Anakarttaki statik elektrik nasıl gider

Smith & Wesson

80+ Silver
Reaksiyon skoru
954
Pc yi temizledim temizledikten sonrada tekte açılmamaya başladı pc power tuşuna 3 4 kere felan basıyorum sürekli öyle açılıyor statik elektrik birikmesinden ötürü mü acaba daha önce yapmıyordu bunu temizlikten sonra oldu parçaları felanda sökmedim sadece camı cıkarıp içeriyi temizledim fanları vs statik elektirik boşaltmayı da psu kablosunu çıkarıp power tuşuna bastım bir süre ama boşalmadı sanırım halen aynı çünkü daha önce yaşayan varmı bunu

Power soketlerini ve power tuşunu kontrol etmende fayda var. Soketlerde temassızlık oluyor olabilir. Reset tuşu tek de alıyor mu ?

Power soketlerini ve power tuşunu kontrol etmende fayda var. Soketlerde temassızlık oluyor olabilir. Reset tuşu tek de alıyor mu ?
reset tuşu hiç çalışmıyordu zaten cıkartmıştım onu ama temizlikten önce böyle bir şey yapmıyordu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesela hoporlorden cızırtı geliyor bunu daha öncede yapıyordu sonra geçmişti bununda elektrikle ilgili oldugunu söylüyorlar anakarttan dolayı

reset tuşu hiç çalışmıyordu zaten cıkartmıştım onu ama temizlikten önce böyle bir şey yapmıyordu.

Mesela hoporlorden cızırtı geliyor bunu daha öncede yapıyordu sonra geçmişti bununda elektrikle ilgili oldugunu söylüyorlar anakarttan dolayı
Bilemeyeceğim hocam yanlış yönlendirmek istemem, Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Bilemeyeceğim hocam yanlış yönlendirmek istemem, Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
bu forumda eskiden cok yazarlardı kimse görmüyor pek artık

1 Psu arkasından düğmeyi indir
2 Power tuşunu 1-2 dakika basılı tut
3 sistemi elektriğe bağla
4 Psu arkasından düğmeyi aç

Hoparlordeki cızırtı ya 3.5mm jack girişindeki boşluktur.
Yada Hoparlör Parazit yakalıyordur. Yada Kablo

daha önce yapmıyordu jack girişini çok cıkarıp taktım parazit olabilir evet biraz eski kablolar onla ilgilide olabilir geçen senede yapmıştı sonra kendiliginden geçmişti

Ekran kartını ve sistemdeki bütün güç kablolarını sök bi gece dursun.

power düğmesinin içi değişebiliyor. lehimi zarar gördüyse yenilenebiliyor. Açıp bakmak lazım. Reset tuşu da aynı şekilde.

ramleri çıkarıp takmayı da deneyebilirsin

Birde nedense oyun girince yapıyor bu hoporlordeki sesi artıyor oyuna girdigim zaman menüde özellikle çok garip bi ses cıkıyor

Ekran kartını ve sistemdeki bütün güç kablolarını sök bi gece dursun.
bu hoporlordeki paraziti ve ses neden oluyor bilgin varmı

Pc yi temizledim temizledikten sonrada tekte açılmamaya başladı pc power tuşuna 3 4 kere felan basıyorum sürekli öyle açılıyor statik elektrik birikmesinden ötürü mü acaba daha önce yapmıyordu bunu temizlikten sonra oldu parçaları felanda sökmedim sadece camı cıkarıp içeriyi temizledim fanları vs statik elektirik boşaltmayı da psu kablosunu çıkarıp power tuşuna bastım bir süre ama boşalmadı sanırım halen aynı çünkü daha önce yaşayan varmı bunu
Psu'nun arkasındaki ana besleme kablosunu sök elimi 3 sokete değdir biraz bitti sonra bi kaşık değdir 3'ü birbirine tema etsin bu kadar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,134
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri