Neler Yeni

Arkadaşım ile neredeyse aynı PC'yi kullanıyorum ancak benim FPS'im daha az?

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Benim bilgisayar özelliklerim:
-MSI RTX 3070 Ventus 3X OC
-Ryzen 5 5600X
-B450 M-K II
-GSKILL FlareX 2x8GB 3200MHz
-Stok CPU soğutucusu var fakat Kryonaut sürdüğüm için sıcaklıklarım düşük.

Arkadaşın bilgisayar özellikleri:
-RX 6700XT
-Ryzen 5 5600
-B450M-Dragon
-Corsair Vengeance 2x8GB 3200MHz
-Stok CPU Soğutucu

Bu 2 sistemin de özellikleri neredeyse performans olarak birbirinin aynısı olması gerekmiyor mu? CS2, Rust, Ready or Not, Forza Horizon 5, Assetto Corsa yani ne kadar oyun sayarsam sayayım hepsinde atıyorum ben en yüksek ayarlar 80FPS oynuyorsam arkadaşım 120-130FPS'te oynuyor. Bunun ek bir sebebi vesayre var mı?? Hani birimizin ekran kartı 8GB birimizin 12GB tamam da yani basit oyunlarda bile fark açıyor bana. Zaten eğer ayarları da en yüksekten yükseğe veya ortaya çekersem de işlemcim ekran kartına darboğaz yapmaya başlıyor ve FPS'im en yüksek ayarlardan da düşük oluyor.

Clayz

80+ Silver
-Ryzen 5 5600X
-B450 M-K II

-RX 6700XT
-Ryzen 5 5600
-B450M-Dragon
-Stok CPU Soğutucu

Bu 2 sistemin de özellikleri neredeyse performans olarak birbirinin aynısı olması gerekmiyor mu? CS2, Rust, Ready or Not, Forza Horizon 5, Assetto Corsa yani ne kadar oyun sayarsam sayayım hepsinde atıyorum ben en yüksek ayarlar 80FPS oynuyorsam arkadaşım 120-130FPS'te oynuyor. Bunun ek bir sebebi vesayre var mı?? Hani birimizin ekran kartı 8GB birimizin 12GB tamam da yani basit oyunlarda bile fark açıyor bana. Zaten eğer ayarları da en yüksekten yükseğe veya ortaya çekersem de işlemcim ekran kartına darboğaz yapmaya başlıyor ve FPS'im en yüksek ayarlardan da düşük oluyor.
grafık tabanlı oyunlarda zaten bahsetmıssın forza vb onun daha fazla olması gerek

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Vram ile ilgilidir
Üşenmeyip çoğu oyunda MSI Afterburner ile kontrol ettim. Rust gibi oyunlarda evet 7500MB gibi sınırlara dayanıyor ancak diğer 6000-6500MB kullanan oyunlarda da fark atması sence biraz anormal değil mi? Arkadaşım her oyunda benden fix %30 fazla alıyor.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Ferhat Bilgi
Üşenmeyip çoğu oyunda MSI Afterburner ile kontrol ettim. Rust gibi oyunlarda evet 7500MB gibi sınırlara dayanıyor ancak diğer 6000-6500MB kullanan oyunlarda da fark atması sence biraz anormal değil mi? Arkadaşım her oyunda benden fix %30 fazla alıyor.
Anormal duruyor aşağı yukarı 15 fps 20 fps falan fark olmalı diye düşünüyorum

Arda Fisher

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
395
İsim
Mustafa Arda BALIKÇI
Üşenmeyip çoğu oyunda MSI Afterburner ile kontrol ettim. Rust gibi oyunlarda evet 7500MB gibi sınırlara dayanıyor ancak diğer 6000-6500MB kullanan oyunlarda da fark atması sence biraz anormal değil mi?
Hocam ben size daha garibini diyim is yerindeki abim 6800 kullaniyor ben 4060 tım o zamanlar ve benim fps daha yuksekti dlss kullanmadigim halde islemcilerimiz falanda ayniydi oda ayri bi olaydi nedenini anlamadik bizde hala

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Hocam ben size daha garibini diyim is yerindeki abim 6800 kullaniyor ben 4060 tım o zamanlar ve benim fps daha yuksekti dlss kullanmadigim halde islemcilerimiz falanda ayniydi oda ayri bi olaydi nedenini anlamadik bizde hala
DLSS demişken aklıma geldi ben hala DLSS ve FSR'ın FPS'imi arttıran bir oyun keşfedemedim. Hangi oyunda açarsam açayım FPS'imi düşürüyor bu teknolojiler. Saf güçle oynuyorum her zaman.

