Neler Yeni

Yardım AOC C27G4ZXU VA mı Asus VG279QM IPS mi?

nymberg

80+
Bütçe
9000
Merhaba şu anda elimde AOC C24G2U ve AOC 27G2ZNE monitör var. İkisi de VA panel ve monitörlerden memnunum sadece 24" 165Hz olan ikinci monitörüm kendi kendine yıllar sonra ekranın her yerinde kırmızı çizgi verdi bu nedenle monitörü değiştirmek istiyorum. Başlıkta ve linkte belirttiğim iki monitör arasında kaldım. Bundan birkaç ay önce 27G2ZNE almadan Samsung Odyssey G4 27" IPS FHD 240 Hz monitör sipariş vermiştim. Geldiğinde bu monitörün renkleri, nedense IPS panelinin bilindiğinin aksine renk doğallığı ve doğrulu bana aşırı kötü ve yapay gelmişti. Siyahlar çok kötüydü ve ışık sızması çok fazlaydı. Ben renk, kontrast ve siyahlara takıntılıyım bu yüzden iade edip tekrar VA panele sahip 240Hz 27G2ZNE modelini almıştım. Şu anda onu kullanıyorum, açıkçası memnunum ve ghosting IPS kullanmadığım için pek karşılaştıramıyorum ama bana göre çok az var. Şimdi ise sıkıntı çıkaran 24" monitörümü değiştirmek ve tekrar bir IPS panele şans vermek istiyorum çünkü IPS öneriliyor ve VA panelden daha hızlı olduğu bir gerçek. Sizce tekrar aynı şeyleri yaşar mıyım? Ona göre belirttiğim monitörler arasından VA panele sahip C27G4ZXU modelini almak istiyorum. Aslında AOC'nin IPS modellerine de baktım ama 24" var genelde 27" olanları çok pahalı. Bu yüzden bu bütçede Asus koydum. Yardımcı olabilecek var mı ya da başka önerebilecek. Genel kriterim 27" ve 240Hz olması.

1. AOC C27G4ZXU VA 240Hz 0,3ms
2. Asus VG279QM IPS 240Hz 1ms

AOC vs Asus Monitör Linki

Son düzenleme:
Top Bottom