Neler Yeni

anakart mi işlemci mi bozuldu?

chavy21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Samed bahar
AMD ryzen 5 5600 aldım b450m vd plus kullanıyordum güncellemeyi unuttuğum için işlemciyi çıkarıp eski işlemciyi taktım ondan önce sistem gayet çalışıyordu bu işlemi yaptıktan sonra eski işlemciyi taktım ve hiç bir şekilde start vermedi diğer yeni işlemciyi denedikten sonra onunda çalışmadığını gördüm güç kaynağı ram her şey çalışıyor ama hiç bir şekilde start vermiyor işlemciden mi anakarttan mi kaynaklanıyor?

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,300
İsim
umut şahin
AMD ryzen 5 5600 aldım b450m vd plus kullanıyordum güncellemeyi unuttuğum için işlemciyi çıkarıp eski işlemciyi taktım ondan önce sistem gayet çalışıyordu bu işlemi yaptıktan sonra eski işlemciyi taktım ve hiç bir şekilde start vermedi diğer yeni işlemciyi denedikten sonra onunda çalışmadığını gördüm güç kaynağı ram her şey çalışıyor ama hiç bir şekilde start vermiyor işlemciden mi anakarttan mi kaynaklanıyor?
bios ayarlarını sıfırlayıp deneyin
Mesaj otomatik birleştirildi:

c-mos reset pinleri vardır veya bios pilini çıkarın bir kaç dakika sonra tekrar takıp deneyin

chavy21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Samed bahar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

c-mos reset pinleri vardır veya bios pilini çıkarın bir kaç dakika sonra tekrar takıp deneyin
hepsini denedik hocam nafile.

hikoo

80+ Bronze
Ikisi de bozuk degil, sen becerememissin. Bios update yapmadan 5600 takmaya calistigina gore bu iste amatorsun, git bilgisayarciya halletsin

chavy21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Samed bahar
Ikisi de bozuk degil, sen becerememissin. Bios update yapmadan 5600 takmaya calistigina gore bu iste amatorsun, git bilgisayarciya halletsin
Bilgisayarcı bu hale getirdi ne start ne veriyor ne başka bir şey

anladım peki eski işlemci ve yeni olarak bahsettiğiniz işlemcileri tekrar belirtirmisiniz
ryzen 3 2200g ryzen 5 5600

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
522
İsim
Burak
Bios sıfırlayın yada bios pil sök tak yapın açılacaktır

chavy21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Samed bahar
Bios sıfırlayın yada bios pil sök tak yapın açılacaktır
hocam hepsini denediğimi söyledim ama hala çalışmıyor bilgisayarcı bile sorunun yüksek ihtimalle anakarttan olduğunu söyledi

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
522
İsim
Burak
hocam hepsini denediğimi söyledim ama hala çalışmıyor bilgisayarcı bile sorunun yüksek ihtimalle anakarttan olduğunu söyledi
B450 m miydi kart oysa onda sanırım kronik sorun var hocam arkadaşımın başına geldi garantiye gönderdik değişim yapıldı

chavy21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Samed bahar
B450 m miydi kart oysa onda sanırım kronik sorun var hocam arkadaşımın başına geldi garantiye gönderdik değişim yapıldı
hocam yıllardır kullanıyorum bu sabah çalışıyordu gel gör ki işlemci değişiminden sonra bozuldu bu kadar da kronik olamaz herhalde yenisini mi almak lazım

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
522
İsim
Burak
hocam yıllardır kullanıyorum bu sabah çalışıyordu gel gör ki işlemci değişiminden sonra bozuldu bu kadar da kronik olamaz herhalde yenisini mi almak lazım
Garanti varsa garantiye gönderin hocam kesinlikle

quartle

80+ Gold
öyle bozulma şansı yok gibi düzgün bi bilgisayarcıya götürün

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,389
Üyeler
167,307
Son üye