Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakart kırmızı sarı ışık yanıyor

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Ahmet Hakan
Tek ramim var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ilkde bi tekrar yaptı 2. Slota takmıştım açılmadi ramin yerini değiştiriyim dedim ilk slota taktım acıldı bios ayarlarini yapiyim derken amd expo 1 e tıkladim kapattim kaydedip windows kurmak icin tekrar açmak istedigimde acılmadı
1. slota al CMOS reset yap açılır tekrar. Ama Expo açınca da gidiyorsa RAM bozuktur muhtemelen. Başka bir RAM ile dene.

ipkiwa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bora
Ekran kartı ve islemcide sorun yoktur dimi o kadar para verdim daha acamadan bozulmamiştir inşallah

1. slota al CMOS reset yap açılır tekrar. Ama Expo açınca da gidiyorsa RAM bozuktur muhtemelen. Başka bir RAM ile dene.
Tamam hocam denicem 1.slotta şuan cmos yapip acicam

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Ahmet Hakan
Ekran kartı ve islemcide sorun yoktur dimi o kadar para verdim daha acamadan bozulmamiştir inşallah

Tamam hocam denicem 1.slotta şuan cmos yapip acicam
Anakartının modelini yaz CMOS reset nasıl yapılıyor anlatayım.

Captain Barbossa

80+ Bronze
Arkadaşlar anakartta kırmizı ve sarı ışık yanıyor ekran gelmiyor sistemi daha yeni alıp kurdum
Sistem am5 sistemmi? onlarda ilk başta oluyor ram anakart uyşmazlığı. Sistemi beliritn siz ona göre konuşalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Merlin
Arkadaşlar anakartta kırmizı ve sarı ışık yanıyor ekran gelmiyor sistemi daha yeni alıp kurdum
hocam ben bu sebepten xmp yapın demiştim bios pilini çıkartıp takın tekrar düzelir biosa girip ram mhzsini 5600 kendiniz yapın expo filan yapmayın

ipkiwa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bora
Anakartının modelini yaz CMOS reset nasıl yapılıyor anlatayım.
Msi pro a620m-e

Sistem am5 sistemmi? onlarda ilk başta oluyor ram anakart uyşmazlığı. Sistemi beliritn siz ona göre konuşalım.
MSi geforcr 4070 super ventus 2x
Msi pro a620m-e
Amd ryzen 5 7600
Kingston cl36 16gb 5600 mhz
Corsair 1tb ssd

hocam ben bu sebepten xmp yapın demiştim bios pilini çıkartıp takın tekrar düzelir biosa girip ram mhzsini 5600 kendiniz yapın expo filan yapmayın
Bios pili nası cıkartılır hocam

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Ahmet Hakan
Msi pro a620m-e
1736288751671.png

RAM'i 1. slota al önce.(1. slottayken açıldı dediğin için) Sonra Gücü kes. Bir tornavida al ve anakartta kırmızı ile işaretli yerde JBAT1 yazan pinleri bul. Tornavida ile ikisini 5-10 saniye köprüle (kısa devre yaptır) Bilgisayarı aç.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Merlin
Msi pro a620m-e

Msi pro a620m-e
Amd ryzen 5 7600
Corsair 1tb ssd

1736288850969.png
şöyle bir şey hocam yukarıda bastırma yeri var ora bastırın çıkar yapamazsanız zorlamayın ben kırdım bios pilini değiştirdiler

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Merlin

ipkiwa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bora
Alıntıyı görüntüle
RAM'i 1. slota al önce. Sonra Gücü kes. Bir tornavida al ve anakartta kırmızı ile işaretli yerde JBAT1 yazan pinleri bul. Tornavida ile ikisini 5-10 saniye köprüle (kısa devre yaptır) Bilgisayarı aç.
Hocam bir sıkıntı yok dimi eminiz tek
Alıntıyı görüntüle şöyle bir şey hocam yukarıda bastırma yeri var ora bastırın çıkar yapamazsanız zorlamayın ben kırdım bios pilini değiştirdiler
Hocam ekran kartınin hemen arkasında ekran karti indirmeden cmos yapsam olmazmi

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Merlin

Captain Barbossa

80+ Bronze
Msi pro a620m-e

Msi pro a620m-e
Amd ryzen 5 7600
Corsair 1tb ssd

Szdeki am5 sistem olduğu gibi başta belirttmden ilk başta sorun olur genelde. Bios pili çıkartılarak 5 dk bekleyin ramleri tekrar takımn arıza yoksa bir parçada açılcaktır biosa girecektir. Genelde işe yarar. Veya yukarda arkadaşın görselindeki gibi olabilir.

Top Bottom