Anormal duruyor aşağı yukarı 15 fps 20 fps falan fark olmalı diye düşünüyorum
Geçen Ready or Not ve Rust'ta ben 70-80FPS alıyorken kendisi 130-140FPS alıyordu. İşin kötüsü bende 240Hz monitör var, onda 60Hz var. Yani bende de 60Hz monitör olsa 70FPS alsam sorun etmeyeceğim de böyle olunca cidden kasıyor gibi geliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Yuzarsef
12GB VRAM de işlemleri daha ez olarak yapıyor 8GB da daralıyor ondan. Örneğin 1080Ti da benim pc yi geçiyor rtx3050Ti olmasına rağmen tamamen vram den ötürü. VRAM darboğaz yapıyor her şeyde yetersiz ise. Ama 8GB VRAM ile 7.8GB VRAM kullanan bir oyunda ekran kartı neredeyse sınırda kullanılır ve performansı düşürür. Fakat 12GB VRAM olduğu zaman kapasite altında olduğu için ek sahneleri daha rahat işler ve 8GB gibi yorulmaz. Anca OC yaparak onun seviyesine çıkarsın veya DLSS ile diğer türlü olmaz.

Arda Fisher

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
395
İsim
Mustafa Arda BALIKÇI
DLSS demişken aklıma geldi ben hala DLSS ve FSR'ın FPS'imi arttıran bir oyun keşfedemedim. Hangi oyunda açarsam açayım FPS'imi düşürüyor bu teknolojiler. Saf güçle oynuyorum her zaman.

Geçen Ready or Not ve Rust'ta ben 70-80FPS alıyorken kendisi 130-140FPS alıyordu. İşin kötüsü bende 240Hz monitör var, onda 60Hz var. Yani bende de 60Hz monitör olsa 70FPS alsam sorun etmeyeceğim de böyle olunca cidden kasıyor gibi geliyor.
Cyberpunk da ben farkettim hocam 60 fpslerden 120/190 arasina cikmisti

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
12GB VRAM de işlemleri daha ez olarak yapıyor 8GB da daralıyor ondan. Örneğin 1080Ti da benim pc yi geçiyor rtx3050Ti olmasına rağmen tamamen vram den ötürü. VRAM darboğaz yapıyor her şeyde yetersiz ise. Ama 8GB VRAM ile 7.8GB VRAM kullanan bir oyunda ekran kartı neredeyse sınırda kullanılır ve performansı düşürür. Fakat 12GB VRAM olduğu zaman kapasite altında olduğu için ek sahneleri daha rahat işler ve 8GB gibi yorulmaz. Anca OC yaparak onun seviyesine çıkarsın veya DLSS ile diğer türlü olmaz.
Bu kadar iğrenç bir fark yaratacağını bilseydim zamanında 3070 8GB alacağıma RX 6700XT 12GB veya 3080 10GB falan alırdım. Neyse yapacak bir şey yok. İleride yeni bilgisayar alacağımda tekrar NVIDIA alacağımı pek sanmıyorum.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,273
İsim
Sinan Aba
-Ryzen 5 5600X
-B450 M-K II

-RX 6700XT
-Ryzen 5 5600
-B450M-Dragon
-Stok CPU Soğutucu

Bazı oyunlarda vram'den dolayı aradaki fark fazladır ama bütün oyunlar vram yüklenmiyor.
Senin biosta xmp ve cbp kapalı olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Yuzarsef
Bu kadar iğrenç bir fark yaratacağını bilseydim zamanında 3070 8GB alacağıma RX 6700XT 12GB veya 3080 10GB falan alırdım. Neyse yapacak bir şey yok. İleride yeni bilgisayar alacağımda tekrar NVIDIA alacağımı pek sanmıyorum.
Bende aynısını yaşadım zamanında. Bir daha pc alacak olursam amd alacağım. Diğer arkadaşıma pc topluyorduk ona da kendimi örnek vererek 3060 12GB aldık tüm oyunları ultrada rahat rahat oynuyor bayağı bir etkisi var.

Top Bottom