Neler Yeni

Yardım Askerlik için alınacak malzemeler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mehmet Emin Uzun
3 gün sonra askere gidiyorum. Alınacak malzemeler nelerdir ? Devlet aşağıdaki listedeki ürünleri veriyormuş. Bunlar haricinde ne almalıyım ? Deneyimi olan varsa yazabilir mi ?
  • · Askeri giyim ürünleri ( pantolon, gömlek, parka, şapka)
  • · Ayakkabı ( Yazlık ve kışlık bot, spor ayakkabı)
  • · Eşofman takımı
  • · Ayak giyim ürünleri ( terlik, çorap, spor çorap)
  • · Apoletsiz er gömleği ve er elbisesi
  • · Haki renk boxer ve atlet
  • · Banyo şortu
  • · Spor şortu
  • · Havlu çeşitleri ( banyo havlusu, yüz havlusu)
  • · Yeşil palaska
  • · Künye zinciri
  • · Künye levhası
  • · Diş macunu ve diş fırçası
  • · Terlik
  • · Şampuan
  • · Tıraş köpüğü ve tıraş bıçağı
  • · Kulak tıkacı
  • · Nefte
acemiliği burdur ustalığı kıbrısda yapmış biri olarak
-6 7 tane baksır
-8 çift çorap al haki yeşil
jilet al jieltler kötü orda
-tırnak makası vb kişisel bakım şeyleri al çokta abartma zaten çoğu şeyi veriyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kayseri komando birliği
yüzde 35 40 KIBRISA atabilir kıbrısa genelde burdur tankçı, komando
antalya piyade
kayseri komando
samsun shhıye atıyor

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
acemiliği burdur ustalığı kıbrısda yapmış biri olarak
-6 7 tane baksır
-8 çift çorap al haki yeşil
jilet al jieltler kötü orda
-tırnak makası vb kişisel bakım şeyleri al çokta abartma zaten çoğu şeyi veriyorlar

yüzde 35 40 KIBRISA atabilir kıbrısa genelde burdur tankçı, komando
antalya piyade
kayseri komando
samsun shhıye atıyor
Eyvallah abi çorabı haki yeşil mi almam gerekiyor

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Şu boyun askılıklı cüzdan falan var bence onlardan al. Yanında çok nakit para götürme kimlik ehliyet bir tane banka kartı nakit de 500 alsan yanına yeter. Bizim kışlada kantinlerde vs nakit geçmiyordu her şey kart ile alınıyordu, kışlada bir tek sigorta için 120 lira nakit verdim başka bir yerde de kullanmadım. Çok çok eşya almana gerek yok çoğu şeyi arkadaşlar önermiş. Tuşlu telefonu umarım düzgün bir şey almışsındır en azından radyosu olursa iyi canın sıkıldıkça açar dinlersin benimkinde yoktu mesela. Çoğu şeyi askeri kantinden temin edersin. Orada bulamadığını usta birliğine geçtiğinde çarşıda falan halledersin. Şimdiden hayırlı teskereler.

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
Orda vermiyorlar mı çorap giyisi vs almama gerek var mı

Şu boyun askılıklı cüzdan falan var bence onlardan al. Yanında çok nakit para götürme kimlik ehliyet bir tane banka kartı nakit de 500 alsan yanına yeter. Bizim kışlada kantinlerde vs nakit geçmiyordu her şey kart ile alınıyordu, kışlada bir tek sigorta için 120 lira nakit verdim başka bir yerde de kullanmadım. Çok çok eşya almana gerek yok çoğu şeyi arkadaşlar önermiş. Tuşlu telefonu umarım düzgün bir şey almışsındır en azından radyosu olursa iyi canın sıkıldıkça açar dinlersin benimkinde yoktu mesela. Çoğu şeyi askeri kantinden temin edersin. Orada bulamadığını usta birliğine geçtiğinde çarşıda falan halledersin. Şimdiden hayırlı teskereler.
Sağol hocam 500 tl nakit aldım çok bi eşya almadım yanıma temel ihtiyaçlar vs havlu terlik vs hiçbişey götürmeyim diyorum orada veriyorlarmış

