Arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Sistemi toplayıp çalıştırdığımda ilk çalışmamıştı. Anakartta hiçbir uyarı ışığı yanmıyordu ve ekrana görüntü gelmiyordu. Sonra sorunun kaynağını epeyice bir süre araştırdım ram tak-sök çıkar, ekran kartını değiş, güç kablolarını kontrol et vs. epeyi bir uğraştım hiçbiri bir işe yaramadı tabi ve ilginç bir şekilde stok soğutucuyu söküp yerine oturtmadan yerine koyunca düzeldi ama bu seferde işlemci ısınıp kapanıyordu. Soğutucu yerine oturunca yine ekrana görüntü gelmiyordu ve hiçbir uyarı ışığı yanmıyordu. Neyse en sonunda tekrar soğutucuyu söküp taktım ve düzeldi ama halen arada sırada cpu ışığı kırmızı yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Sıfır topladığım bir bilgisayarda böyle bir sorun yaşamak epeyi üzücü oldu benim için. Biraz kasayı oynatsam yine aynı sorunu yaşıyorum. Sorun anakartta veya işlemcide muhtemelen ama gerçekten saçma bir şey. Sorunun ekran kartı, ram, ssd, psu bileşenlerinde olmadığına kanaat getirdim. Anakarttaki işlemci pinlerinin oturacağı yerde de tam ortada bir boşluk/parlak bir şey var gibi onla ilintili olabileceğini de düşünüyorum.
Anakart:MSI H610M-G DDR4 PRO
Ekran Kartı: Colorful İGame 3070 Ti
İşlemci: İ3-12100f
Kasa: Be Quiet 500dx
SSD: Adata Legend 700 512 GB
Güç Kaynağı: Corsair RM1000x Shift
Anakart:MSI H610M-G DDR4 PRO
Ekran Kartı: Colorful İGame 3070 Ti
İşlemci: İ3-12100f
Kasa: Be Quiet 500dx
SSD: Adata Legend 700 512 GB
Güç Kaynağı: Corsair RM1000x Shift