RagnarLodbrok
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 220
Hocam çabuk kuruması önemli değil zaten en az 3 gün hiç elektrik vermeden bekleteceğim. Kontak temizleme spreyi de elimde yok maalesef.Sol alt bölge de fazlaca kalmış macun. Oraya sonuçta işlemci pinleri oturacağından sorun olabilir. Orayı iğne ucuyla yavaş yavaş temizlenmeli dikkat ederek bir türlü.
Veya elektronik ürünleri temizleme de kullanılan kontak temizleme spreyi ile temizleyerek eski hale kavuşturulabilinir. Spreyin sokete falan zararı yoktur. Ben bir çok kez anakart temizleme de kullandım spreylerden. O tarz spreyler wd 40 gibi yoğun değil, çabuk kuruyor ürün kendiliğinden.
İlk fotoya göre daha iyi durumda şu hali ile bile muhtemelen çalışır. Biraz daha uğraşılırsa en eski haline de gelir de, ama şu an daha iyi durumda.Hocam çabuk kuruması önemli değil zaten en az 3 gün hiç elektrik vermeden bekleteceğim. Kontak temizleme spreyi de elimde yok maalesef.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Biraz temizlemeye çalıştım son durumu bu şekilde hocam soketin.
Hocam bunu tamamen temizlemek için kontak spreyi alıp sokete mi sıkmam lazım? Elimde WD-40 var ancak ona yoğun demişsiniz. Direkt WD-40 sıksam zaten 2-3 gün bekleyeceği için kurumaz mı tamamen?İlk fotoya göre daha iyi durumda şu hali ile bile muhtemelen çalışır. Biraz daha uğraşılırsa en eski haline de gelir de, ama şu an daha iyi durumda.
Oraya wd 40 olmaz zaten ben ikisi arasında yoğunluk kuruma açısından dedim onu. Az daha ilk yapılan gibi temizlenirse kontak temizlemeye bile pek gerek kalmamış görüyorum . Ben ilk hali için demiştim sprey gerekebilir diye.Hocam bunu tamamen temizlemek için kontak spreyi alıp sokete mi sıkmam lazım? Elimde WD-40 var ancak ona yoğun demişsiniz.
Sanmam da sorun olacağını denesen iyi olur.Arkadaşlar ikinci elden aldığım anakartta resimdeki gibi termal macun kalıntıları var. Anakartı henüz deneyemedim işlemci elimde olmadığı için, bu termal macun kalıntıları sorun çıkarır mı? Çıkarırsa nasıl temizlemek en doğrusu olur?
Hocam elimde işlemci yok 2-3 gün sonra gelecek, ancak o zaman deneyebilirim.Sanmam da sorun olacağını denesen iyi olur.
Tamamdır hocam biraz daha uğraşayım o halde.Oraya wd 40 olmaz zaten ben ikisi arasında yoğunluk kuruma açısından dedim onu. Az daha ilk yapılan gibi temizlenirse kontak temizlemeye bile pek gerek kalmamış görüyorum . Ben ilk hali için demiştim sprey gerekebilir diye.
Siz az daha uğraşın ilk hali gibi olur o soket, spreye gerek yok bnce bile artık. 2. resme göre...
Oraya wd 40 olmaz zaten ben ikisi arasında yoğunluk kuruma açısından dedim onu. Az daha ilk yapılan gibi temizlenirse kontak temizlemeye bile pek gerek kalmamış görüyorum . Ben ilk hali için demiştim sprey gerekebilir diye.
Siz az daha uğraşın ilk hali gibi olur o soket, spreye gerek yok bnce bile artık. 2. resme göre...
Elimden geldiğince temizlemeye çalıştım şu an sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Sizin fikrinizi de alabilir miyim?Sanmam da sorun olacağını denesen iyi olur.
Baya macunlu kalmış izopropil alkol ile çok dökmeden sil onu kanka yada soket kilidini sökebiliyorsun mylrde temizlersin ama önermem ben denerken kırdım öyleArkadaşlar ikinci elden aldığım anakartta resimdeki gibi termal macun kalıntıları var. Anakartı henüz deneyemedim işlemci elimde olmadığı için, bu termal macun kalıntıları sorun çıkarır mı? Çıkarırsa nasıl temizlemek en doğrusu olur?
Dış fırçası ile yukarı çeke çeke sil geçerElimden geldiğince temizlemeye çalıştım şu an sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Sizin fikrinizi de alabilir miyim?
Güzel temizlemişsin. İşlemci tırnağını kapatınca sıkacak pinler biririne değecek sorun olmaz yüksek ihtimalle.Elimden geldiğince temizlemeye çalıştım şu an sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Sizin fikrinizi de alabilir miyim?
WD-40 elektronik cihazlar için uygun değil. Asla sıkma. Yağsız kontak spreyi al sıkacaksanda.Hocam bunu tamamen temizlemek için kontak spreyi alıp sokete mi sıkmam lazım? Elimde WD-40 var ancak ona yoğun demişsiniz. Direkt WD-40 sıksam zaten 2-3 gün bekleyeceği için kurumaz mı tamamen?
Tamam hocam, teşekkürler bilgi için.WD-40 elektronik cihazlar için uygun değil. Asla sıkma. Yağsız kontak spreyi al sıkacaksanda.
Tamamdır hocam. İşlemci elime ulaşınca deneyeceğim.Güzel temizlemişsin. İşlemci tırnağını kapatınca sıkacak pinler biririne değecek sorun olmaz yüksek ihtimalle.