Neler Yeni

Öneri Aracınızı Kim Kullanıyor?

siyabent

80+ Silver
Bugün insanların ehliyetsiz araç kullanımıyla ilgili olan yorumları hakkında bi yorum yapacağım bende kim ne kadar katılır kim ne kadar linçler size kalmış.
!Tüm söyleyeceklerim iki tekerli motosikletler içindir. Arabalar hakkında çok daha fazla teknik detay bulunduğundan sürücü kursunun size faydası olabilir.!

Geçen gün bir konu okudum ehliyeti olmayan bir arkadaş kendi kendine alıştırma yapıyormuş ehliyet sınavı için milet bahçesi diye biryere giderek biride hem kendi canını hemde insanların canını tehlikeye atma sürücü kursundan öğrenilir sürmek ehliyet almadan sürülmez kendinide tehlikeye atma milletin canınıda tehlikeye atma diye.
Tekrar söylüyorum arabalar için geçerli değil dediklerim
Lakin motorsiklette bi sürücü kursu sana motoru sadece ayakta tutmayı öğretir ki bunuda bilmeyen biri motora binmeye cesaret edemez.
Çok klişe olacak ama motoru ehliyet mi sürüyor arkadaşlar?
canın tehlikeye atıldığı ne gibi bir durum var? tehlikede olan tek şey ehliyetsiz süren elemanın cüzdanı.
şimdi biri çıkıp ehliyet yok diye polisi görüp heycan yapar ceza yememek için kaza yapar der. Olabilir demek isterdim ama buda çok saçma. Ehliyetsiz biriyle ehliyeti olan birinin ceza yeme olasılığı aynı polisin anlık duygu durumuna kalmış tamamen bunuda kendi üzerimden şöyle açıklayayım
Geçenlerde Ehliyeti olmayan peder 12.000Lira ceza yedi Evvelinde ehliyeti olan birader 19.000Lira ceza yedi şimdi kurallar ortamlar falan filan dersiniz yeri geldi 19.000 ceza yiyeceği sırada polisin mutlu haline denk geldi buyur geç kardeşim der geçirir ceza konusuda polisin ruh haline bağlı
Yani eğer forumdaki ve ehliyet kursuna gitmeden motorsiklet kullanılmaz şeklinde düşünen arkadaşlar varsa ya biz sürücü kursu diye farklı bir yere gidiyoruz yada onlar özel sürüş eğitimi falan alıyor :D sürücü kursu sürmeyi biliyorsan gelip bizi uğraştırma falan der yani arkadaşlar realist olalım biraz onlar bile sen biliyorsan tamamdır sorun yok der gel bi test edeyim demez komplike herhangi şey yoktur motorsiklet sürmekte bu kadar büyütüp dramatize etmeniz saçma

CoNKeR

80+ Bronze
@Necromancerr sana diyor arkadaş herhalde, ama sen direk trafiğe çıkıyordun diye hatırlıyorum, millet bahçesine değil.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Fatih Ayhan
Durum ne olursa olsun ehliyetsiz trafiğe çıkmanın bir bahanesi yok. Sürücü kurslarının motor ve araba konusunda da ne kadar yetersiz olduğunu biliyorum. Motor ehliyetimi hiç motor üstüne binmeden kayıt olup da almıştım. Belki ben şanslıydım ya da hızlı alıştım bilmiyorum ama sınavda çok zorlandığım kesin (zaten dersler farklı sınav farklı motorla oldu onun zorluğunu da çektim). Zaten ilk motoru aldığımda da heykel gibi dikiliyordum motorun üstünde. Ehliyetten sonra ben gittim alıştırma yaptım o sınav güzergahı olsun boş araziler olsun vs. vs. Alıştırma yapılan yere ehliyeti olan biriyle gidip trafiğe kapalı alanda alıştırma yapabilir bu bir seçenek. Sanırım başka bir seçenek yok. Sürücü kurslarının yetersizliği bizim suçumuz değil. Buna kendimiz bu şekilde çözüm üretmek yerine onları bu sistemi düzeltmeye zorlayabiliriz. Zaten ne karar alınırsa bu tarz konularda, sosyal medyanın etkisiyle olmadı mı? Bu konuda da ses çıkartalım.

Kısaca söylemek istediğim sistemin berbat olması sürücü kurslarının herhangi bir ulaşım aracını yeterince öğretmemesi bizim suçumuz olmasa da düzeltecek olan biziz. Bunun yüzünden ehliyetsiz trafiğe açık alanda araç kullanmak haklı bir mazeret olmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

komplike herhangi şey yoktur motorsiklet sürmekte bu kadar büyütüp dramatize etmeniz saçma
Buna ayrıca cevap vermek istiyorum.

Hayır. Motosiklette ayrıca dikkat etmen gereken komplike şeyler var. Bunlar illa motorun donanımlarıyla yapabilecekleriyle ilgili değil. Bir motorun her şeyini biliyor olabilirsin. Sürmeyi bilmek ayrı, trafik bilmek trafikte sürebilmek ayrıdır. Ehliyetsiz biri en başta zaten ne kadar iyi motosiklet kullanırsa kullansın trafik bilmez. Sürücü kursuna giren de bilmez o ayrı, resmiyette biliyor sayılır en azından.

Ehliyet alma sorumluluğunu alan adam zaten öyle balık gibi trafiğe atlamaz. Özel eğitim alacak bütçesi yoksa benim gibi, onlarca eğitim videosu izler, trafiğin fazla yoğun olmadığı alanlarda alıştırma yapar. Elinden geldiğince trafik öğrenmeye çalışır. Yaklaşık 5000 km tecrübem var daha çok yeniyim bu işte. Şu kadarcık serüvende bile kaç tane kaza atlatmışımdır. O aradan geçmedim diye. O otobüsü sağda dururken görüp solundan atlamadım diye. Trafik sıkışık filtreleme yaparken 4 bir yana aynı anda baktım diye vs. vs. Bunları daha o kadar çok uzatabilirim ki.

Yanlış anlama benimde bazen kanım kaynıyor o aradan hızlı geçiyorum çok nadirde olsa 1-2 kere makas attım, birinde hızlı filtreleme yaparken bir arabanın ani hareketiyle neredeyse geçiriyordum mesela son anda kontra verebildim atlattım. Gibi gibi...

Motosiklet sürmek komplike bir şey ve fazla deneyim ister. Tecrübe ister. Trafikte gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Herkes de motosiklet kullanmamalı cidden.

Yani eğer forumdaki ve ehliyet kursuna gitmeden motorsiklet kullanılmaz şeklinde düşünen arkadaşlar varsa
Evet ehliyet kursuna girmeden motosiklet kullanılmaz fakat sadece ehliyet kursuna girerek de motosiklet kullanılmaz.

Son düzenleme:

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Gökhan
motor ehliyetim var daha önce hiç motorum olmadı. halen de yok hayatımda ilk defa sürücü kursunda motora bindim.
ehliyet aldıktan sonra hem türkiyede hem avrupada onlarca defa motor kiraladım ve hatta hep artçım da vardı. hiç bir sorun yaşamadım. sürücü kursu sana temel beceriyi öğretir ama trafik algısını sen kendin deneyimle geliştirirsin. ben hali hazırda aktif olarak araba kullanıyorum trafiği okumak zor olmuyor o yüzden

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
Ferhat Bilgi
Durum ne olursa olsun ehliyetsiz trafiğe çıkmanın bir bahanesi yok. Sürücü kurslarının motor ve araba konusunda da ne kadar yetersiz olduğunu biliyorum. Motor ehliyetimi hiç motor üstüne binmeden kayıt olup da almıştım. Belki ben şanslıydım ya da hızlı alıştım bilmiyorum ama sınavda çok zorlandığım kesin (zaten dersler farklı sınav farklı motorla oldu onun zorluğunu da çektim). Zaten ilk motoru aldığımda da heykel gibi dikiliyordum motorun üstünde. Ehliyetten sonra ben gittim alıştırma yaptım o sınav güzergahı olsun boş araziler olsun vs. vs. Alıştırma yapılan yere ehliyeti olan biriyle gidip trafiğe kapalı alanda alıştırma yapabilir bu bir seçenek. Sanırım başka bir seçenek yok. Sürücü kurslarının yetersizliği bizim suçumuz değil. Buna kendimiz bu şekilde çözüm üretmek yerine onları bu sistemi düzeltmeye zorlayabiliriz. Zaten ne karar alınırsa bu tarz konularda, sosyal medyanın etkisiyle olmadı mı? Bu konuda da ses çıkartalım.

