Neler Yeni

Arabam 3. viteste kalkmıyor baskı balata iyi midir?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
bunlar batıl inanç. yolda giderken örneğin 3. viteste giderken debriyaja basın ve devir sayacını kontrol edin eğer debriyaja bastığında devir düşerken birden az bi yükselip tekrar düşmeye devam ediyorsa baskı balata bitiktir. yok dümdüz devir düşüyorsa sıkıntı yoktur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ek olarak 1. viteste kalkış yaparken hiç gaz vermeden debriyajı az bi gevşet eğer motor tepki vermiyorsa baskı balata bitiktir. yok araba hafiften yürümeye başladıysa sıkıntı yoktur. araç böyle 60 70 beygirlik güçsüz bi şeyse bu dediğimden tam anlaman zor olur yalnız
Batıl inanç dediğin şeyle ilk söylediğin aşırı farklı değil hocam.
Ne yani şimdi rölanti motoru olan araç rölantisini ayarlarsa balata bitik olmayacak mı?
Bunu bir tek debriyajın kavramasından anlarsın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Araç ne? Motoru ne?

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
HasHoca
Merhaba arkadaşlar, biraz önce baskı balatamı denemek için arabayı ilk 4. viteste kaldırmayı denedim tık diye stop etti. Akabinde 3. vitesle de denedim aynı şekilde stop etti. Bu baskı balatanın bitik olmadığı anlamına mı geliyor? Çünkü internette 4. vitesle kalkıyorsa baskı balatanızın değişmeye ihtiyacı var diye bir sürü yazı okudum. Benim araç kalkmadı 3. ve 4. viteste.
Bence en güzeli fren ve çekiş kontrolü testi , ancak bu şekilde anlarsın . Diğerlerinin dediği gibi

foxirte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
can yildiz
hocam bu şekilde denemeyi ilk defa duydum benim bildiğim el freni çekili iken 1 vites kaldırmayı denenir araç baskıdan kaçırıyosa anlaşılır
Uzun bir süre sonra tekrar yazıyorum bu yazdığınızı şahsi olarak denemedim ama bugün yanlışlıkla gerçekleşti. Sabah bindim arabaya daha afyonum patlamadan bir yere gittim geldim, park ettiğim yerden çıkış yaparken 1. viteste el freni çekili bi 10-15 metre ilerledim sonrasında ikaz ışığını fark ettim direkt indirdim. Çekiş sorunu yoktu baya yardırdı araba normal kalkıyormuş gibiydi e tabi biri sanki tutuyormuş gibi oldu arabayı oradan anladım zaten baktım ikaz ışığı yanıyor :D direkt indirdim. Bu durumda baskı balatamın iyi olduğunu söyleyebilir miyiz?

Top Bottom