Neler Yeni

AÖL (Açık Öğretim Lisesi) Nasıldır, Nasıl Geçilir, Tavsiye Eder Misiniz?

TEŞKİLAT

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar 11.sınıfım ve şuan okuduğum lise nitelikli %10'luk dilimde olmasına rağmen ben dahil kimse hiç memnun değil gerek eğitim gerek idare olsun. Sınıfımdan 10 kişi halihazırda açığa geçtiler ama benim pek bilgim yok. Dershaneye gidiyorum ve okulun cidden boşa zaman kaybı olduğunu düşünüyorum sınavda çıkmayacak bir sürü boş dersten okul sınavlarından projelerinden sorumlu oluyoruz.

Detayları bilen yardımcı olursa sevinirim.

1-) Açığa geçersem ilerideki kariyerimi olumsuz etkiler mi?
2-)YKS sınavında OBP eklenir mi?
3-)Detaylar...

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
1-) Açığa geçersem ilerideki kariyerimi olumsuz etkiler mi?
Hayır, normal lise mezunu olarak gözükürsün.
2-)YKS sınavında OBP eklenir mi?
Açık öğretim sınavları online olarak yapılıyor. 100 alırsın hepsinden. :D
Zaten sorular Telegram üzerinden veriliyor.

Detay için 12.sınıfta ben kendim çalışırım dershaneye giderim kendim kasarım dersen çok güzel zaman yaratırsın kendine, çalışmazsan hiçbir şey yapamazsın.

softnex

80+
ben liseyi açıktan bitirdim 2 üniversite açıktan bitirdim niye etkilesin bence daha iyi ama tabi türkiye'de okusan da bir şey değişmiyor biliyorsun yine de oku tabi

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer Burak Bağdiken

Detay için 12.sınıfta ben kendim çalışırım dershaneye giderim kendim kasarım dersen çok güzel zaman yaratırsın kendine, çalışmazsan hiçbir şey yapamazsın.
merhabalar konu haricinde soracağım
hangi derslerin sınavı yapılıyor mesela imam hatipten çıkmışsan onun sınavlarına mı yoksa ana dersler mi

GRR8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Ahmet Emir K.
Kendine güveniyorsan, dershane ve evde kendi çalışmam yeterli olur diyorsan 11 de geç. Ama bence 11 biraz erken gibi. Genelde 12. sınıfta geçiyorlar. Ayrıca açık liseye çoğu kişi ortalama arttırmak için giriyor. Sınavlar çok kolay ve şu anda internetten yapıldığı için millet soruları dershanelerde falan beraber çözüyor.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
merhabalar konu haricinde soracağım
hangi derslerin sınavı yapılıyor mesela imam hatipten çıkmışsan onun sınavlarına mı yoksa ana dersler mi
O konu hakkında bilgim yok.
Fakat benim arkadaşlarım bu yıl açığa geçmişti.
Fizik, Kimya, Matematik, Edebiyat, İngilizce, Almanca yani okulda aldığı derslerden sınava girdiler.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
eğer ortalamamız 100 olursa 12.sınıf ortalaması 100 diye mi geçiyor obp ye
Sınavlara girdiler işte arkadaşım bütün sınavlardan 100 aldı 4 yıllık OBP'si de 98 oldu.
Yani evet. :D
Şey gibi düşün okula gidiyorsun sınava giriyorsun ama okula gitmiyorsun sadece sınava giriyorsun. Geri kalan her şey birebir aynı.

Akagami no shanks

80+ Bronze
Ben olsam geçmezdim (kişisel okuldan başka sosyalleşecek yerim yok) sınavları fln çok kolay ztn arkadaş bize tcsini veriyo ben evimde annemle fln sınav cozuyordum

Rulep

80+ Gold
Sınavlara girdiler işte arkadaşım bütün sınavlardan 100 aldı 4 yıllık OBP'si de 98 oldu.
Yani evet. :D
Şey gibi düşün okula gidiyorsun sınava giriyorsun ama okula gitmiyorsun sadece sınava giriyorsun. Geri kalan her şey birebir aynı.
9 da geçseydim keşke bilgim yine aynı olurdu en azından ortalamam yüksek olurdu bu dönemde gideyimde geçerim 12 de

TEŞKİLAT

80+ Silver

Çok teşekkür ederim OBP'den korkuyordum onu anladım. Zaten dershanede mezun sınıfında olacağım geçersem bu arada 12 için düşünüyorum.
Sabahtan akşama kadar çok güzel vaktim olup ders çalışabileceğim bu sayede okuldaki boş derslerden de men olacağım.

Herhangi bir küçük de olsa olumsuz yanı var mı acaba her şeyi bilerek geçeyim.

Rulep

80+ Gold
Çok teşekkür ederim OBP'den korkuyordum onu anladım. Zaten dershanede mezun sınıfında olacağım geçersem bu arada 12 için düşünüyorum.
Sabahtan akşama kadar çok güzel vaktim olup ders çalışabileceğim bu sayede okuldaki boş derslerden de men olacağım.

Herhangi bir küçük de olsa olumsuz yanı var mı acaba her şeyi bilerek geçeyim.
bence tek olumsuz yani açık geçtim diye rahat olursan sıkıntı

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Bu sene AÖL kayıtları bitti. Sonraki kayıt döneminde geçebilirsiniz, geçmenizi de tavsiye ediyorum. Aklınıza takılan bir soru varsa sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevap veririm.

Top Bottom