Anakart turuncu ışık sorunu

Razzwil

80+
Reaksiyon skoru
82
Pc yi açınca anakartta turuncu ışık yanıyor ve rgbler o sürede rastgele yanıyor sonra yeşile dönüp açılıuor (yaklaşık 5-10sn turuncu yanıyor) başta pek umursamadım sorun çıkmadı diye ancak mavi ekran yedim ve ramleri de silgiyle silip slotları değiştim (tek tek denemedim daha) ve ayrıyeten eamleri anakart uygulamasından rgbleri ayarlayınca teki değişmiyor sıvı soğutmayı ayarlayınca sapıtıyor sürekli değişip duruyor
anakart yuvasında sorun olabilir mi?
beyaz olanda değişik duruyor sürekli beyaz olmasının sebebi anakart üzerinden beyaz yapmıştım
- Colorful cvn b850m 14a frozen gaming

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.2 MB · Hit: 48
Simdi turuncu isik dram sorunu demektir.

Ramlerini tek tek dene. Dram slotlarjni temizle. Bunlari yaptigni tahmin ediyorum silmissin.

Driverlarini silip temiz kurulum at. Gunxel driverlarda bazen sorun olabiliyor internetten yaz bak.

Biosunu gunxelle ve resetle.
Xmp expo givi ram oc ayarlarini acma sistemin kararsiz calisiyor ve bu sebepden olma ihtimali yuksek. Bios uodate sorasi reset at hic elleme bi dene bakalim.

Bunun disinda anakart hsrici islemci sorunuda olabilir senin durumunda nasil olur bilmem ama acilmayan sistemlerdeki dram hata isigi genelde ramlerde sorun oldugundan degil, islemcideki ram kontrolcusu sorun oldugundan cikar.

Buda islemcin yada anakart islemci pinlerin sorunluda olabilir demek.

Cozum onerilerimi dene olmassa islemciyi tak cikar yap.

Termla macun pinlere vs geldiyse izopropil alkol yada yagsiz kontak soreyle temizle.

Iyi sanslar

Hocam hiçbir şekilde çözemiyorum turuncu ışık yandığı sürece Bütün RGBLER saçmalıyor
açıldığında ise ramler deli divane olup sürekli değişiyor sıvı soğutmada aynı şekilde
performansa bir etkisi yok sanırsam pek gözlemleyemedim değerler iyi gibi
ancak açılma kısmı çok geç kalıyor ve şuana kadar 1 kere mavi ekran yedim
işlemcide bir zarar yok macun sıvı soğutmada sürülü gelen ben sürmedim montaj kısmındada bir şey yoktu
expo kapayıp denedim hala aynı

Ve Şöyle bir sorun var sıvı soğutma rgbleri kırmızı yanıp sönüyor düzeltemiyorum ramlerin rgblerde saçmalıyor uyuz etti

kullandığın RGB programı nedir dram ışıkları ilk başta açılırken yanabilir sonradan sönüyorsa bir sorun yoktur bir test yap bilgisayara (MemTest86)

kullandığın RGB programı nedir dram ışıkları ilk başta açılırken yanabilir sonradan sönüyorsa bir sorun yoktur bir test yap bilgisayara (MemTest86)
yarın testi yapacağım rgb için anakartın kendi centerını (colorful igamecenter) kullanıuotum kasa ve ramler için
gpu rgbsi için msi center
sıvı soğutma için corsair İCUE
çakışıyor diyebilirdiniz ancak İCUE ve msi center inik değilken de aynı sorun vardı

yarın testi yapacağım rgb için anakartın kendi centerını (colorful igamecenter) kullanıuotum kasa ve ramler için
gpu rgbsi için msi center
sıvı soğutma için corsair İCUE
çakışıyor diyebilirdiniz ancak İCUE ve msi center inik değilken de aynı sorun vardı
çalıştıkları için böyle oluyordur muhtemelen hepsini Signal RGB üzerinden yapın

bugün böyle bir hata ile karşılaştım 2. oldu ancak sorunu hala çözebilmiş değilim
EDİT: Sistem açıldığında walpaper gelmedi siyah ekran şuanda arka plan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu kadarı geldi sadece Ramler çalışıyor ne gibi bir sorun olabilir

Ekler

• IMG_3307.webp
    IMG_3307.webp
    938.2 KB · Hit: 16
  • Ekran görüntüsü 2025-11-01 163903.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-01 163903.webp
    8.4 KB · Hit: 17
Arkadaşlar bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi

sistem açılmıyor arkadaşlar açılsa bile mavi ekran atıp kapanıyor 10-15dn sonra yardımcı olur musunuz

Sadece 24 pine yakın olan slota ram takarak deneme yapabilir misiniz, işlemcide onboard ekran kartı varsa ekran kartını da çıkaralım. Bir de 2. slottaki rami çıkardıktan sonra tüm slotların gözükebileceği şekilde fotoğraf gönderir misiniz, kontrol edelim ram slotunda hasar var mı diye.

Sadece 24 pine yakın olan slota ram takarak deneme yapabilir misiniz, işlemcide onboard ekran kartı varsa ekran kartını da çıkaralım. Bir de 2. slottaki rami çıkardıktan sonra tüm slotların gözükebileceği şekilde fotoğraf gönderir misiniz, kontrol edelim ram slotunda hasar var mı diye.
hocam tüm slotlarda aynıydı şuan 6000mhz den 4800 e çekince sorunsuz çalışıyor mavi ekran vs yok şuanda

slotlarda bir zarar göremedim ben ama pek hakim değilim

ve cpu üzerinden görüntü vermiyor sistem
7800x3d işlemci dahili grafik olmasına rağmen

Ekler

• IMG_3312.webp
    IMG_3312.webp
    1.1 MB · Hit: 7
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri