O iş öyle değil, eğer öyle olsaydı savunma sanatı uzmanlarının karşısına çıkabilirdin. Emin ol gerçek hayatta tam aksi yönde değişiyor bahsettiğin şey.Kanka böyle diyosun ama sokakta kavgaya tutussan daha havada ucup kacamadan indirirler adamı yere
Hocam benim orda anlatmak istediğim şey filmlerdeki gibi ne bileyim ipman gibi ucup kacamazsın ordan oraya zıplayamazsın bunu demek istedim benO iş öyle değil, eğer öyle olsaydı savunma sanatı uzmanlarının karşısına çıkabilirdin. Emin ol gerçek hayatta tam aksi yönde değişiyor bahsettiğin şey.
Geçmişte kısa bir kick-box maceram olmuştu
1-Kondisyonlu değilsen zor biraz hafif kalır. İlk idmandan çıkıp eve gidip yattığımda felçli gibiydim, sonraki gün epey ağrılarım olsa da ertesi gün sporu tekrarlayınca ağrılarım kayda değer şekilde azalmıştı. Vücudunuz alışabiliyor ancak iradeli olmalısınız. Ayrıca ayak dönerek yumruk attığınız için ayağınız yerde dönerken tatamilere (doğru yazmamış olabilirim) fazla sürtünüp biraz yanabiliyor, bunun için ayağa geçirilen bir ince kumaş şey var bulursanız o çok işinize yarar.
2-İdmanını neye yoğunlaştıdığın önemli, muhtemelen yağdan yakıp kas oluşturacağın için çok değişmeyecek, eğer kilo vermek istiyorsan antrenöründen ek kardiyo egzersizleri (ip, koşu vb) isteyebilirsin.
3-Düzenli ve bilinçli yaparsan kaza dışında ihtimaller çok yüksek değil. Yine de uzun zamanda her şey mümkün. Tekinsiz tiplerin olduğu salonlara takılmayın zaten en büyük sakatlık onlardan doğar.
4-Spor salonlarında fitness olayı var ama boks var mı habersizim.
1. zor olmaz
2. kilo verirsin ilk başlarda. Atıyorum 100 kg sin hızlıca 90 a düşersin daha önce hiç spor yapmadıysan. Sonrasında 90 olarak kalırsın ama kaslar gelişeceği için daha ince görünürsün fakat kilon sabit kalır. Sağlıklı kilo alma olur yani. Yağlar yakılıp. Kas yapımı olacağı için.
3. sakatlanma riski her idmandan önce ısınırsan hiç bişey olmaz
4. evet çoğu salon açık lisanslı öğrenciler için. Gideceğin hoca sana lisans çıkarabilir.
Değil vücudunu eğitmen. Güç kazanman. Zinde olman. Kendini kontrol edebilmen ve aynı zaman nerede nasıl davranacağını bilmeni öğrenmen gerekir böyle durumlarda. o yeaa boksörüm ben gel bakim 6 kişi hadi dersen olmaz. Ben 4 yaşımdan beri dövüşüyorum ve 26 yaşındayım. Bunu ben bile diyemiyorum sen daha başlamadan maşallah 5 i dövdün 6 .yı arıyosun helal olsun kutluyorum seni can-ı gönülden
İlk yaptığında her şey zor gelir zamanla temelini oturtursan kolay
Ortalama 1 saatlik boks antrenmanları 600-700 kalori yakar verirsiniz
Sakatlanma olasılığı iyi bir salonda hocanızı dinlerseniz yüksek değil
Pandemi döneminde boks salonları açık
1-ilk başta zor oluyor ama kolay uyum sağlıyorsuın
2-düzenli yaparak kilo verebilirsin
3- Öyle büyük sakatlanma olmaz incinmeler olabilir önceden ısındırma yaptığın için düşük oluyor sakatlanma olasılığı
4-galiba
ben gitmiştim spordan sonra çok yemek yemezsen verirsin
Bir yıl gittim ilk gittiğimde çok dayak yiyorsun aga ben memeleri erittim çok memem vardı biraz boyum arttı o dönemde cüsse oluştu sakatlanmak mümkün bileklerin falan incilebilir ama düzenli olarak gidersen gerçekten vücut şekilleniyor ve cüsse oluşuyor .
Başlıcaksan ilk gün sabah erken kalkıp 20 şınav 20 mekik 60sn plank yap ben ilk gittiğimde karnıma girmişlerdi 2 gün yatıp kalkerken destek kullandım acayip acıdı ve şu beline sarılan bezler oluyor göbek sarkmasın diye onlardan giy
Benim alacağım bir şey varmı boks eldiveni gibi vb şeyler.Eskrim, biraz masraflı bir spor olabilir? Kaç yaşındasın?
Ben öneri yaptım da sadece Boksla ilgileniyorsan bilemiyorum pek.
Başlangıçta sargı ve eldiven alacaksın. İnternetten veya spor salonundan alabilirsin. Benim önerim öncelikle pahallı değilse spor salonundakilerden al. Ayrıca boks şortları var, kendin bir şort giymektense boks için özel şortlardan alman daha iyi olur; hem rahat edersin, hem buna özel tasarlanmıştır, hem biraz havaya sokar hem de nadiren olsa da hocan diğer kıyafetleri hoş karşılamayabilir. Dişlik mi ağızlık mı ne o da var ama başlarken muhtemelen uzun süre sadece ayna veya duvar karşısında boşa yumruk sallayacaksın (sanırım gölge boksu dedikleri şey bu oluyor, ayrıca boş yere demiyorum sadece bir yere vurmayacaksın yani yine bir amacı var) ve belki bir süre sonra lapa çalışabilirsin. Bunlarda ağızlık elzem değil.Benim alacağım bir şey varmı boks eldiveni gibi vb şeyler.
Birde masrafı çok mu?
aslında biraz çokBenim alacağım bir şey varmı boks eldiveni gibi vb şeyler.
Birde masrafı çok mu?
bazı yerler karşılıyor ama bu zamanlarda hijyen için bandajını ve eldivenini kendin al derim 200-250 lira tutar muhmtelen o ikisiBenim alacağım bir şey varmı boks eldiveni gibi vb şeyler.
Birde masrafı çok mu?
Hocam zamanında 400 tl ye kayıt + tüm ekipmanları aldım. Şort felan almazsanız ucuz yerden felan alıp kullanabilirsiniz. Aylık 200 tl idiBenim alacağım bir şey varmı boks eldiveni gibi vb şeyler.
Birde masrafı çok mu?
1-ilk başladıysan kimse seni dövmüyor hafif hafif öğreniyorsunBoks'a yazılacağım ve aklımda bir kaç soru var cevaplarsanız sevinirim.
1-İlk başlayanlar için zor oluyormu?
2-Düzenli olarak yaparsak kilo verebilirmiyiz?
3-Sakatlanma olasılığı yüksek mi?
4-Pandemi döneminde boks salonları açık mı?