R-G-B ayarla.Böyle yaptım ama sarılar çok çirkin oluyo kendim yaptigim ayarda en güzel böyle oldu
Hocam televizyondan da anlıyor musunuz? Elimde 2016 üretim 4k uhd samsung TV var ne eski canlılığı vs yok kendimce bir şeyler fulledim yogunluktur parlaklık tır vesaire ama pek bir şey fark etmedi gibiOyun modu standart
parlaklıgı yükselt
kontrast gibi ayarlar default
gamma 2.2 veya 2.0 yap
Alışınca başka monitör kotü geliyor. Biraz ayarları kurcaladım güzel yaptım renkleri.Bazı paneli ne yapsan düzeltemezsin. LG monitörüm vardı satıp ASUS almıştım. Bir türlü begenmemiştim iade etmiştim. Hatta şuan hala LG yok LG'den sonra 2 monitör degiştirdim. Hiç birisi LG kadar iyi degil renk olarak.
hocam almadan önce renk sayısına , derinliğine srgb dsip3 kapsamına bakmadan mı alıyorsunuz zaten bu değerler belirlemiyormu renk ekran kalitesini? ben msi2k 8bitten asus 10bit 2k ya geçtim ayar yapmadan sadece renk sayısından bile görüntüde gözle görünür fark oluyor bendeBazı paneli ne yapsan düzeltemezsin. LG monitörüm vardı satıp ASUS almıştım. Bir türlü begenmemiştim iade etmiştim. Hatta şuan hala LG yok LG'den sonra 2 monitör degiştirdim. Hiç birisi LG kadar iyi degil renk olarak.
srgb oranı vb. Asustan daha iyiydi ama asustan kötü gözüküyordu iyi bile olsa alışmışlık olunca garip geliyor.hocam almadan önce renk sayısına , derinliğine srgb dsip3 kapsamına bakmadan mı alıyorsunuz zaten bu değerler belirlemiyormu renk ekran kalitesini? ben msi2k 8bitten asus 10bit 2k ya geçtim ayar yapmadan sadece renk sayısından bile görüntüde gözle görünür fark oluyor bende
ss alindi buda gelince hemen deniyoruz. tesekkurler tayfunhocamOyun modu standart
parlaklıgı yükselt
kontrast gibi ayarlar default
gamma 2.2 veya 2.0 yap
yillardir pc kullanmiyorum. Gordugum kadariyla kimse eski monitorden buna gecince alisamiyor benim oyle bi problemim yokAynı monitör bendede var renklere alışamadım daha bugün kullanmaya başladım . Güzel bir ayar yapmak lazım renkler çok yeşile kaçıyor bende
Yok hocam.Hocam televizyondan da anlıyor musunuz? Elimde 2016 üretim 4k uhd samsung TV var ne eski canlılığı vs yok kendimce bir şeyler fulledim yogunluktur parlaklık tır vesaire ama pek bir şey fark etmedi gibi![]()
Aynı monitör yeni kurdum eskiside asus 165hz'di şuanki çok soluk geliyor ben de kurcaladığımda FPS mode yaptım diğerleri çok kötü geldi. biraz asusa yaklaştı son ayarlarını atar mısın. Bide oyun oynarken siyah ekran olup 3sny sonra düzeliyor sanki alt tab atıp geri gelmişim gibi neden kaynaklanıyordur sizce?srgb oranı vb. Asustan daha iyiydi ama asustan kötü gözüküyordu iyi bile olsa alışmışlık olunca garip geliyor.
Kanka senlik bi sorun olmaz ya bizim göz asusa alışmış ondan oluyor aslında ama inş alışıcaz iade edip 240hz asus geçebilirim alışamazsam o dereceyillardir pc kullanmiyorum. Gordugum kadariyla kimse eski monitorden buna gecince alisamiyor benim oyle bi problemim yok![]()