMD çökme hatası aldım. Sorunumu aylar önce MSI kaynaklı olduğunu düşündüm ve BİOS güncellemesinin gelmesini bekledim ve bu konuyu şubatta açmışım. Ortalama 1 sene olmuş. Bir kez olsun AMD ekran kartı sürücü çöktü hatası almadım.
Kısaca sadece kötülemek yerine çözüm aramanızı tavsiye ederim. Forumda böyle problem yaşayan arkadaşlara vaktim oldukça yardım etmeye çalışıyorum. AMD Fanboyluğu yapmıyorum. NVIDIA da da BİOS kaynaklı ya da RAM kaynaklı sorunlar yaşayan kişiler oluyor.

Son düzenleme:
Top Bottom