Neler Yeni

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Hocam arkadaş hakkında bir fikrim yok ama bu damgayı neden bastığınızı anlamadım gören herkes durup dururken neden paylaşıldı der buna.
Forumda son zamanlarda gerçekten saygı kalmadı soruya doğru düzgün cevap veren de çok az
Hocam adam kızım olsa erkekle aynı sınıfa götürmem diyen biri gerisini siz düşünün.
Kanıt.
@Johannes Erwin Rommel dedikleri doğru.

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Hocam adam kızım olsa erkekle aynı sınıfa götürmem diyen biri gerisini siz düşünün.
Kanıt.
Allah akıl fikir versin ne diyelim hocam umarım çocuğu olmaz

louis bloom

80+ Silver

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bunu niye paylaşıyorsun burada?

527bc3ec992df10b18fe3548.jpg

Zechion

80+ Silver
Kanıt.
Onu bunu bilmem ama şundan kesinlikle eminim. HZ. Muhammed'i s.a.v azıcık araştıran ve hadislerini bilen kişiler, Hz. Muhammed'in burada olsa böyle kişileri desteklemeyeceğini de biliyordur. Bundan eminim. Din ülkemizde ve Arabistan gibi Müslüman ülkelerinde yanlış anlatılıyor. Bir çocuğun eğitimine girmek, Cahiliye Dönemi ile aynı şeydir. Din ise bu Cahiliye Dönemi'ni sonlandırmak için gelmiş, Arap kökenlileri akıllandırmak için gelmiştir. Fakat zamanımızda öğretilen din ise bildiğiniz dinden önceki zamanın esasları.

Megan

80+ Silver
Onu bunu bilmem ama şundan kesinlikle eminim. HZ. Muhammed'i s.a.v azıcık araştıran ve hadislerini bilen kişiler, Hz. Muhammed'in burada olsa böyle kişileri desteklemeyeceğini de biliyordur. Bundan eminim. Din ülkemizde ve Arabistan gibi Müslüman ülkelerinde yanlış anlatılıyor. Bir çocuğun eğitimine girmek, Cahiliye Dönemi ile aynı şeydir. Din ise bu Cahiliye Dönemi'ni sonlandırmak için gelmiş, Arap kökenlileri akıllandırmak için gelmiştir. Fakat zamanımızda öğretilen din ise bildiğiniz dinden önceki zamanın esasları.
Çok doğru. Şu an iki kesim var birisi islamı kurandan değil de sahte hocalardan öğrenip bu şekilde dağıtan ve yine kurandan araştırmayıp bu kişilere göre islamı yargılayan. Örneğin bizim din öğretmenimiz de kız erkeğin beraber eğitim görmesinin yanlış olduğunu söylemişti yıllar önce. İslam mantık ve kolaylık dinidir düşündüğümüzde burda bir mantıksızlık olduğunu görüyoruz. Bunu araştırdım işin aslı 'kız ve erkeğin kapalı ortamda baş başa kalmasının haram olduğu' imiş. Yani bunun şimdiki eğitime zararı olmuyor.
O yüzden dini insanlara göre yargılamamak lazım hele ki şu devirde. Ama maalesef şimdiki çoğu insan insanlara göre yargılayıp ya din düşmanı oluyor ya da dini yanlış anlıyor.

@Carl-S bu mesajı sen de oku en iyisi. İranlı arkadaşının söylediğine göre dini konuda yanlış karar verip hatta yanlış fetva vererek büyük günaha giriyorsun. Ayete karşı çıkıp bir insana göre karar veriyorsun. Ben uyarımı yapayım vebale girmeyeyim

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Yobazlardan bahsediyorsanız doğru.

Din ülkemizde ve Arabistan gibi Müslüman ülkelerinde yanlış anlatılıyor. Bir çocuğun eğitimine girmek, Cahiliye Dönemi ile aynı şeydir. Din ise bu Cahiliye Dönemi'ni sonlandırmak için gelmiş, Arap kökenlileri akıllandırmak için gelmiştir. Fakat zamanımızda öğretilen din ise bildiğiniz dinden önceki zamanın esasları.
Genellikle cahil ve yobaz müslümanlar adamı dinden soğutuyorlar veya yanlış anlıyor bildiğim kadarıyla.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
"İnsaf ve merhamet dilenmekle ulus işleri, devlet işleri görülemez; ulusun, devletin onur ve bağımsızlığı korunamaz...
İnsaf ve merhamet dilenmek gibi bir ilke yoktur. Türk ulusu, Türkiye'nin gelecekteki çocukları, bunu bir an akıllarından çıkarmamalıdır."

-Mustafa Kemal Atatürk

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk (Gençler İçin Fotoğraflarla Nutuk), Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 37. Basım, Aralık 2022, İstanbul, sf. 239

Zechion

80+ Silver
@Carl-S bu mesajı sen de oku en iyisi. İranlı arkadaşının söylediğine göre dini konuda yanlış karar verip hatta yanlış fetva vererek büyük günaha giriyorsun. Ayete karşı çıkıp bir insana göre karar veriyorsun. Ben uyarımı yapayım vebale girmeyeyim
Hocam nerde fetva vermiş ?

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Özelden konuşmuştuk. Ben ayet atmıştım buna o da hayır iranlı arkadaşım böyle diyor diyip karşı çıkmıştı. Olay kabaca böyle
Gayet doğru demişim bu devirde en iyisi laiklik olduğunu düşünüyorum ben şahsen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,265
Üyeler
161,426
Son üye
xnqbodyx
Top Bottom