İnceleme 🔥Asus ROG Strix Scope RX🔥

Elinize sağlık,klavye red switch ve blue versiyonu olamaması lazım doğru mu ?
 
Elinize sağlık,klavye red switch ve blue versiyonu olamaması lazım doğru mu ?
Teşekkürler, sadece red versiyonu var. Asus optik blue switchli klavyelerini tanıttı ama bu modelde bulunmuyor.
 
Eline sağlık para yetse alırız :D
Teşekkürler, Asus geri ödeme kampanyasının süresini uzatmış. Güzel bir indirim bekleyip klavyeyi 600-650₺'ye getirebilirsiniz.
 
Bugün sizlere Asus'un en güncel switchlerini kullandığı klavyesi Asus Rog Strix Scope Rx modelini inceleyeceğim.

Klavyenin Fiyatı
Ben klavyeyi indirimde 800₺'ye aldım güncel fiyatına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kutusu ve Kutu Içeriği
Klavye, 2 tane kitapçık ve 2 adet sticker bizi karşılıyor. Kutu içerisinden Bilek desteği çıkmıyor.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Tasarımı ve Malzeme Kalitesi
Klavyede Aura Sync destekli rgb tuşlar bulunuyor. Rgblerin ışık düzeyi klavye uzerinden %25,%50,%75,%100 olacak şekilde ayarlanabiliyor. Iki kat genişletilmiş ctrl tuşu, gizlilik tuşu ve windows tuşunun işlevini kapatmaya yarayan Windows Lock özelliği var. Klavye üstünde 1 tane Usb 2.0 portu var. Suya ve toza dayanıklı IP56 sertifikasına sahip. Klavyenin kablosu örgü değil fakat kalın bir plastik kablo ile geliyor. Klavyenin kasası alüminyum ve sağlam olduğunu hissettiriyor. Klavyenin alt tarafı tırtıklı ve büyük bir Rog logosu göze çarpıyor.5 farklı yerinde kaymaz kauçuk bulunuyor.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Klavyenin beni tedirgin eden tek özelliği Romer-G anahtarlarına benzer şekilde ayrı ayrı küçük mandalları bulunuyor. Romer-G lerde bu mandallar kırıldığı için acaba bu klavyedede aynı sorun oluşabilirmi diye düşünmüyor değilim. Ancak dünya genelinde ürüne yapılan yorumları inceledim ve bu sorunu yaşayan kimseyi görmedim.

Alıntıyı görüntüle

Gizlilik Tuşu ve Medya Tuşları
Gizlilik Tuşu [F12] bastığınız anda masaüstündeki tüm sekmeler gizleniyor ve kulaklığınızın sesi kapanıyor böylece odanıza aniden biri girerse hiçbirşey görmemiş oluyor.

Medya tuşları F5-F12 arasına yerleştirilmiş ancak diğer klavyelerde alıştığımız şekilde her seferinde fn tuşuna basmanız gerekmiyor. Ins+Fn tuşuna aynı anda bastığınız zaman isterseniz Normal F tuşları isterseniz medya tuşlarını kullanabiliyorsunuz.


Yeni Optik Mekanik Switchler
Asusun yeni geliştirdiği 100 Milyon basma ömrüne sahip optik mekanik switchler klavyede bizi karşılıyor.Bu switchler gerçektende başarılı pürüzsüz bir basış hissiyatı var. Bu klavyeyi özel kılan en büyük ozelliklerinden biriside yeni switchlerde bulunan X-Stabilizer ve dört köşeli mandalların bulunması peki bunlar nedir ve ne işe yarar?

Çoğu klavyede bu mandal ortada 1 tane olacak şekilde bulunuyor. Bu yüzden tuşa kenarından basarsanız basmayabiliyor yada tuşta yalpalanma oluyor. Asus 4 köşeyede bu mandallardan koyarak bunların önüne geçmiş. (Çeviride ismi mandal diye geçiyor ismini bilen yazabilir.)


X-Stabilizer ise adındanda anlaşılacağı gibi dengeleyici işlevi görüyor. Ayrıca tuşa bastığınız zaman sonlara doğru tuş biraz daha ağırlaşıyor.


Klavye Optik Mekanik ismini içindeki kızılötesi ışık/lazer teknolojisi ile alıyor.


Ses Testi
Örneğin odanızda biri uyuyor tuşlara yavaş yavaş basarsanız hiç ses çıkarmıyor. Normal kullanımda ortalama bir sesi olduğunu söyleyebilirim.
Güzel bir mikrofonum olmadığı için youtubeden bulduğum bir videoyu koyuyorum ama yinede isterseniz bir ara kendi çektiğimide ekleyebilirim.

Klavyenin + ve - Leri
+ Yeni Optik Mekanik Switchler
+ IP56 Sertifikası ile Su ve Toza dayanıklılık
+ Malzeme Kalitesi
+ Ister F ister Medya tuşlarını kullanabilme
+ F12 Gizlilik Tuşu
+ 5 Adet Kaymaz Kauçuk
+ Klavyeye Makro ve 6 Adet Profil kaydedebilme.

-- Bilek desteği olmaması
-- Kutu Içeriği (en azından tuş sökme aparatı beklerdim)
hocam özelden makale yazmak ile ilgili birkaç soru sormak istiyorum da müsadeniz var mı ? incelemeniz harika olmuş elinize sağlık
 
hocam özelden makale yazmak ile ilgili birkaç soru sormak istiyorum da müsadeniz var mı ? incelemeniz harika olmuş elinize sağlık
Teşekkür ederim, elbette istediğinizi sorabilirsiniz.
 
Ürünü kullanıyorum ve hafif yay sesi var, fakat aşırı rahatsız edecek şekilde değil.
Dileyenlere videosunu bırakırım.
 
Hocam nasıl oluyor o süreç
 
Hocam bunu bulalı baya geçti 😀😀
 
Geri
Top