Reyconjeff
80+ Bronze
Sistemim 2k için yeterli mi sizce? RX 6650 XT mevcut.
Güzel düşünüyorsun ama 4 k 60 Hz monitorden ziyade TV gibi hissettirir. Çözünürlük önemli tabi ama sende bilirsin yenileme hizida önemli va panel 240 Hz konusuna gelicek olursak mantıklı açıkçası. Çoğu insan hala va paneli kotuluyor ama Va paneller eskiden evet kötüydü ama o dönemler açıkçası geride kaldı biraz. Zaten farkındaysan hem 2k hem İps hem Curved pek monitör yok piyasada
her şey güzel ama curved olduğu için var panel.
Bi ips denk gelse yapıştıracağım ya.
10K'ya gerek yok bence. Kasımda ve Aralıkta amazonda 6400'e acer 170hz 27" 2K IPS vardı. Geçen haftada arkadaşım aldı 2 aydır 7500'den satılıyordu şuan stok yok. Takip edin bence gelirse aynı fiyatlarda olabilir aylardır artmadı.Bu fiyatada dediğin denk gelmiyor denk gelse bundan 2 k fazla olsa hadi 10k olsa yine alırım bende senin dediğin gibi
Doğru evet böyle oluyor ama şunu belirteyim, 2k monitörde 1080e almakla, 1080p monitördeki 1080p’nin kalitesi aynı olmuyor. 2k monitörde 1080p daha bozuk görünüyor. Çok mu kötü derseniz aşırı da değil bazen fps oyunlarında alıyorum 1080e.Her ne kadar 2k daha iyi desek bile Apdullah Hacigul un dediği gibi oyun camiası ve üretilen oyunlar ve oyuncular olarak bakınca hala bir 1080p furyası mevcut 2k monitör almak ileride masraftan kurtarır sonuçta yüksek çözünürlüklü. 2k alıp ister 2k ister 1080 p kullanbilirsiniz
Hocam ikisini de ips almanı tavsiye ederim. İps olanı gördükten sonra diğerinin renkleri çok soluk gelir, hevesin kaçar. 2k 165hz monitörüm var, yanına 280hz 1080p sipariş ettim. Ben de bu şekilde bir kombinasyon düşünüyorumFiyat önemli değil hocam yeterki iyisi denk gelsin.
Hatta şöyle bir düşünce belirledim içimde.
Acaba diyorum 4K 60Hz 32" alsamda
Yanına va panel 240Hz falan bir şey mi çözsem.
LENOVO R25f-30(G23245FR1)24.5inch Monitor-HDMI Fiyatı, Yorumları - Trendyol
LENOVO R25f-30(G23245FR1)24.5inch Monitor-HDMI yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Hocam sonuçta pro oyuncu değiliz, oynadığı oyundan para kazanan kaç kişi vardır bu forumda bilmiyorum. bizim için önemli olan, verilen paraya en iyi deneyimi yaşamak olmalı diye düşünüyorum. Bunu da 2k sağlıyor şuan.Hocam her sistem 2k 180hz takılamıyor maalesef, ayrıca yüksek hz oynayanlar rekabetçi fps oynuyor genelde 2k da ekran kartından kaynaklı sistem gecikmesi daha yüksek oluyor. Pro oyuncular da 1080 takılıyor diye biliyorum.
Doğru evet böyle oluyor ama şunu belirteyim, 2k monitörde 1080e almakla, 1080p monitördeki 1080p’nin kalitesi aynı olmuyor. 2k monitörde 1080p daha bozuk görünüyor. Çok mu kötü derseniz aşırı da değil bazen fps oyunlarında alıyorum 1080e.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam ikisini de ips almanı tavsiye ederim. İps olanı gördükten sonra diğerinin renkleri çok soluk gelir, hevesin kaçar. 2k 165hz monitörüm var, yanına 280hz 1080p sipariş ettim. Ben de bu şekilde bir kombinasyon düşünüyorum
Ghosting olmayan monitör var mı? Malesef yüksek inç değerine sahip birçok monitörde hala ghosting sorunu varVa panel bu bence alınmaz yorumlarda ghosting şikayeti var va panellerin kaçınılmaz sonu.
VA PANELDEKİ GHOSTİNG HİÇ BİRŞEYDE YOK İPS VEYA TN PANELLERLE RAKİP BİLE DEĞİLGhosting olmayan monitör var mı? Malesef yüksek inç değerine sahip birçok monitörde hala ghosting sorunu var
Şu ghosting olayını hem aşırı abartiyorsunuz bence hemde kusura bakmayın ama insanların bütçesi kısıtlı adam 30 k PC alıyor veya 40 k üstüne birde 15-20 k veripte monitör alamıyor maalesef IPS veya tn panel olan . Dediğin doğru evet ama ülkemiz piyasasındaki ürünler belliVA PANELDEKİ GHOSTİNG HİÇ BİRŞEYDE YOK İPS VEYA TN PANELLERLE RAKİP BİLE DEĞİL