Neler Yeni

Annem bana artık katlanamıyormuş (ÇÖZÜLDÜ)

Ne yapsam?

• Oy kullanan toplam üye
    23
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Arda Akel
Merhaba Selamlar. Bu soruyu 25 yaşında genç bir kardeşiniz olarak yazıyorum.

Gece biraz geç oldu ama birazcık acil. Şimdi önce anlamanız için kısaca durumu bir iza edeyim.
(Biliyorum acil!! yardım edin!! gibi başlık/yazılar izin verilmiyor DA Forum adminleri ama öyle)

Bir saat önce mi ne annemle tartıştık.
Bana önce ''dayanamıyorum senin saçmalıklarına, kendimi ''şey yapacam'' (anladınız siz) artık yeter!'' gibisinden sitemlerde bulundu.
Dedim kızdı, sinirlendi balkondan dedi, trafiğe mrafiğe ''şey edeceğim'' dedi ama biliyorum, yapamaz. Sakinleştirdim biraz onu.

Ama sonra döndü dedi, seni korumaktan sıkıldım artık yeter, şu kapıyı kapat arkandan dedim bak kaç kere, senin bana garezin mi var,
beni kalpten mi götürmeye çalışıyorsun, senin amacın sorunun ne, ne demeye dinlemiyorsun beni? gibisinden bir sitemle sinirle yerlere kase bardak atmaya başladı.
Cevap versene deyince ben de tın mın ettim biraz, tamam konuşma yeter! diyip çekti gitti.

Bir kaç dakika sonra da (olaydan sonra) ya babana gidersin, ya geçici iş bulur evin masraflarına katkı sağlarsın, ya da gidersin buradan artık seni görmek istemiyorum dedi.
15ine kadar zamanım varmış yani KPSS'ye kadar sonra bu kural geçerliymiş. Ne yapsam?

Harbiden ya, bana resmen af edersiniz de, eee.... zikir'i, git'i çekti kadın bana.
Ne yapsam, büyüklük bende kalsın, ayrı eve mi çıkayım en kötü 10 bine (o da artık Görükle'de, köy tarafında falan olur her halde)?
Yoksa 15ine kadar dayanıp bir yandan da iş buldum mu para biriktirsem, biraz da bu ''ev masraflarına katkı'' mı sağlasam?

Ne dersiniz? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. (Bursa, Nilüfer (Altınşehir Mah.) de oturuyorum)

FurkanIIy

80+ Bronze
Hocam üniversiteyi yeni mi bitirdin? Konuyu tam olarak anlamadım. Annen neye kızdı da sana evden git diyor. Seni neyden veya kimden koruyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Arda Akel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam üniversiteyi yeni mi bitirdin? Konuyu tam olarak anlamadım. Annen neye kızdı da sana evden git diyor. Seni neyden veya kimden koruyor?
2023'de mezun oldum ve genel olarak söylüyor, öyle ağzına geleni söylüyor ayağına yani.

FurkanIIy

80+ Bronze
Hocam eğer çok zengin falan değilseniz çalışman şart zaten. Ülkenin durumu belli. Bir kaç ay önce olsa KPSS'ye hazırlandığın için kabul edilebilirdi fakat şu an evde durman için bir sebep yok. Ben olsam bir iş arar ve eve katkı sağlardım.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,479
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
eğer çalışmıyorsan haklı . askerlik yaptın mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Arda Akel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
eğer çalışmıyorsan haklı . askerlik yaptın mı ?
Muafım hocam. 90 kiloysa, 100 kilo ile muaf oldum üç kere muayneden sonra.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam eğer çok zengin falan değilseniz çalışman şart zaten. Ülkenin durumu belli. Bir kaç ay önce olsa KPSS'ye hazırlandığın için kabul edilebilirdi fakat şu an evde durman için bir sebep yok. Ben olsam bir iş arar ve eve katkı sağlardım.
Yok hocam neredeeee. Zenginlik kim ben kim... O zaman iş bulacağım özel sektörde. 4 buçuk - 5 bin lira katkı sağlarım artık.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,479
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ

FurkanIIy

80+ Bronze
Muafım hocam. 90 kiloysa, 100 kilo ile muaf oldum üç kere muayneden sonra.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok hocam neredeeee. Zenginlik kim ben kim... O zaman iş bulacağım özel sektörde. 4 buçuk - 5 bin lira katkı sağlarım artık.
4 buçuk 5 bin ne hocam? Staj mı yapacaksın? Asgari ücret 17 Bin TL zaten.

FurkanIIy

80+ Bronze
Yok yok yani 17 bin ise asgari ücret, 12 buçuk bizim kira, ondan hesapladım üç kişi yaşıyoruz evde. ona 4.5-5k dedim :)
Eğer ailede senden başka çalışan varsa çok iyi bir katkı olur. Ayrıca eve ilk maddi yardımın olacaksa sana bakış açıları bayağı bir değişecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Arda Akel
Eğer ailede senden başka çalışan varsa çok iyi bir katkı olur. Ayrıca eve ilk maddi yardımın olacaksa sana bakış açıları bayağı bir değişecektir.
Valla? Bak tuttum bu fikri. Sonra da kendi evime çıkarım atanınca falan. Bana ne. Kendi ayaklarının üstünde dur diyorlar. Hodri meydan!

FurkanIIy

80+ Bronze
Valla? Bak tuttum bu fikri. Sonra da kendi evime çıkarım atanınca falan. Bana ne. Kendi ayaklarının üstünde dur diyorlar. Hodri meydan!
E zaten hocam. Çoğu ailede bu böyledir. Erkek belirli bir yaştan sonra çalışmalıdır. Yoksa kimse suratına bakmaz. Parası olmayan erkeği annesi bile sevmez diye bir laf var yani.
Sen böyle üç kuruş para kazan, 2-3 ay sonra annen sana gül gibi davranır. Belki o kadar bile sürmez yani.

Top Bottom