Usta bende imzadaki sistemi monitör dahil 6k ya topladım iyi mi?? aslında alalı 1 ay oldu ama şimdi sorayım dedimRX 550 düşük klasman ucuz bir ekran kartı, yani öyle olmalı. RX 570 falan olsa süper de rx 550 olmaz ya
Usta bende imzadaki sistemi monitör dahil 6k ya topladım iyi mi?? aslında alalı 1 ay oldu ama şimdi sorayım dedimRX 550 düşük klasman ucuz bir ekran kartı, yani öyle olmalı. RX 570 falan olsa süper de rx 550 olmaz ya
Bir İşlemci yüzde yüz kullanılırken kart yüzde 50 kullanılıyor gibi düşün. Bu durumda bilgisayarın 50 fps aldığını düşün. İşlemci iyi olup ekran kartının yüzde 10unu daha kullansaydı alınan performans ve fps artardı.FPS i ekran kartı belirler zaten, işlemci sadece ne kadar iyi performans vereceğini ayarlar gibi bir durum var ortada kaldı ki sen herhangi bir oyunda işlemci nin %30 u yerine %100 ünü kullansan bile aynı fps i verir onu da oyun ayarlar neyin ne kadar kullanılacağı
İşlemci %100 kullanırken ekran kartı %50 kullanıyorsa, şöyle örnek vereyim 3060 a r5 2600 takılması lazım olay tamamen işlemci ve ekran kartının gücüBir İşlemci yüzde yüz kullanılırken kart yüzde 50 kullanılıyor gibi düşün. Bu durumda bilgisayarın 50 fps aldığını düşün. İşlemci iyi olup ekran kartının yüzde 10unu daha kullansaydı alınan performans ve fps artardı.
https://www.pcoyunrehber.com/islemc...emci ile,almanızı engeller yani darboğaz olur. Kısacası kötü işlemci iyi ekran kartı = darboğaz iyi ekran kartı kötü işlemci =darboğazİşlemci %100 kullanırken ekran kartı %50 kullanıyorsa, şöyle örnek vereyim 3060 a r5 2600 takılması lazım olay tamamen işlemci ve ekran kartının gücü
aynı şeyi 2 kez yazmışsın ama iyi işlemci kötü ekran kartı darboğaz yapmaz bunu yapıştır kafanaDarboğaz bilgisayarınızda kullandığınız işlemci ile ekran kartının birbirini sınırlamasıdır. Mesela bilgisayarınızdaki işlemci yeni nesil güçlü bir işlemci, ekran kartınız daha yavaş daha güçsüz bir ekran kartı ise ekran kartınız işlemcinizin çalışmasını sınırlar ve tam performans almanızı engeller yani darboğaz olur.
Alinti yapmak istedim doğru olduğunu kanıtlamak için.
Mesaj otomatik birleştirildi:
https://www.pcoyunrehber.com/islemci-ekran-karti-darbogaz/#:~:text=Darboğaz bilgisayarınızda kullandığınız işlemci ile,almanızı engeller yani darboğaz olur. Kısacası kötü işlemci iyi ekran kartı = darboğaz iyi ekran kartı kötü işlemci =darboğaz
Hala usteliyorsun ben sana kaynak atıyorum ona rağmen sabit fikirli davranıyorsun.aynı şeyi 2 kez yazmışsın ama iyi işlemci kötü ekran kartı darboğaz yapmaz bunu yapıştır kafana
site açılmıyor ne kaynağından bahsediyorsunHala usteliyorsun ben sana kaynak atıyorum ona rağmen sabit fikirli davranıyorsun.
Pcoyunrehber.com dan alıntı yapmıştım linkini de attim. Aratirsaniz ulaşabilirsiniz. Bir çok forumda da bu böyledir.site açılmıyor ne kaynağından bahsediyorsun
Dediğim şey oluyor işte. Ekran kartı kötü değil sadece işlemciye yetersiz. Bu yüzden işlemci tam potansiyelini kullanamiyorBende Ryzen 5 3600 var önceden i3 4160 vardı sistemimi güncelledim ve malum şu anki ekran kartı fiyatları yüüznden ekran kartı alamadım ve eski ekran kartımı kullanmaya devam ediyorum yani GTX 750 Ti kullanıyorum. Kısacası R5 3600 ile GTX 750 Ti kullanıyorum BF 1'de %30-%40 arası işlemci kullanımı ile %100 ekran kartı kullanımı oluyor ve işlemcinin performansından kaynaklı bir darboğaz yaşamıyorum. BF 1 en düşük grafkte sabit 60 FPS alırken orta ayarlarda 45-50 FPS civarında oynuyorum. Yüksek ve ultra grafiklerde ise oyunun akıcılığı gitmeye başlıyor yani şahsen darboğazın farklı farklı türleri var ama R5 3600 ve GTX 750 Ti ile herhangi bir sorun olmadan oyunları akıcı şekilde oynuyorum.