❌İndirim Bitti! ARCTIC P12 PWM PST 120 mm Siyah Kasa Fanı 340 TL

NeinnnFPS

80+
Reaksiyon skoru
69
Amazonda satıcı farklı ama fiyat 100 lira aşağı piyasanın.

ürün.webp
akakce.webp

Geçen günkü Thermalright fan seti daha mantıklıydı düşünüldüğünde. Tane 400, 3'lü paketi 800₺ idi sanırım hem de ARGB

Bu basınç fanı kasa fanı değil. Radyatör işlemci soğutmak için kullanılır.

Yani egzoz fanı olarak kullanılmaz mı bu?
Kullanırsın da radyatöre veya hava sogutucuya taksan daha iyi işlevi o ama bu fiyata kasa fanı da olur radyatör fanı da olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kullanılır ama f12 ile kıyaslamasına bir bakın hangisi daha uygun
Bu fan kasa fanı olarak f12 yerine tercih edilebilir hava akışları benzer hele egzoz olarak kullanılacaksa zaten daha iyi bile olabilir.
F serisi P den kötüydü sanırım güç tüketimleri falan da fazlaydı arctic böyle reklam yapıyodu yanlıs hatırlamıyor isem.

birisi bir şey uyduruyor sonra çık işin içinden bu fanın cfm gücüde oldukça yüksek sessiz bir fan kasa fanı olarakta kullanabilirsiniz.
Thermalrgiht s12 Air Flow · 47.6 CFM (MAX o kasa fanı oluyor bu olmuyor oylemi

Statik Basınç ve Hava Akışı: Fanların İki Temel Gücü​

Bilgisayar fanları temel olarak iki ana performans ölçütüne göre değerlendirilir:

• Hava Akışı (Airflow): Bir fanın belirli bir sürede ne kadar hacimde hava taşıyabildiğini gösterir. Genellikle "CFM" (Cubic Feet per Minute - Dakikadaki Kübik Fit) birimiyle ölçülür. Yüksek hava akışına sahip fanlar, kasanın içindeki sıcak havayı hızla dışarı atmak ve içeri serin hava çekmek için idealdir. Bu fanlar genellikle daha geniş ve daha az eğimli kanatlara sahiptir ve önlerinde bir engel olmadığında en iyi performansı sergilerler.
  • Statik Basınç (Static Pressure): Bir fanın havayı bir engele karşı ne kadar güçlü itebildiğini ifade eder. "mm H₂O" birimiyle ölçülür. Yüksek statik basınca sahip fanlar, havanın geçişini zorlaştıran işlemci soğutucu blokları, radyatörler, toz filtreleri ve dar kasa ön panelleri gibi engellerin üstesinden gelmek için tasarlanmıştır. Bu fanların kanat yapıları, daha odaklı ve güçlü bir hava akımı oluşturacak şekildedir.

ARCTIC P12 PWM PST'nin Özellikleri Bu Durumu Nasıl Açıklıyor?​

ARCTIC P12 PWM PST modelinin teknik özelliklerine baktığımızda, bu fanın neden bu kadar çok yönlü olduğunu görebiliriz:

• Hava Akışı: Yaklaşık 56.3 CFM'lik bir hava akışı değerine sahiptir. Bu değer, birçok standart kasa fanıyla rekabet edebilir düzeydedir ve kasanın genel hava sirkülasyonu için oldukça yeterlidir.
  • Statik Basınç: 2.20 mm H₂O gibi dikkate değer bir statik basınç değeri sunar. Bu yüksek değer, onu işlemci soğutucuları ve radyatörler için mükemmel bir seçenek haline getirir.
İşte bu noktada, "statik basınç fanı" tanımının bir dışlama değil, bir uzmanlık alanı olduğunu anlamak önemlidir. ARCTIC P12, yüksek statik basınç yeteneğine sahip bir fandır, ancak bu onun iyi bir hava akışı sağlayamayacağı anlamına gelmez. Aksine, bu fan her iki alanda da dengeli bir performans sunarak "hibrit" bir çözüm niteliği taşır.

Sonuç: Gönül Rahatlığıyla Kullanabilirsiniz​

ARCTIC P12 PWM PST fanlarının "sadece radyatör/işlemci soğutucu için olduğu, kasa fanı olarak kullanılamayacağı" yönündeki söylemler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu fanlar, hem yüksek statik basınç gerektiren yoğun bileşenlerin (CPU soğutucusu, radyatör) soğutulmasında hem de kasanın genel hava akışını sağlamada etkin bir şekilde kullanılabilir.

Özellikle ön panelinde toz filtresi bulunan veya hava giriş kanalları daha dar olan kasalarda, ARCTIC P12'nin yüksek statik basıncı bir avantaj bile sağlayarak havanın içeri daha verimli çekilmesine yardımcı olur.

Dolayısıyla, ARCTIC P12 PWM PST modelini hem işlemcinizi soğutmak hem de kasanızın hava sirkülasyonunu iyileştirmek için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bu fan, fiyat/performans oranıyla da öne çıkarak her iki görev için de kullanıcılarına başarılı bir çözüm sunmaktadır.

Kullanırsın da radyatöre veya hava sogutucuya taksan daha iyi işlevi o ama bu fiyata kasa fanı da olur radyatör fanı da olur
1 tane aldım. NZXT 510 kullanıyorum. Egzoz fanı olarak kullanmayı düşünüyorum. Kendi fanını beğenmedim kasanın içi çok sıcak hala atamadığını düşünüyorum ki sıcaklıklarımda belli ediyor kendini. Her parça neredeyse sıcak çalışıyor.

1 tane aldım. NZXT 510 kullanıyorum. Egzoz fanı olarak kullanmayı düşünüyorum. Kendi fanını beğenmedim kasanın içi çok sıcak hala atamadığını düşünüyorum ki sıcaklıklarımda belli ediyor kendini. Her parça neredeyse sıcak çalışıyor.
Hızını arttırın?

p serisi kasa fanı olarak da kullanılabilir illa f almana gerek yok zaten f serisinin argb modeli bile yok ben şu anda nzxt h6 flowda 9 tane p12 kullanıyorum 7 tane p12 2 tane p14 olarak hiç bir sıkıntı yaşamadım kasa sıcaklığı olarak. Hepsi 1000rpmde dönüyorlar sesleri duyulmuyor bile.

%80 güçte eksoz fan olarak kullanıyorum çok sessiz memnunun açıkcası .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,132
Üyeler
183,953
Son üye
kyrian
Geri