Kısaca söylemek istediğim sistemin berbat olması sürücü kurslarının herhangi bir ulaşım aracını yeterince öğretmemesi bizim suçumuz olmasa da düzeltecek olan biziz. Bunun yüzünden ehliyetsiz trafiğe açık alanda araç kullanmak haklı bir mazeret olmaz.

Buna ayrıca cevap vermek istiyorum.

Hayır. Motosiklette ayrıca dikkat etmen gereken komplike şeyler var. Bunlar illa motorun donanımlarıyla yapabilecekleriyle ilgili değil. Bir motorun her şeyini biliyor olabilirsin. Sürmeyi bilmek ayrı, trafik bilmek trafikte sürebilmek ayrıdır. Ehliyetsiz biri en başta zaten ne kadar iyi motosiklet kullanırsa kullansın trafik bilmez. Sürücü kursuna giren de bilmez o ayrı, resmiyette biliyor sayılır en azından.

Ehliyet alma sorumluluğunu alan adam zaten öyle balık gibi trafiğe atlamaz. Özel eğitim alacak bütçesi yoksa benim gibi, onlarca eğitim videosu izler, trafiğin fazla yoğun olmadığı alanlarda alıştırma yapar. Elinden geldiğince trafik öğrenmeye çalışır. Yaklaşık 5000 km tecrübem var daha çok yeniyim bu işte. Şu kadarcık serüvende bile kaç tane kaza atlatmışımdır. O aradan geçmedim diye. O otobüsü sağda dururken görüp solundan atlamadım diye. Trafik sıkışık filtreleme yaparken 4 bir yana aynı anda baktım diye vs. vs. Bunları daha o kadar çok uzatabilirim ki.

Yanlış anlama benimde bazen kanım kaynıyor o aradan hızlı geçiyorum çok nadirde olsa 1-2 kere makas attım, birinde hızlı filtreleme yaparken bir arabanın ani hareketiyle neredeyse geçiriyordum mesela son anda kontra verebildim atlattım. Gibi gibi...

Motosiklet sürmek komplike bir şey ve fazla deneyim ister. Tecrübe ister. Trafikte gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Herkes de motosiklet kullanmamalı cidden.

Evet ehliyet kursuna girmeden motosiklet kullanılmaz fakat sadece ehliyet kursuna girerek de motosiklet kullanılmaz.
Belki 15 bine yakın km 40 bine yakın da trafik tecrübem var arkadaş haklı motor sürmekte bir şey yok motor çok basit bir ulaşım aracı motor kullanırken dikkat edilmesi gereken trafikteki araçları okuyabilmek nerde ne yapabileceklerini aşağı yukarı kestirebilmekte ehliyeti herkes alır sürücü kursu sana trafiği göstermiyor genellikle eksik kalıyor yani araç sürmeyi bile adam akıllı öğretmiyor bence yine arkadaşın dediği gibi ehliyetli biri ile trafiğe kapalı alanda motosiklet hakimiyetinizi geliştirin daha sonra az trafiği olan yerlerden başlayarak git gide açılın direk kalabalığa girerseniz hem siz telaş yaparsınız hem güvende hissetmezsiniz hemde trafiği tanımadığınız için kaza riski artar ben kendimden örnek veriyim 15 yaşımda ilk motorunu aldım yuki gusto 50cc bu motor ile öncelikle kendi mahallemde kullandım daha sonra Saruhanlı gibi biryerde kullandım orası da çok büyük biryer değil daha sonra sonra merkezi yerlere açılmaya başladım inanın istediğiniz kadar profesyonel olun trafiği tanımadıktan sonra işiniz çok zor ben çok ufak yaşta kullanmaya başladım 12 yaşlarımda falandım muhtemelen dikkat edin dikkatli sürün trafiği tam olarak anlamadan kullanmayın birde çok sinirlenmemeye çalışın sinir olmamak mümkün değil biliyorum ama videolarda görüp milletin aynasını vs kırmaya çalışmayın ters birine gelirseniz canınıza mal olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,491
Üyeler
169,136
Son üye
masaltemizlik
Top Bottom