Hocam windows 10 dediğiniz sistem windows 7 çekirdeğinin aynısını kullanıyor sadece üzerine ekleme yapılmış hali. Windows 11 ile çekirdek güncellemesi ve ara geçiş sürümü planlıyorlardı aslında. Çünkü 7 çekirdeği gerçekten kötü özellikle 7 yi linux dönemin sistemleriyle karşılaştırırsanız rezalet hızları verdiğini görürsünüz. Windows 11 ile de sadece çekirdeğe bir güncelleme ve tamamen arayüz değişikliğine gidildi ki lazımdı arayüz çok kötü ve kullanışsız. Windows 11 gereksiz bi ton servisle gelmiyor aslında sadece arka planda çok fazla uwp çalışıyor haber kartları vs bunlar windows 10 da olmayan şeyler. Sistemden anlayan bir kişi de gerekli araçları elde edip bunları çok rahat kaldırabilir ( home sürümü için konuşuyorum. ) windows 10 a da pek stabil diyemeyiz şimdi güç kullanımı windows 11 e göre epey fazla windows 11 vs windows 10 gaming performance yazıp çeşitli oyunlarda karşılaştırmaları görebilirsiniz daha yüksek watt ile daha az fps veriyor kendisi. Windows 11 ile birlikte TPM ve çekirdek yalıtımı dayatıldı millete ve co pilot gibi şeyler bunları kaldırınca sistem windows 10 dan görünür şekilde hızlanıyor ki kendim öyle kullanıyorum
laptop acer servisleri vs de arka planda çalıştığı halde sistemim 3.1 gb ram tüketiyor ve işlemcinin işlem parçacığı 141 ( 16 gb takılı ) vistada devrim olan tek sürüm Longhorn yani son sürümdü hocam. O sürümü de çöp ettiler. Vista gerçekten çöp longhorn olmasa 5 para etmez. Longhorn üzerinde durulsaydı işte 7 den sonra işte o zaman efsane olurdu 8 gerçekten rezalet 8 i yükledik biz ilk çıktığında bu ne lan dedim geri 7 döndüm. Kullanıcı olmadığı için driverlar yüklenmiyordu 7 driver kuruyorsun düzgün çalışmıyo vs vs 10 bu yüzden iyiydi.