Neler Yeni

Antremandan sonra kardiyo yapmak.

Uchiha Madara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
395
İsim
ABDULLAH
Önce kilonu toparlaman lazım bence 70-75 kilolara çıkmalısın ama baya yağlanıcaksın bu dönemde kilo aldığın için sonra çok sıkı antrenman yapmalısın ve karın kası öyle kolay gelişen bir bölge değil baya uğraşmalısın
Yağlanacağım peki ama şey yani yağlımı gözükücem yoksa daha çok vücut mu yapmış olacağım

Bide büyük ihtimalle haftada 4 gün antrenman yapacağım nasıl iyi mi??

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,598
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199142548828/
Discord
bigg papi locsta
Yağlanacağım peki ama şey yani yağlımı gözükücem yoksa daha çok vücut mu yapmış olacağım

Bide büyük ihtimalle haftada 4 gün antrenman yapacağım nasıl iyi mi??
Ben 6 gün antrenman yapıyorum

Yağlı gözüküceksin ama o yağları eritince baya sağlam olucaksın zor olan da bu

@123kral14

mesut3467

80+ Bronze
Bacak günlerim harici antremanlardan sonra 5-15 dk kondisyon bisikletinde kardiyo yapmak mantıklı mı? Yağ oranımı düşürmekte faydalı olur mu?
Evet önerilir. Zaten 5-15 dakika vücudunun ısınması, kalbin ve kasların için yararlı olur. Spor salonlarında yeni başlayanlara genellikle 15 dk ısınma + program+ 15 dakika soğuma verilir. Soğuma kısmı yine aynı şekilde kardiyo fakat programdan gelen tempoyu bir anda düşürmemen için yavaş yapman gereken bir süreç.

Bundan daha önemli bulduğum şey ise spora devam etme süreci. Motivasyon sporda çok önemli bir etmen. Yorulup salona gitmek istemediğinde seni salona ikna edecek bir partnerin olursa bu iş mükemmel gidiyor.

Son düzenleme:

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Evet önerilir. Zaten 5-15 dakika vücudunun ısınması, kalbin ve kasların için yararlı olur. Spor salonlarında yeni başlayanlara genellikle 15 dk ısınma + program+ 15 dakika soğuma verilir. Soğuma kısmı yine aynı şekilde kardiyo fakat programdan gelen tempoyu bir anda düşürmemen için yavaş yapman gereken bir süreç.

Bundan daha önemli bulduğum şey ise spora devam etme süreci. Motivasyon sporda çok önemli bir etmen. Yorulup salona gitmek istemediğinde seni salona ikna edecek bir partnerin olursa bu iş mükemmel gidiyor.
Hocam ben ısınma için örneğin o gün dambıl shoulder press ile 10 kg çalışacaksam önce 3 kg ile 12 tekrar, sonrada 5 kg ile 12 tekrar yapıyorum. Sizce bu ısınma nasıldır?

mesut3467

80+ Bronze
Hocam ben ısınma için örneğin o gün dambıl shoulder press ile 10 kg çalışacaksam önce 3 kg ile 12 tekrar, sonrada 5 kg ile 12 tekrar yapıyorum. Sizce bu ısınma nasıldır?
Ben spor eğitmeni değilim. Fakat bölgesel ısınmanın olayı zaten çalışacağın kas grubunu uyarmak. 3 kg ile uyarmanın yeterli olacağını düşünüyorum. Asıl gücünü zorlanacağın kilograma saklamalısın. Spora yeni başladıysan çok ağır girmeni tavsiye etmem. Sakatlanma ihtimalin olur. Ayrıca bu işi profesyonelce yapan youtube kanlları var. O devasa kas kütlelerine sahipken bile küçük bir dambıl ile öncen ısınma yaparlar. Hareketi doğru yapıp yapmadığını bu kanallardan görebilirsin. Ben spora başladığım sırada yaptığım pek çok hareketin yanlış olduğunu sonradan öğrendim. Verilmiş sadakamız varmış ağrılararağmen tam bir sakatlık geçirmedim.

Top Bottom