Yardım Anakart Seçemiyorum Yardım

Zamazingo0

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
441
Bütçe
10000
Arkadaşlar sistem toplayacağım yakın zamanda ama hangi parçalara ne kadar bütçe ayırmam gerektiğine karar veremedim.Anakart 5kya da var 10kya da ve baktığım özelliklerine göre çok da farkları yok aralarında(birden fazla M2 yuvası olması ve 4 ram slotunun olması).Eğer oyun tarafında ciddi bir fark yoksa almak istemem 10k olanı.
İşlemciyi R5 7600 ekran kartını da 9070XT düşünüyorum.

Arkadaşlar sistem toplayacağım yakın zamanda ama hangi parçalara ne kadar bütçe ayırmam gerektiğine karar veremedim.Anakart 5kya da var 10kya da ve baktığım özelliklerine göre çok da farkları yok aralarında(birden fazla M2 yuvası olması ve 4 ram slotunun olması).Eğer oyun tarafında ciddi bir fark yoksa almak istemem 10k olanı.
şöyle hocam ryzen 5 seviyesi için 5k baremindeki modeller yeterli olur işlemci anakart uyumunda anakarttaki VRM faz yapısına bakıyoruz işlemciyi tam performansında besleme muhabbetinden dolayı eğer ileride 3d işlemciye geçerim diyorsanız anakartı en azından bi b650 gaming plus seviyesinden tutmakta fayda var ama uzun süre işlemciyi ryzen 5 kullanırım diyorsanız sıkıntı olmaz @4.0 50tdi quatro sürücüsü

biraz tuzlu daha kralını bulamazsın cok iyi cok geçerli kardesim

İleride yükseltme düşünmüyorsan b650m k tercih edebilirsin. Yükseltme yapmayı düşünüyorsan b650 gaming plus wifi tercih edebilirsin.

İleride yükseltme düşünmüyorsan b650m k tercih edebilirsin. Yükseltme yapmayı düşünüyorsan b650 gaming plus wifi tercih edebilirsin.
7600 için bu yeterli, fazla para bayılmaya gerek yok. (ileride yükseltme düşünmüyorsan)
şöyle hocam ryzen 5 seviyesi için 5k baremindeki modeller yeterli olur işlemci anakart uyumunda anakarttaki VRM faz yapısına bakıyoruz işlemciyi tam performansında besleme muhabbetinden dolayı eğer ileride 3d işlemciye geçerim diyorsanız anakartı en azından bi b650 gaming plus seviyesinden tutmakta fayda var ama uzun süre işlemciyi ryzen 5 kullanırım diyorsanız sıkıntı olmaz @4.0 50tdi quatro sürücüsü
Teşekkür ederim hepinize.7600ün beni uzun süre götüreceğini düşünüyorum açıkçası.Zaten sadece oyun oynayacağım ve genelde fps oyunları oynamıyorum.Ancak bir sorum var.B650M-K veya muadillerini aldığımda max hangi işlemciye yükseltebilirim?X3D modellerini zaten almayı düşünmüyorum ama bi 9600Xi kaldırıyorsa birkaç yıl sonra düşünebilirim belki.

Teşekkür ederim hepinize.7600ün beni uzun süre götüreceğini düşünüyorum açıkçası.Zaten sadece oyun oynayacağım ve genelde fps oyunları oynamıyorum.Ancak bir sorum var.B650M-K veya muadillerini aldığımda max hangi işlemciye yükseltebilirim?X3D modellerini zaten almayı düşünmüyorum ama bi 9600Xi kaldırıyorsa birkaç yıl sonra düşünebilirim belki.
9600x e geçmeye değmez 7600 den.9700x düşünebilirsiniz x3d istemiyorum derseniz.Uzun ömürlülük açısından bütçeniz varsa attıklarıma bakmanızı tavsiye ederim. https://www.amazon.com.tr/dp/B0DPKV...33&creativeASIN=B0DPKV94MX&linkCode=asn&psc=1. veya https://www.siner ji.gen.tr/gigabyte-b850-gaming-x-wifi6e-8200mhz-oc-m2-am5-atx-anakart-p-53732?srsltid=AfmBOorv7Uz73nhdXng12_ZeW4ZuuEOFT7pkHbbSi92O2kHvJnQOmF_W (boşluğu doldurun)

https://www.itopya.com/h3-classeseo...-ddr5-soket-am5-m2-hdmi-matx-anakarth3_u25176 önerim budur

hocam 650mk 7800x3d için ucundan kurtaracaktır bütçe çıkarsa 650 gaming plus mükemmel seçim olur gelecek işlemciler içinde

/

Oyun performansı için en kritik parçalar: GPU > CPU > RAM > Depolama > Anakart

Anakart tercih ederken neye dikkat etmelisin?

1-) VRM Kalitesi (Kullanacağın CPU'ya göre günü de kurtarabilirsin, geleceğe de yatırım yapabilirsin)
2-) Bios Kalitesi (Bir çok ürün yazılımsal olarak yeterince olgun değil ve sayısız hata ile çile haline geliyor)
3-) Genişleme Yuvaları (2x M.2 yuvası şuan içi ideal, ileride 4 SSD takmayacaksanız, ekstra slot bütçeyi boşa harcar)
4-) PCIe 5.0 Desteği (Çok hızlı okuma yazmalı (10.000 civarı) SSD'ler kullanacak iseniz tam verim almak için önemli. Kullanmayacaksanız gereksiz. Ama 4 yıl içerisinde çıkacak ultra hızlı SSD’lerden tam verim alırsınız. PCIe 4.0x16 slotu 9070 XT için performans kaybı yaşatmaz)
4-) Ram Slotu ve Bellek Hızı(4 slot; 2x16 GB ile başlarsınız, ileride 2x16 daha ekleyebilirsiniz bütçenize göre) (Min 6000 en fazla 8400Mhz Bellek hızları 5-6 yıl boyunca çok ideal)
5-) I/O ve Bağlantılar (İhtiyaç yoksa Wi-Fi/USB4/Thunderbolt’a para vermeyin. 2.5 GbE LAN ve ihtiyacınız kadar USB port olsun yeterli)

R5 7600 (65 W TDP) ve RX 9070 XT için yüksek güç veren VRM’lere ihtiyacınız yok, orta segment bir B650 ya da A620 kart fazlasıyla yeter. İleriye dönük CPU, SSD, Ram yatırımı yapmak istiyorsanız B850'ler 10bin civarlarına düşüyor.)

Son düzenleme:
Geri