Yardım Asus Ve Efsanevi Kronik Sorunsuz Monitörleri (!)

n7cati

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,264
Selamlar arkadaşlar bir kaç ay önce ekteki gibi bir konu açmıştım ve asus'un bende de olan bir modelinin kronik sorunundan bahsetmiştim. Dün ise pc'yi açtığımda ana monitörümde yani Asus Rog XG249CM'de ekranda garip çizgiler gördüm. Bir kaç gün bilgisayarı kullanmamıştım ve herhangi bir darbe almadı yada herhangi bir şey yapmadım bilgisayara fakat monitörün pixelleri dikkatli baktığımda panel renkleri yatay olarak ışıklandırıyordu ve üzerinde ise beyaz uzun çizgiler mevcuttu. Ekleyeceğim fotoğrafta belli olmuyor fakat ekran çok garip bir hal aldı. Asus'un tüm monitörleri mi sorunlu acaba? Yakınlarımda da buna benzer monitörler var ve aynı problemleri yaşıyorlar. Daha önceki vg249q1a modelinde de benzer sorun yaşamıştım ve garanti panel değişimi yapmıştı. Siz ne düşünüyorsunuz asus monitörler hakkında?

1751750639805.webp

Ekler

• photo_2025-07-06_00-28-33.webp
    photo_2025-07-06_00-28-33.webp
    42.8 KB · Hit: 51
  • photo_2025-07-06_00-29-15.webp
    photo_2025-07-06_00-29-15.webp
    167 KB · Hit: 55
Her markada kronik sorunlu ürünler oluyor maalesef başınıza gelen durum hakkında bir şey diyemem model bazlı olarak ama yıllarca vg248qg kullandım sonra kısa süreli 2 farklı modelini daha kullandım bir sorun yaşamadım asus dan yana .

Selamlar arkadaşlar bir kaç ay önce ekteki gibi bir konu açmıştım ve asus'un bende de olan bir modelinin kronik sorunundan bahsetmiştim. Dün ise pc'yi açtığımda ana monitörümde yani Asus Rog XG249CM'de ekranda garip çizgiler gördüm. Bir kaç gün bilgisayarı kullanmamıştım ve herhangi bir darbe almadı yada herhangi bir şey yapmadım bilgisayara fakat monitörün pixelleri dikkatli baktığımda panel renkleri yatay olarak ışıklandırıyordu ve üzerinde ise beyaz uzun çizgiler mevcuttu. Ekleyeceğim fotoğrafta belli olmuyor fakat ekran çok garip bir hal aldı. Asus'un tüm monitörleri mi sorunlu acaba? Yakınlarımda da buna benzer monitörler var ve aynı problemleri yaşıyorlar. Daha önceki vg249q1a modelinde de benzer sorun yaşamıştım ve garanti panel değişimi yapmıştı. Siz ne düşünüyorsunuz asus monitörler hakkında?

Alıntıyı görüntüle
Recep baltaş bu konuyu açıklamıştı başka kişilerde de vardı bendeki VG27AQ3A da en ufak sorun yok Asus ile konuş yardımcı olurlar

Monitör piyasasında bu kadar çok alternatif varken Asus almak tamamen markanın algısından kaynaklı, reklamı iyi yaptığı için satıyor kalite konusunda sanıldığı kadar iyi değil, çok fazla şikayeti var. Asus monitör alırken 2 kere düşünmek lazım. Sonuçta bu ürünlerin garanti süresi 2 yıl ama biz alırken en az 5 sene kullanacakmış gibi alıyoruz ve ciddi paralar ödüyoruz. Haliyle 2 yıldan sonra olan bir sorunda çöp oluyor ki Asus'da çok şikayet var.

Güncelleme : Monitörü garantiye gönderdim ve lcd panel değişimi garanti kapsamında değiştirildi. Arızalı olduğunu ve garanti kapsamında değiştiğini söylediler.

Alıntıyı görüntüle
asus almak kumar zaten onu çözdüm ben monitörlernde kesin bir ölüpixel çıkıyor o yüzden sıfır pixel garantisi veremiyorlar

asus almak kumar zaten onu çözdüm ben monitörlernde kesin bir ölüpixel çıkıyor o yüzden sıfır pixel garantisi veremiyorlar
Hocam ben ve çevremde baya kişi aldı ama daha henüz hiç ölü pixel çıkan olmadı, bence diğer markalarda daha fazla. Özellikle msi ve aoc'ta çok fazla gördüm.

Güncelleme : Önceden garantiye yolladığım ve panel değişimi yapılan 2. monitörüm (165HZ) üst kısmında tekrar uzun çizgiler çıktı bugün , ortada hiçbir sebep yokken oluştu. Garantiye yollayamıyorum çünkü garantisi doldu. Monitör alıyorsanız asus'u tercihleriniz arasından kaldırın bence :)

Güncelleme : Önceden garantiye yolladığım ve panel değişimi yapılan 2. monitörüm (165HZ) üst kısmında tekrar uzun çizgiler çıktı bugün , ortada hiçbir sebep yokken oluştu. Garantiye yollayamıyorum çünkü garantisi doldu. Monitör alıyorsanız asus'u tercihleriniz arasından kaldırın bence :)
Daha yeni konu açtım benım sorun senin ki gibi değil ama benzeri asus bozmuş kaliteyi galiba

Daha yeni konu açtım benım sorun senin ki gibi değil ama benzeri asus bozmuş kaliteyi galiba
Hocam 2 tane asus monitörüm var toplam 4 kez falan panel arızası çıkarttı , daha da asus monitör veya asus ürünü almam. Kronik sorun olduğunu söylüyorum fakat asus kabul etmiyor böyle bir problem yok diyor :D Birde ücretli tamir yapabiliriz dedi 7500tl dedi , zaten o fiyata 240hz monitör alırım ben

Hocam 2 tane asus monitörüm var toplam 4 kez falan panel arızası çıkarttı , daha da asus monitör veya asus ürünü almam. Kronik sorun olduğunu söylüyorum fakat asus kabul etmiyor böyle bir problem yok diyor :D Birde ücretli tamir yapabiliriz dedi 7500tl dedi , zaten o fiyata 240hz monitör alırım ben
Harbiden oda neymiş öyle sıfır yeni makine almak daha mantıklı

Bende de ASUS 27" TUF GAMING VG27AQML1A modeli var ana ekranın biraz parlak olması dışında başka bir soruna rastlamadım ne ölü pixel ne bir şey.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,353
Üyeler
183,788
Son üye
hadespre
Geri