Hocam Atatürk Ayasofya'yı niye müze yaptı, ezanı ve Kur'an'ı Türkçe zorunlu kılıp Arapçasını niye yasakladı?Atatürk'ün deist olma imkanı yok bu bir
Nedenmi kısaca açıklıyorum
1-Elmali Hamdiye Kur'an'ın mealini yazdirtmasi
2: Dinn işleri için Diyanet işleri bakanligini kurması
3- Kendisi meclis açıldığı zaman dua etmesi
4-Zamaninda insanların hacca ve İbadetlerini rahat yapmalarını sağlaması
5-Kabebin bakımlarını yaptırması (Bunu cidden araştırmanız öneririm)
6-İlk hutbeyi kendisi vermesi
Biraz geç cevap verdim şimdiden kusura bakmayın .
Usta sana bir şey söylemek istiyorum şuan aç Kur'an'ı oku anlayabilirmisin? anlayamazsın . Atatürk bunu bilerek yaptıki insanlar anlasın sonra serbest bırakıldı.Kur'an'ı Türkçe zorunlu kılıp Arapçasını niye yasakladı?
Kısaca size şunu demek istiyorum Zamanında heleki ataturk Cumhuriyeti kurmadan önce toplumu yoklamistir. bunun sonucu olarak İngiliz kökenli Dincilerin yayılmasıni engellemek amacı ile söylemis olabilir ama ben kendisinin bunun dediğini hiç sanmıyorum . kendisin kitaplarini okumanı öneririm.Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmaları ile asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gayipten değil doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.”
Hayır dini devlet yönetiminden ayırmak için kurmuştur.Topluluğu kontrolünün kolaylaşması için merkeziyet oluşturmak iyi bir adımdır. (1984) Diyanet bunun için açılmış olabilir.
Toplumsal olarak Herhangi bir isyana karşı gelmemek icin kesinlikle nedeni ise çok basit çeşitli kültürleri bir arada tutan istanbulda denilene göre masonlar oralarda toplanıp Gizli kararlar alıyormuş daha ne için olabilir?Atatürk Ayasofya'yı niye müze yaptı
Atatürk yasağı kaldırmadı ki hiçbir zaman. 24 yıl sürdü.Usta sana bir şey söylemek istiyorum şuan aç Kur'an'ı oku anlayabilirmisin? anlayamazsın . Atatürk bunu bilerek yaptıki insanlar anlasın sonra serbest bırakıldı.
Neden?Hayır dini devlet yönetiminden ayırmak için kurmuştur.
Toplumsal olarak Herhangi bir isyana karşı gelmemek icin kesinlikle nedeni ise çok basit çeşitli kültürleri bir arada tutan istanbulda denilene göre masonlar oralarda toplanıp Gizli kararlar alıyormuş daha ne için olabilir?
Çok havada cevaplar.Kısaca size şunu demek istiyorum Zamanında heleki ataturk Cumhuriyeti kurmadan önce toplumu yoklamistir. bunun sonucu olarak İngiliz kökenli Dincilerin yayılmasıni engellemek amacı ile söylemis olabilir ama ben kendisinin bunun dediğini hiç sanmıyorum . kendisin kitaplarini okumanı öneririm.
EK: Tekrar izin veren CHP değil Demokrat Parti olmuştur.Atatürk yasağı kaldırmadı ki hiçbir zaman. 24 yıl sürdü.
Neden?
Çok havada cevaplar.
Serbest bırakmak ile yasak ayrı seylerdir.Atatürk yasağı kaldırmadı ki hiçbir zaman. 24 yıl sürdü.
Bunu anlamanız için Osmanlı dönemine bakabilirsiniz anlatsamda anlamayacaksiniz kafanızda kurduğunuz şeye inanıyorsunuz.Neden?
İşine geleni kabul edersin gelmeyene havada dersiniz bi degismediniz be . İstediğine inan dostum önüne ne getirsem yine reddediceksin yine reddediceksin ne diyeyim.Çok havada cevaplar.
Bak bu cevap bile iletişim içeriğinin kalitesinin düşük olduğunu gösteriyor.Serbest bırakmak ile yasak ayrı seylerdir.
Peki.Bak bu cevap bile iletişim kalitesinin düşük olduğunu gösteriyor.
Peki.Peki.
Dostum beni sinirlendirmeye veya laf dalaşına sokmaya calismana gerek yok çocuk değilim ben . Sana son sözüm birbirimizi kırmaya değmez eline geçecek tek şey İnanki mesajların .Peki.
Dostum beni sinirlendirmeye veya laf dalaşına sokmaya calismana gerek yok çocuk değilim ben . Sana son sözüm birbirimizi kırmaya değmez eline geçecek tek şey İnanki mesajların .
Devlet Gardenli ölürse gel yerine seni geçirelim.Ülkücülük için dinin de önemlidir. İslam inancına sahip olmayan birisi ülkücü olamaz
Karşıdaki her insanı çocuk sayması hata hayatında başarılar diliyorum ne diyeyim .İstesen de Caner kadar seviyesizleşemezsin. O yüzden onunla konuşmak mümkün değil.