Anakartı DDR5 Geçirmek İçin AMD Mı Intel Mi?

proxcis

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
790
Şu anda intel 13400f işlemcim var ve oldukça memnunum.
Yıl sonuna kadar boşta para oldukça önce DDR5 Rami sonra ana kartı almayı düşünüyorum ve işlemciyi değiştirmek benim için apayrı bir külfet gibi geliyor. İleride intel i9 kf ya da k serisi ile AMD emsal işlemciler hemen hemen aynı fiyatta.
Sizce ne yapmalıyım?

Yıl sonuna kadar boşta para oldukça önce DDR5 Rami sonra ana kartı almayı düşünüyorum ve işlemciyi değiştirmek benim için apayrı bir külfet gibi geliyor. İleride intel i9 kf ya da k serisi ile AMD emsal işlemciler hemen hemen aynı fiyatta.
Sizce ne yapmalıyım?
kesinlikle amd soket geçin hele 9700x falan geçerseniz tadından yenmez

Sizce ne yapmalıyım?
amd geçmeni öneririm ben de.

Yani mantıklı ama tek işlemci 12k :D
Onun yerine elimdeki işlemciyi satsam i9'a geçirsem aynı fiyata denk geliyor performans olarak da pek fark gözükmüyor bilmiyorum değer mi
oyun performansı olarak kesinlikle amd daha iyi olur eğer uzun yıllar boyunca işlemciyi değiştirmem diyorsanız güzel bir intel upgradesi de iş görür.

Sizce ne yapmalıyım?
intel dıyen forumu terketsın

intel dıyen forumu terketsın
Bütçe gözetmek lazım AMD nin 7. Nesil ryzen sonrası üstüne performans eklediği işlemciler çıkmadı. Frekansı arttırılmış 7. Neslin makyajlanmis hali çıktı. 14900k da düşünülebilir. AMD geçmek için anakart ram işlemci değişikliği 3 tane masrafı var .

net amd kardom adamlar aynı sokette bir sürü işlemci çıkarıyor uzun ömrülü oluyor net amd

önceden olsa intel derdim de sonradan çöp oldu kesinlikle AMD

Geri