Arkadaşlar iyi mi? sizce bu ram

mqmiii

80+
Reaksiyon skoru
13
Arkadaşlar 16 gb ram var pc de 64 yapıcam önce 32 sonra 32 almayı düşünüyorum sizce nasıl rgb olsun istiyorum birde
1000026582.webp
lar

Bütçe nedir? Taksitli mi alacaksınız? Bir de 32GB RAM uzun yıllar yeter diye düşünüyorum, neden 64GB yapmak istiyorsunuz.

Ram 64 gb istemenin özel bir sebebi var mı? İş için falan mı? Yoksa ileriye dönük olduğunu düşündüğün için mi? Yada fantezi mi? Çünkü günümüz oyunları için 32 gb (2x16 gb) yeterli olmakta.

Al 2x16 neyine yetmiyor eğer profesyonel iş yapıyorsanız render alıyorsan felan anlarimda belliki sadece oyuncusun fantazi ariyorsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlla argb şartın varsa al geç

Ram 64 gb istemenin özel bir sebebi var mı? İş için falan mı? Yoksa ileriye dönük olduğunu düşündüğün için mi? Yada fantezi mi? Çünkü günümüz oyunları için 32 gb (2x16 gb) yeterli olmaktd

Bütçe nedir? Taksitli mi alacaksınız? Bir de 32GB RAM uzun yıllar yeter diye düşünüyorum, neden 64GB yapmak istiyorsunuz.
İleriye yönelik olması için düşünüyorum taksitle aşıp birisinin taksidini bitirince bitane daha takarım diye düşünüyorum yeterli derseniz 16×16 link alabilirmiyim acaba

Al 2x16 neyine yetmiyor eğer profesyonel iş yapıyorsanız render alıyorsan felan anlarimda belliki sadece oyuncusun fantazi ariyorsun

Bunu mu almak kingston rgb mi almak daha mantıklı birda bu siteye güvenebilirim sanrım hiç burdan alışveriş yapmadım

Bunları aldım 2 taksit

İleriye yönelik olması için düşünüyorum taksitle aşıp birisinin taksidini bitirince bitane daha takarım diye düşünüyorum yeterli derseniz 16×16 link alabilirmiyim acaba

Bunu mu almak kingston rgb mi almak daha mantıklı birda bu siteye güvenebilirim sanrım hiç burdan alışveriş yapmadım
XPG 'yi almak daha mantıklı. Çünkü 6000 mhz cl30 şu an en stabil ram değerleri. Senin almayı düşündüğün 32 gb ram ise kingston 5600 mhz cl36. 2 sene sonra bilemedin 3 sene sonra 6000 mhz yerine 8000 mhz cl20'ler gibi ramler daha stabil konuma geçecek belki de. O zaman da onlar önerilecek. Sense şimdiden 5600 mhz cl36 ramlere bel bağlamak istiyorsun. Doğru olmayan kısmı da burası. İnsanlar 8000 mhz cl20 48 gb gibi ramle yüksek performans alırken sen belki de 5600 mhz cl36 64 gb ramlerinle daha düşük performans alacaksın. Yani bu değerler eğer şu an ihtiyacın varsa alınacak değerlerdeki ramler. İleriye dönüklük için değil. Sen arkadaşın önerdiği ramleri alsan daha iyi olur.

Teknoloji gelişimi yavaşladı ama hala devam ediyor. Şimdiden 2x32GB 5600mhz 36cl ramlere bel bağlarsanız ileride çıkacak yüksek mhz düşük cl değerlerine sahip ramlere yükseltmekte zorlanacaksınız çünkü ilk attığınız ramlerin mhz ve cl değerlerinden dolayı 2. elde satmanız biraz zaman alacak. İlla 64GB istiyorsanız da AMD tarafında 6000mhz 30cl değerleri sweet spot olarak kabul ediliyor. Bence 2x16GB 6000mhz 30cl değerlerine sahip ram kiti almanız daha uygun olur. Bilginiz olsun diye yazdım zaten almışsınız hayırlı olsun.

Geri