Neler Yeni

Çözüldü✓ Anormal derecede düşük fps

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Selam. Sistemim anormal derecede düşük performans veriyor. Örnek vermek gerekirse CS:GO ölüm maçı modunda FPS genellikle 50-40 arası. Bu değerlerin normal olduğunu sanmıyorum. Oyun içi kullanım değerlerini ekliyorum. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
1681240102192.png

İşlemci: R3 3100
GPU: RX5500XT
Ram:16gb
@Emmree hocam bir bakabilir misiniz ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin
Selam. Sistemim anormal derecede düşük performans veriyor. Örnek vermek gerekirse CS:GO ölüm maçı modunda FPS genellikle 50-40 arası. Bu değerlerin normal olduğunu sanmıyorum. Oyun içi kullanım değerlerini ekliyorum. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
Alıntıyı görüntüle
İşlemci: R3 3100
GPU: RX5500XT
Ram:16gb
@Emmree hocam bir bakabilir misiniz ?
Hocam sende şuan hangi sürücü kurulu?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin
23.4.1 olması lazım.
Bir bu yazdığımı dene bakalım:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/prev...d-radeon-rx-5500-series/amd-radeon-rx-5500-xt 23.3.2 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 23.3.2 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Standart olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/prev...d-radeon-rx-5500-series/amd-radeon-rx-5500-xt 23.3.2 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 23.3.2 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Standart olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.
Deneyeceğim. Bugün test etmem mümkün değil ama yarın erken saatlerde sonuçları ekleyeceğim. Hocam ansiklopedi gibisiniz her konuda bilginiz var.

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Hocam dediklerinizi harfiyen yaptım. Fps artık min 80 oluyor ama bir sorum olacak. Bu sistem için bu fpsler sizce de düşük değil mi? Forza 5 ultra-yüksek karışık 60-70 arası alırken 10yıllık bir oyunda hem de rekabetçi bir oyunda 100 civarı fps vermesi bana mantıklı gelmedi. Youtube da testlere baktığımda 250 civarı fps veriyor. Şu bilgisayarı kırıp atmama ramak kaldı.

hekko14

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hakan
Hocam dediklerinizi harfiyen yaptım. Fps artık min 80 oluyor ama bir sorum olacak. Bu sistem için bu fpsler sizce de düşük değil mi? Forza 5 ultra-yüksek karışık 60-70 arası alırken 10yıllık bir oyunda hem de rekabetçi bir oyunda 100 civarı fps vermesi bana mantıklı gelmedi. Youtube da testlere baktığımda 250 civarı fps veriyor. Şu bilgisayarı kırıp atmama ramak kaldı.
Forza ekran kartına , cs işlemcine yük bindirir. İşlemcin kötü olduğu için az fps alıyorsun.

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Forza ekran kartına , cs işlemcine yük bindirir. İşlemcin kötü olduğu için az fps alıyorsun.
Önceden daha yüksek alıyordm, 250-300 arası gelip gidiyordu. Şimdi bir düşüş yaşadım. CS-GO işlemciyi kullanıyor demişsiniz ama oyun esnasında kullanımı %20'yi bile geçmiyor, normal mi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin
Hocam Chipset sürücünü de bir güncelle bakalım.

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Hocam Chipset sürücünü de bir güncelle bakalım.
Chipset sürücüsünü de güncelledim, şuan çok daha iyi oldu. Ortalama 200 civarı veriyor. Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,482
Üyeler
164,680
Son üye
geceyol31
Top Bottom