Neler Yeni

Amerika hakkında sorular

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Ya tamam kötü olabilir ama abartılan kadar değil.Amerika'da yaşıyorsun sanırım,nasıl gittiğini anlatabilir misin? Gitmeyi düşünenlere yardımcı olmuş olursun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayat pahalı? Orada? Kankam tanıdığım var orada.Alım şartları falan çok iyi.Kiralar pahalı gelebilir bir tek.
hayat pahalı demedim yalnız, hayatta bir o kadar pahalı dedim. Asgari ücret ile geçinmek en az TR'deki kadar zor orada da. Ev kirası, elektrik, su vb. hepsi aynı derecede kazık.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
Bir ara yaşadım. Şimdi başka ülkedeyim. Şu anlar gidecek gibi değil. Kendi ülkelerinde kalmaları daha iyi. Üniversite bitirdikten sonra master yapmaları daha iyi olur. Malum dolar kuru fazla.
Zaten üniversiteye ücret ödeyebilecek kişi sınava girmez.SAT sınavına girmesi lazım ki öğrencinin burs alabilsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hayat pahalı demedim yalnız, hayatta bir o kadar pahalı dedim. Asgari ücret ile geçinmek en az TR'deki kadar zor orada da. Ev kirası, elektrik, su vb. hepsi aynı derecede kazık.
2500 dolar ile ne kadar iyi geçinebileceğini biliyor musun? kira 1000 dolar ortalama.Kaldı 1500,mutfak masrafı aylık olarak ortalama 300 tutuyor.İnternet,telefon faturası toplam 100 dolar.Elektrik,su,gaz max 500 tutsun ama 150'yi geçmez diye düşünüyorum.600 dolar kaldı,600 dolara gayet güzel şeyler alabilirsin teknolojik alet olarak.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
1-Üniversite mezunu olmayanlar gidebilir mi?
2-Suç oranları yüksek olmasına rağmen gider miydiniz?
3-En az kaç yaşında olmak gerek?
4-En güvenli eyalet neresi?
5-Sağlık yönünden sıkıntılı olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
turistik amaçlı içinse sadece 18 yaşında olman yeter zaten
Green card içinse:
1-lise bitirmiş olman yetiyor
2-gidilir bence
3-18
4-California diye biliorum
5-giderdim

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
turistik amaçlı içinse sadece 18 yaşında olman yeter zaten
Green card içinse:
1-lise bitirmiş olman yetiyor
2-gidilir bence
3-18
4-California diye biliorum
5-giderdim
Öğrenci vizesinin yaşı yok.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
okul ayarlaman falan lazım ve birsürü adımı var ondan saymadım onu
Lise'de gitmek istiyorsan IELTS'e girip araştırma ile bir liseye gidebilirsin.Liseler çoğu ülkede ücretsiz olduğundan lise okumak çok masraflı değil.Üniversite için ise üniversite IELTS veya TOEFL istiyor isteyen kişi istediğine veya ikisine de girebiliyor.Amerika için IELTS-TOEFL'dan sonra SAT'ye girmesi gerekiyor SAT'ye girmeden burs kazanamaz.Burs için burs başvuru tarihleri başladığı gibi burs talep etmesi lazım.Burs kazanma şansınız var.Başarılı iseniz üniversiteler tam burs daha kolay verebiliyor çünkü üniversitenin yararına oluyor.TR'de derece yaparakta orada ki üniversitelerden tam burslu üniversiteye davet alabilirsiniz.

mendossa

80+
1- Türkiye'deki üniversitelerin diploması geçerli değil, o yüzden bir şirkete iş başvurusu yaptığında diplomana değil çalıştığın yerlere ve projelere bakarlar. Mesela yurtdışına çıkan yazılımcıların çoğunluğu alaylı veya yazılımla alakasız bölümlerden mezundur.. kısaca üniversite mezunu olman onlar için pek önemli değil. fakat üniversitenin en büyük avantajı erasmus vb. programlarla gidebilme imkanı veriyor ama sonuç olarak şart değil.
2- Şehre bağlı mesela Detroit,Memphis, St.Louis,Cleveland gibi yerlerde yaşam imkanı verilse asla tercih etmem.
3- 18
4- New York eyaletinin bir çok şehri güvenli.
5- Hastaneler özel olduğu için bakımlı ve modern ama fiyat konusunu zaten orada yaşayanlar anlatıyor. Mesela göç etsen olası bir sağlık sorununda, eğer cebince para yoksa hayatın çıkardıkları faturayı ödemekle geçer.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,606
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Benim imkanım olsa giderim.

Glitchy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,710
İsim
Enes Dağhan
İlgilendiği Kategoriler
Modelleme Animasyon Oyunlar
Ben 3 aylığına giderim iş bulduktan sonra, 3 ay çalışır paramı alır Türkiye'ye kaçarım gene.

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Tabi ki de giderdim düşünsene Amerikalı olan insanlar istediği ülkeye vizesiz gidebiliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Kalıcı olarak şahsen sadece Silikon Vadisine giderdim Amerika'da. Onun dışında gitmezdim adamlar su gibi silah alıyorlar

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
1-) Evet
2-) Evet bunlar bir nevi hangi bölgelerde yaşadığınıza bağlı
3-) 18 üstü
4-) Fikrim yok.
5-) Maalesef orası sıkıntılı yapacak pek bir şey yok.

Top Bottom