Sami Järvi
80+ Silver
Türkçülüğe daha yakın
Aynen ben de ekonomi bakanıyımÜlkücülük için dinin de önemlidir. İslam inancına sahip olmayan birisi ülkücü olamaz. Atatürk zaten hiçbir zaman kendisini Müslüman olarak tanıtmadı. Atatürk ülkücü değil Türkçü'dür, hatta Turanist'tir.
Yanlış bir bilgi galiba bildiğim kadarıyla Meclis'i açarken Dua ile açmıştır.(Yanında bir İslami bir hoca olduğu gözüküyor fakat otoyu bulursam atıcam)Atatürk'ün Müslüman olduğuna dair kanıt yok fakat Müslüman olmadığına dairde kanıt bildiğim kadarıyla yok. Yanlış bilmiyorsam Atatürk Deist ya da Agnostik'ti.
Mesaj otomatik birleştirildi:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atatürk'ün_dinî_inancı burada ki ilk paragrafta da denildiği gibi Atatürk'ün Deist olduğu düşünülüyor.
FotoYanlış bir bilgi galiba bildiğim kadarıyla Meclis'i açarken Dua ile açmıştır.(Yanında bir İslami bir hoca olduğu gözüküyor fakat otoyu bulursam atıcam)
atatürk biraz zararın neresinden dönersek kardır gözüyle baktığı ne yararlı olursa onu yapmıştır tam olarak ülkücü olduğunu düşünmüyorumSizce Atatürk ülkücü müydü?
Atatürk'ün deist olma imkanı yok bu birAtatürk'ün Müslüman olduğuna dair kanıt yok fakat Müslüman olmadığına dairde kanıt bildiğim kadarıyla yok. Yanlış bilmiyorsam Atatürk Deist ya da Agnostik'ti.
Mesaj otomatik birleştirildi:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atatürk'ün_dinî_inancı burada ki ilk paragrafta da denildiği gibi Atatürk'ün Deist olduğu düşünülüyor.
Adamın dinine, inancına ne bakarsınız da kendi kişisel düşüncesidir. Biz icraatlerine bakmalıyız.Atatürk'ün deist olma imkanı yok bu bir
Nedenmi kısaca açıklıyorum
1-Elmali Hamdiye Kur'an'ın mealini yazdirtmasi
2: Dinn işleri için Diyanet işleri bakanligini kurması
3- Kendisi meclis açıldığı zaman dua etmesi
4-Zamaninda insanların hacca ve İbadetlerini rahat yapmalarını sağlaması
5-Kabebin bakımlarını yaptırması (Bunu cidden araştırmanız öneririm)
6-İlk hutbeyi kendisi vermesi
Biraz geç cevap verdim şimdiden kusura bakmayın .
Düşüncesiz ( kendini bilmez) kişiler bunu anlamaz hocam. Bu düşünceye kalıbımi basarım .Adamın dinine, inancına ne bakarsınız da kendi kişisel düşüncesidir. Biz icraatlerine bakmalıyız.