JaeSun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Taha Taşkan
Genel olarak tüm ihtiyaçları herkes yazmış zaten fakat bende şunu eklemek isterim. Kesinlikle yanınıza ilaç kullanıyor iseniz raporlu ilaçlarınızı kullanmıyor iseniz 1 2 kutu ağrı kesici mutlaka alın ve valizinizin altına saklayın çünkü raporsuz ilaçları sizden alıyorlar revire koyuyorlar ağrı kesiciyi gösterirseniz sizlerden alıcaklardır. Bu sebeple saklayın stresden , erken kalkmaktan , yorgunluktan baş ağrısı çok yaşanabiliyor ve haliyle ağrı kesicine çok gerek duyuluyor :) Unutmayın bunu duacım olursunuz :D

BabaVoss7

80+ Silver
Yerden yere değişir tabi bizde ilaç kesinlikle almıyolarfı pastil dahil. O yüzden hiç uğraşma olmadı revire gidersin verirler bence. Çantanı tıkabasa doldurma derim zaten onlar veriyor köpüğü bıçağı vs. İkişer don fanila çorap veriyolar. Yeşilinden çorap al derim. Yıkama koşullarına bağlı olarak 4 tane bile yeter. Çoğu şeyi lazım olan en azından zaten ihtiyaç kantinlerinde satıyolar. Yazlık kışlık alt üst giyim dahildi bizde.
Dedikleri gibi telefon adam akıllı bişey olsun kulaklık ve radyo mümkünse sd karta şarkı at hayat kurtarır. Asklı cüzdana bence gerek yok hem saçma duruyor hemde rahatsız edici. Bot için bizde destek sünger vs satıyolardı olmadı bi tabanlık al kes vuran yere koy. İki üç küçük parça havlu götür bence bnde çok işe yaramıştı. Bi büyük bi küçük omnlar vermişti zaten. Duş bizde 5dk filandı liflenmeye yıkanmaya prk vakit yoktu. O yğzden gerek yok bence. Acemilik benzer olur. Bi sırt çantasıyla git yeter. Çoğunu atar gelirsin zaten.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,577
İsim
ismail
Hemen hemen herşeyi veriyorlar. İç çamaşırı alın bolca.Pastil alın depolayın hatta. Uzun dönem gidiyorsanız önemi yok. Memur gibi takılırsınız ihtiyaçlarınızı istediğinizde alırsınız vesaire

TR1P G4NG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
KEA
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
3 gün sonra askere gidiyorum. Alınacak malzemeler nelerdir ? Devlet aşağıdaki listedeki ürünleri veriyormuş. Bunlar haricinde ne almalıyım ? Deneyimi olan varsa yazabilir mi ?
  • · Askeri giyim ürünleri ( pantolon, gömlek, parka, şapka)
  • · Ayakkabı ( Yazlık ve kışlık bot, spor ayakkabı)
  • · Eşofman takımı
  • · Ayak giyim ürünleri ( terlik, çorap, spor çorap)
  • · Apoletsiz er gömleği ve er elbisesi
  • · Haki renk boxer ve atlet
  • · Banyo şortu
  • · Spor şortu
  • · Havlu çeşitleri ( banyo havlusu, yüz havlusu)
  • · Yeşil palaska
  • · Künye zinciri
  • · Künye levhası
  • · Diş macunu ve diş fırçası
  • · Terlik
  • · Şampuan
  • · Tıraş köpüğü ve tıraş bıçağı
  • · Kulak tıkacı
  • · Nefte
Selam, öncelikle hayırlı teskereler diliyorum acemi eğitimimdeyken zaten listelediğin ürünleri teslim ediyorlar birliğine göre değişeceğini düşünüyorum Kıbrısta usta birliğimi tamamladım farklı sivil kıyafetler giyinmene zaten müsade etmiyorlar devletimizin vermiş olduğu kıyafetleri giyinmen gerekiyor boxer almanı tavsiye ederim genelde çok büyük oluyor fanila dışında bir şey görünmemesi gerekli ona göre bir atlet alabilirsin tırnak çakı diş macunu sana kalmış yeterli de gelebilir kalitesini beğenmeyedebilirsin insiyatifine kalmış jiletlerini ben beğenmedim en az üç başlıklı al kaliteli olsun sakal durumuna göre günde 2 defa bile traş ettirebilirler traş köpüğü de kaliteli olduğunu sanmıyor güzelinden bir traş köpüğü al uzun ve geniş bir havlu al ileride çok işine yarar ve şampuan da kaliteli al mevcutta kullandığını götür ayak kokmaması için toz al tabanlık al ben 2 tabanlık koyuyordum daha rahat oluyordu iki çift alabilirsin kışlık bir şey almana gerek olduğunu sanmıyorum doğuya giden arkadaşlarımız için zaten içlik vs kıyafetler verdiler gerçekten kaliteliydi ama sen yine extra termal içlik al üst ve alt // edit : kıyafet bütünlüğünü bozamazsın boynunda sadece künye olacak cüzdan anahtar gibi şeyler asmak yasak kanca götür yanında 3-4 tane yatağın nevresimi oynamasın diye tutturursun gider gitmez direkt en alt ranzalardan kapıya uzak olanı seç

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
Alihan YILMAZ
Traş tamını dışında bir şeye gerek yok. Onu da oradan Kantinden alabilirsin.

