Amd stok fan çok ses yapıyor

Reaksiyon skoru
9
Merhabalar

Ryzen 3 3200 g kullanıyordum update edip ryzen 5 3400 g aldım o aradada ssd mi eski laptobumda kullandım kasama tekrar taktım yeni gelen işlemciyi yeniden taktım stok fanı düzgün bir şekilde oturmuş vaziyette fakat fan bir anda çok hızlı çalışmaya başlıyor ve sistem cpusu sadece normal dosyalar açıkken 3 ve 3,50 üstünde geziyor çözümü nedir ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve fandan bir anda hızlanma sesi geliyor fan sesi bi kadar yüksek gelmiyordu

Merhabalar

Ryzen 3 3200 g kullanıyordum update edip ryzen 5 3400 g aldım o aradada ssd mi eski laptobumda kullandım kasama tekrar taktım yeni gelen işlemciyi yeniden taktım stok fanı düzgün bir şekilde oturmuş vaziyette fakat fan bir anda çok hızlı çalışmaya başlıyor ve sistem cpusu sadece normal dosyalar açıkken 3 ve 3,50 üstünde geziyor çözümü nedir ?

Ve fandan bir anda hızlanma sesi geliyor fan sesi bi kadar yüksek gelmiyordu
stok fan sesli çalışıyor düzgün taktığınızdan emin misiniz fanı

evet yerinden bile kıpırdamıyor tüm vidaları oturmuş durumda
dediğiniz 3-3,5 ghz ise normal o yükselir düşer normal bence. stock fanlar bir zaman sonra sıcak olmasa da hızlı dönüyor farklı bir fan alabilirsiniz sesi rahatsız ediyorsa

Hız ayarını BIOS üzerinden kendin yapsana. Daha kontrollü olur.

dediğiniz 3-3,5 ghz ise normal o yükselir düşer normal bence. stock fanlar bir zaman sonra sıcak olmasa da hızlı dönüyor farklı bir fan alabilirsiniz sesi rahatsız ediyorsa
daha önce 4 gün önceye kadar ryzen 3 3200 g vardı onda hiç böyle bişey yoktu

Hız ayarını BIOS üzerinden kendin yapsana. Daha kontrollü olur.
bilmediğimden yapmıyorum bilsem ama hızı : normal diye yazıyor

daha önce 4 gün önceye kadar ryzen 3 3200 g vardı onda hiç böyle bişey yoktu

bilmediğimden yapmıyorum bilsem ama hızı : normal diye yazıyor
Ayarlamayı bilmiyorsan BIOS ayarlarından sessiz profil seçebilirsin.

önericeğin bi program varmı sıcaklığa bakmam için ve değerler kaç olmalı en fazla
MSI Afterburner ile oyun sırasındaki sıcaklıklara bakabilirsin. 80i geçmemeye çalış. Sıcaklık ve FPS izlemek için ayar yapman lazım. İnternette bolca video var nasıl yapacağını anlatan.

BİOS üzerinden Core Performance Boostu kapatırsan hem işlemcinin sıcaklığı ciddi ölçüde azalacaktır hemde fanların çok daha sessiz çalışacaktır.Ama performanstan biraz ödün vermiş olursun.

Geri