Neler Yeni

Anadoludan mesleğe nakil

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Alihan YILMAZ
Öğretmen neden olmak isteniyor ki. Bir ton atanamayan öğretmen var piyasada. O kadar öğretmeni Devlet ne yapsın?

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Alihan YILMAZ
Hocam abim bir şirkette müdür o kadar kazanmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Örnek gösterdim
Abin'nin imza sirküsünde adı geçmiyorsa, hukuken Müdür değil. Bölüm veya departman sorumlusu olur böyle durumlarda. Şirketler bunu hep yapar. Maaştan kısmak için.

yusoxdxd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf
12.sınıfım sınavlı mesleki ve anadolu teknikden, sınavsız anadoluya nakil oldum fakat bazı sebeplerden dolayı pişman oldum,eski meslek liseme nakil aldırabilirmiyim.
Eokuldan nakil yaptırdığımda hata veriyor fakat 3 yıl boyunca meslek dersleri aldım sorumluluk sınavını gerektircek bir durum yok yani, okula dilekçe falan vererek nakil yaptıramazmıyım
Üzgünüm geçemezsin

Hocaların varsa aranın iyi olduğu bir sordur. Hem meslek liseleri her türlü daha avantajlı, Anadoludan çıkanların hepsi memur oluyor ya da yüksek yerlere geliyor diye bil algı var, yanlış, çoğu vasıfsız oluyor. Meslek lisesinden çıkan adamın bir vasfı, bildiği bir teknik iş olur, bu onu hem Türkiye için hem de Almanya gibi ülkeler için cazip kılar. Kaynakçılık mesela, Almanya kaynakçı bulamıyor, Anadoludan çıkan adam kaynağı bilemez ama Meslek liseli bilebilir onu anlatmay çalışıyorum. Teknik işlere olan talep artıcak ki artıyor da. Sosyal bilimler çıkışlıyım ancak meslek liselerine gereken değer hem halk hem öğrenciler hem de idare olarak verilirse bu çocukların yapamayacağı şey yok ☺️

Top Bottom