Neler Yeni

Atatürk'ün dini neydi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,918
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
İşi siyasi ,politik veya dini hiçbir yöne sürükleme veya olay çıkarma gibi bir amacım yok.Sadece merak ediyorum.Gidip sanane veya müslüman olmasa sevmeyecek misin gibi ***** ***** şeyler yazmadan saygılı bir şekilde yazarsanız sevinirim.

J.Sparrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,444
İsim
Emir Bayram
Isı siyasi ,politik veya dini hiçbir yöne sürükleme veya olay çıkarma gibi bir amacım yok.Sadece merak ediyorum.Gidip sanane veya müslüman olmasa sevmeyecek misin gibi ***** ***** şeyler yazmadan saygılı bir şekilde yazarsanız sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sal.ak şal.ak olacak o sansürlenen yer
Müslüman değil diye biliyorum galiba ateist.

Mert

80+ Silver
Google> Arama Çubuğu
Tartışma çıkarmak amaçlı açıldığını düşünüyorum bu konunun. Daha önce tartışılmamış olması ve cevabını bilenin de bu forumda olması ihtimali yok.

"Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir. Âdetâ halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini, gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir."

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,956
İsim
göksel yurtcan
agnostik gibi bir şey hocam tüm dinlere karşı saygısı ve bilgisi var aynı zamanda hem kuran-i-kerimi hatmetmiş hemde selanik gibi bir şehirde tüm dinlerle iç içe bir çocukluk yaşamış bir insan

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,918
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Google> Arama Çubuğu
Tartışma çıkarmak amaçlı açıldığını düşünüyorum bu konunun. Daha önce tartışılmamış olması ve cevabını bilenin de bu forumda olması ihtimali yok.
Forumun amacı sence nedir

Zâdegân

80+
Google> Arama Çubuğu
Gayette var neden olmasın, aratın YouTube'a Murad Baradakçı'dan tutun bir sürü güzel insanın bu konu ile alakalı yorumları var.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,181
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Dinsiz diye biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne fark eder birader? Dinini merak edene kadar yaptıklarını merak et. Bir insanın dinini sormakta art niyet vardır çok net.
Büyük ihtimalle meraktan sormuştur.

Zâdegân

80+
Ne fark eder birader? Dinini merak edene kadar yaptıklarını merak et. Bir insanın dinini sormakta art niyet vardır çok net.
Haklılık payınız olsa dahii bazı yerlerde yanılmaktasınız. Zirâ bir insanın imanı evet, Allah ile insan arasındadır. Ama bir insan Müslümanım dedikten sonra o insanın inanç ile alakalı mes'eleri aynı zamanda insanı da alaka eder.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici
Atatürk müslümandı bence. Her şeyden önce zaten bir müslüman olarak doğdu. Fakat dini konulara düşkün biri değildi sadece. Yani günümüz insanlarında da müslüman olan ama dini konulara ilgisi olayan ya da dini gerekleri yerine getirmeyen tonla insan var sonuçta gayet doğal bence. Neden müslümandı dediğime gelecek olursak Kurtuluş Savaşı sürecinde bulunduğu bölgelerdeki ileri gelen dini kişilerle (imam, müftü vb.) çok fazla teması olmuştu. Ayrıca yurtdışı ve yurtiçinde camii yapımına da (ya da onarım, restorasyon veya tadilatına) vesile olmuştur. Dinsiz olsa veya başka bir dine mensup olsa camii işiyle niye uğraşsın ki mantıken. Osmanlı gibi "takılın siz işte orada ya" der geçebilirdi ve kolayına da gelirdi zaten bu.

Ha koyu bir Katolik veya Ateist olsaydı bile bu bir şeyi değiştirmezdi tabii ki. Sonuçta bugün bu coğrafyada rahatça yaşayabiliyorsak bir tek O'nun sayesinde olmuştur bu. Hiçbir unsur bunu ne azaltabilir ne düşürebilir. Böyle konular sorgulanamaz demiyorum ama boşuna ikililik ve kutuplaşma yaratmak için araç olarak kullanılabiliyor maalesef.

Top Bottom