catsped
80+ Bronze
1K kartının 4K'da 2K kartına kıyasla daha geride kalması sence de normal değil mi ufaklıkTam bir çöp.
16GB versiyonu bile 4K da 4070 in %15 gerisinde.
1K kartının 4K'da 2K kartına kıyasla daha geride kalması sence de normal değil mi ufaklıkTam bir çöp.
16GB versiyonu bile 4K da 4070 in %15 gerisinde.
bu soruyu cidden sordunuz mu? birçok güncel oyunda yetersiz kartın gücünü sonuna kadar kullanamıyorsun birçok oyunda 12gb vram bile az bazı oyunlarda herhangi bir açıdan bu segment hiçbir ekran kartı için 8gb vram yetmez.8 GB VRAM'in nesini beğenmiyorlar acaba
Evet sordum?bu soruyu cidden sordunuz mu? birçok güncel oyunda yetersiz kartın gücünü sonuna kadar kullanamıyorsun birçok oyunda 12gb vram bile az bazı oyunlarda herhangi bir açıdan bu segment hiçbir ekran kartı için 8gb vram yetmez.
1080p bitmez herkes 27 inç monitör kullanmıyor1080p devri bitti kanka. 2K monitörleri çok ucuza bulabiliyoruz ve doğal olarak güçlü gpu ile birlikte 12 ve üzeri vram istiyorlar. yani eskiden örnek vereyim 720p'den 1080p'ye geçiş döneminde vramlerde herkes nasıl sıkıntı yaşadıysa şuan 8gb ekran kartlı sistemler 1080p'den 2K'ya geçişte aynı sıkıntıyı yaşıyorlar.
Kartlar ne zamandır 2K lık, 4K lık diye ayrılıyor? sonuçta son nesil güncel bir kart ve 16GB VRAM e sahip fakat bir önceki neslin giriş-orta seviye 12GB kartının bile gerisinde.60 serisi 4 klık bir kart olmadı ki hiçbir zaman
Aynen kardeşim 1K, 2K, 4K kartı1K kartının 4K'da 2K kartına kıyasla daha geride kalması sence de normal değil mi ufaklık![]()
Yaşı yetenler 360p oynuyordu. O zaman 4k çözünürlük yoktu. 8K çözünürlük çıkacak 10 yıla belki o zamanda senin gibiler çıkar bizim zamanımızda 4k vardı 8k diye niye ayrılıyor D:Kartlar ne zamandır 2K lık, 4K lık diye ayrılıyor? sonuçta son nesil güncel bir kart ve 16GB VRAM e sahip fakat bir önceki neslin giriş-orta seviye 12GB kartının bile gerisinde.
Eskiden kartlar böyle çıkmıyordu yaşı yetenler bilir. x60 serisi kartlar bir önceki neslin x80 serisine denk yada yakındı, şuan neredeyse bir önceki nesil muadiliyle aynı performans da çıkıyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Aynen kardeşim 1K, 2K, 4K kartı
Fabrika da sanırım chip e "sen 1K kartısın bak sakın 4K da düzgün performans verme" diye fısıldıyorlar. Kardeşim x kart 4K kartı, y kart 2K kartı diye bir şey yok bu saçmalıkları nereden çıkarıyorsunuz? Hardware unboxed bile tüm testleri 2K-4K üzerine yapmış 1080p yok bile. Kim diyor 5060 Ti 16GB 1080p kartı diye?
Ben yıllar önce 3060 12GB ile 4K yüksek ayarlarda DLSS kalite 60fps RDR 2 oynuyordum adamlar kalkmış 5060 Ti 16 GB a eğeğieğe bu 1K gartı ama eğeğeeğe diyor![]()
Arkadaş darboğaz nedir bilmiyor arkadaş hangi kart hangi çözünürlüklerde tercih edilir bilmiyor ama bir şey biliyormuş gibi yorum yapıyor yazık seni yetiştiren ananın babanın halineKartlar ne zamandır 2K lık, 4K lık diye ayrılıyor? sonuçta son nesil güncel bir kart ve 16GB VRAM e sahip fakat bir önceki neslin giriş-orta seviye 12GB kartının bile gerisinde.
Eskiden kartlar böyle çıkmıyordu yaşı yetenler bilir. x60 serisi kartlar bir önceki neslin x80 serisine denk yada yakındı, şuan neredeyse bir önceki nesil muadiliyle aynı performans da çıkıyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Aynen kardeşim 1K, 2K, 4K kartı
Fabrika da sanırım chip e "sen 1K kartısın bak sakın 4K da düzgün performans verme" diye fısıldıyorlar. Kardeşim x kart 4K kartı, y kart 2K kartı diye bir şey yok bu saçmalıkları nereden çıkarıyorsunuz? Hardware unboxed bile tüm testleri 2K-4K üzerine yapmış 1080p yok bile. Kim diyor 5060 Ti 16GB 1080p kartı diye?
Ben yıllar önce 3060 12GB ile 4K yüksek ayarlarda DLSS kalite 60fps RDR 2 oynuyordum adamlar kalkmış 5060 Ti 16 GB a eğeğieğe bu 1K gartı ama eğeğeeğe diyor![]()
Ahhahahaa aynen kardeşim 5060 Ti ile 4K oyun oynarsan kart darboğaza girer "DARBOĞAZ"Arkadaş darboğaz nedir bilmiyor arkadaş hangi kart hangi çözünürlüklerde tercih edilir bilmiyor ama bir şey biliyormuş gibi yorum yapıyor yazık seni yetiştiren ananın babanın haline
Ekran kartında neyin darboğazı dostum? GPU işler CPU ya gönderir, CPU da GPU dan geleni işleyemediği/savaş kaldığı durumlarda darboğaz oluşur. Yılların darboğazını GPU ya nasıl bağlıyorsun? GPU darboğaz yaratamaz, CPU yaratır ki bu darboğaz olayı da yukarıda açıkladığım gibi CPU yetişemediği için ortaya çıkmış bir terimdir.Arkadaş darboğaz nedir bilmiyor arkadaş hangi kart hangi çözünürlüklerde tercih edilir bilmiyor ama bir şey biliyormuş gibi yorum yapıyor yazık seni yetiştiren ananın babanın haline
Arkadaş lafı mesanesinden anlamak konusunda tecrübeli biri sanırım hiç sana laf anlatamicam nicke bakEkran kartında neyin darboğazı dostum? GPU işler CPU ya gönderir, CPU da GPU dan geleni işleyemediği/savaş kaldığı durumlarda darboğaz oluşur. Yılların darboğazını GPU ya nasıl bağlıyorsun? GPU darboğaz yaratamaz, CPU yaratır ki bu darboğaz olayı da yukarıda açıkladığım gibi CPU yetişemediği için ortaya çıkmış bir terimdir.
Bence birilerine darboğaz nedir bilmiyor derken doğrusu nedir kendiniz öğrenseniz daha iyi olur.
Abicim sen bot falan mısın? darboğaz ne bilmeyip karşıdakine darboğaz dersi vermeye kalkıyorsun sonra da komik laflarla üste çıkmaya çalışıyorsun. Hayır yani bilmiyorsan bilmiyormuş gibi davran bu nasıl bir cahil cesareti anlayamadım.Arkadaş lafı mesanesinden anlamak konusunda tecrübeli biri sanırım hiç sana laf anlatamicam nicke bak