Asus Rog Strix 4070ti super için işlemci önerisi

Reaksiyon skoru
0
Merhaba abiler kardeşler. Öncelikle hikayeyi anlatayım. Bir arkadaşıma sohbet esnasında bir sistem toplayacağımı ama fiyatların pahalılığı yüzünden elimin kısıtlı olduğunu belirttim. Kendisi bana elinde kullanmadığı Asus Rog Strix 4070ti super kartını ücretsiz şekilde yollayacağını söyledi. Kafamdaki planın çok dışında, bana göre oldukça yüksek fiyatlı bir kartın elime geçmesi, beni çokça düşünmeye itti. Şu an işlemci, anakart, ram konusunda oldukça kararsızım. İşlemci olarak başlarda 7500f düşünürken bir anda 7800x3d önerisi geldi, arada ciddi bir fiyat farkı var. Ben 25-30k bandına sistem toplamayı düşünürken işler bir anda ekran kartı hariç 40-45k bandında donanımlara çıktı. İşin içinden çıkamıyorum. Kullanan bilgisi olan öneri yapabilecek birileri var ise çok sevinirim. Direkt kullanıcıdan görüş almak çok daha iyi olacaktır benim için. Şimdiden teşekkürler…

Son düzenleme:
R7 7800X3D önerebilirim ama bütçe varsa R7 9800X3D de tercih edilebilir. Bir oyuncu isen 3D V-Cache önemli bir performans farkı oluşturur. 😉 Eğer oyun ve iş yükleri konusunda dengeli bir işlemci arayışında isen Ryzen 9 7900 de kötü seçenek değil.

Merhaba abiler kardeşler. Öncelikle hikayeyi anlatayım. Bir arkadaşıma sohbet esnasında bir sistem toplayacağımı ama fiyatların pahalılığı yüzünden elimin kısıtlı olduğunu belirttim. Kendisi bana elinde kullanmadığı Asus Rog Strix 4070ti super kartını ücretsiz şekilde yollayacağını söyledi. Kafamdaki planın çok dışında, bana göre oldukça yüksek fiyatlı bir kartın elime geçmesi, beni çokça düşünmeye itti. Şu an işlemci, anakart, ram konusunda oldukça kararsızım. İşlemci olarak başlarda 7500f düşünürken bir anda 7800x3d önerisi geldi, arada ciddi bir fiyat farkı var. Ben 25-30k bandına sistem toplamayı düşünürken işler bir anda ekran kartı hariç 40-45k bandında donanımlara çıktı. İşin içinden çıkamıyorum. Kullanan bilgisi olan öneri yapabilecek birileri var ise çok sevinirim. Direkt kullanıcıdan görüş almak çok daha iyi olacaktır benim için. Şimdiden teşekkürler…
Hocam 2 k kulanıcaksanız alın bi 7600x falan geçin yoksa evet 7800x3d alınabilir

Seni 7500f bile tatmin eder zaten önemli olan şey ne kadar bütçe ayırmak istediğin. Bilgisayarlar artık eskisi kadar hızlı eskimiyor örnek vermek gerekirse gtx 1060 gibi bir kart çıktığı yıllarda 3-4 yıl sonra yeni nesil oyunlarda zorlanabiliyordu fakat artık kendimden örnek vereyim 7800xt kullanıyorum 4070 süpere denk bir kart bu kartın 1080p de minimum 7-8 senesi var ki en ultra ayarlarda 4070 ti için de aynısı geçerli , kısaca 7500f alsan da uzun süre götürür 7800x3d de , önemli olan senin ne kadar yatırım yapmak istediğin.

Geri