RRadagast

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Keskin
Don, atlet, çorap yeterli. Bir ihtiyacın olursa askeriye kantininden alışveriş yapıp ucuzdan temin edersin vergi yok orada. Dışardan alışveriş yapmaktansa askeriyeden yaparsan daha ucuza mal olur.

dexmete

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
Metehan
Arkadaşlar çoğu şeyi yazmış. Eklemem gereken ağrı kesici ve kas gevşetici olurdu. Aldıklarının bazılarını ambalajından çıkarmayacaksın bile bu da aklında bulunsun

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Orda vermiyorlar mı çorap giyisi vs almama gerek var mı

Sağol hocam 500 tl nakit aldım çok bi eşya almadım yanıma temel ihtiyaçlar vs havlu terlik vs hiçbişey götürmeyim diyorum orada veriyorlarmış
Orda veriyorlar ama max 2 tane fanila(haki tişört) 2 de iç çamaşırı verirler. Acemi boyunca bunlar yetmeyebilir. Ben yanıma 3 fanila 3 de iç çamaşırı almıştım yedek. Çünkü acemide çamaşır yıkama diye bir mevzu yok, yani en azından bizde yoktu. Duşu bile yalvar yakar 2 kere alabildik acemilik boyunca. O yüzden mutlaka deodorant al bence. Çorap da alsan iyi olur çünkü genelde 2 çift siyah 2 çift haki çorap veriyorlar. Dediklerimi orada askeri kantinden de alabilirsin eğer askeri kantin varsa. Ama acemide fırsat bulup kantine gitmek zor çünkü tek başına tuvalete bile göndermiyorlar. Acemide biraz sıkıntılar çekersin çünkü kabaca bana göre tanımı bu yaşında yeniden doğmuş gibi oluyorsun. Ben de yeni geldim sayılır askerden ege ordusunda yaptım. Muhtemelen kalabalık olacaksınız biz 140 kişiydik aynı koğuşta. Ben seste uyuyamam gibi bir derdin varsa kulak tıkacı al çünkü gece horlamalardan uyumak imkansız(etkilenenler için). Kimseyle çok samimi olma ama kimseden uzak da durma herkesle tanış güzel bir samimiyet kur. Çünkü usta birliğinde acemideki arkadaşlarınla aynı yere düşme olasılığın yüksek. Usta birliği çok daha rahat hatta bir yerden sonra zevkli geliyor. Eğer world Excel biliyorsan kendini yazıcılığa aldırmaya çalış. Sürekli komutanlarla muhatap olursun ama gözlerine girdin mi sırtın yere gelmez. Benim komutanımla kahve sigara yapmışlığım var. Azar da yiyebilirsin karalar bağlama öyle sıkıntılı komutanlar da var. Ama baba gibi komutanlar da var. Komutanların en gerildiği nokta öğrettikleri şeylerin uygulanmaması ve gevşeklik. He unutmadan, içtimada öleceğini de bilsen esas duruşu bozma ve konuşma yoksa sürünmekten(yaşandı) helak olursun 😄. Üstelik sen konuştuğun için tek başına sürünmüyorsun, sevgili g*t devrem içtimada güldüğü için 140 kişi 2 km süründük. Komik geliyor şimdi bakınca ama sürünürken çok fantastik küfürler üretmişliğim vardı. Güzel zamanlardı ama dediğim gibi çok şey kazanacaksın. Komutanlarım çok ısrar etti ikinci 6 aya kal diye kafama da yatmıştı çünkü hoşuma gidiyordu artık ama nişanlıyım yaza düğün yapıcam diye kalmadım. Bedelli olmuş 200 küsür bin lira. Askere gidip ülkeye kattığınız çok önemli bir şey olmayacak ama kendinize kattığınız çok şey olacak bu yüzden her Türk genci düzen tertip ve disiplini (kısaca gerçek hayatı) tam anlamıyla öğrenmesi için bence askere gitmeli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,720
Üyeler
163,707
Son üye
legnikaaaa
Top Bottom