Neler Yeni

Ateizm Nedir, Ne Demektir?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
Nasıl yani ateistlik bir din mi senin görüşüne göre? Ateist istediğini yapar sorgulayanı olmaz, çalar, soyar, öldürür, cezası yoktur. Dinlerde bunların sonucunda ceza alırsın, inançlı kimselerde o yüzden bunları göremezsin, görürsen zaten sıkıntı inandığı şeyde değil gerçekten inanıp inanmadığıdır.
Ateistlik bir din demedim. Ateist birinde ahlak yoktur diyosun. Benim çevremde çok ateist var inanır mısın Müslümanlara bin basar.

Neyse benim asıl olarak altını çizdiğim konu şuydu;

Sen haklı olarak ateistlere ahlaki davranış bekleyemezsin diyebiliyorsun. Burada din gözüyle bakmadan inanç olarak bakarsak sen tüm ateistleri ahlaksız olarak görebiliyorken ahlaksız bir müslüman yüzünden tüm müslümanlara laf edilmesini kabul etmiyorsun.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Ateistlik bir din demedim. Ateist birinde ahlak yoktur diyosun. Benim çevremde çok ateist var inanır mısın Müslümanlara bin basar.

Neyse benim asıl olarak altını çizdiğim konu şuydu;

Sen haklı olarak ateistlere ahlaki davranış bekleyemezsin diyebiliyorsun. Burada din gözüyle bakmadan inanç olarak bakarsak sen tüm ateistleri ahlaksız olarak görebiliyorken ahlaksız bir müslüman yüzünden tüm müslümanlara laf edilmesini kabul etmiyorsun.
Bunu anlayamayacak kadar zekiysen(!) ateist olman normal knk, ciddiyim gayet normal.
Ateistlik bir din değildir bu yüzden kitabı veya nasıl olunması gerektiğinin bir kaynağıda yoktur. Ama islam (ve diğer dinler) kitaplar ile o dine nasıl mensup olunması gerektiğini gösterir. Örneğin Müslümanların kitabı olan Kur'an-ı Kerim'e göre çalmak haramdır, ama ateistlerin kitabına göre çalmanın bir cezası yok. Bu sebepledir ki çalan müslüman görünce islamı çalmaya izin veren ahlaksız bir din olarak görmek aptallık, cahilliktir. Fakat ateizmde böyle bir şey yoktur, ateistin uyması gereken kuralları, uymadığında alacağı ceza, uyduğunda ise alacağı bir ödül yoktur, bu nedenle ahlaklı olmasını gerektirecek bir şey de yoktur.

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
Ben niye tam tersini görüyorum allah allah, bu forumda cevap verip muhattap olunacak cinste insanları mumla arıyorum.
Başka forumları bilmem, beni ilgilendirmiyor ama gerçekten burada yaş kitlesi düşük. Ha forumu seviyor muyum evet, ancak yaş ortalaması düşük olunca karşındaki insanların hareketler, laf sokma çabaları gibi ergen ergen atarları oluyor. Bu yüzden bazen susuyorum.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,420
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Açı farklı olunca görülen şey de farklı oluyor demek ki.
Aslında başka forumla karşılaştırma yapmam hataydı ve gereksizdi yani orası burayı burası da orayı ilgilendirmemeli.

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
Bunu anlayamayacak kadar zekiysen(!) ateist olman normal knk, ciddiyim gayet normal.
Ateistlik bir din değildir bu yüzden kitabı veya nasıl olunması gerektiğinin bir kaynağıda yoktur. Ama islam (ve diğer dinler) kitaplar ile o dine nasıl mensup olunması gerektiğini gösterir. Örneğin Müslümanların kitabı olan Kur'an-ı Kerim'e göre çalmak haramdır, ama ateistlerin kitabına göre çalmanın bir cezası yok. Bu sebepledir ki çalan müslüman görünce islamı çalmaya izin veren ahlaksız bir din olarak görmek aptallık, cahilliktir. Fakat ateizmde böyle bir şey yoktur, ateistin uyması gereken kuralları, uymadığında alacağı ceza, uyduğunda ise alacağı bir ödül yoktur, bu nedenle ahlaklı olmasını gerektirecek bir şey de yoktur.
Abi ben ne diyorum sen ne diyorsun... Mesela senin için vaktimi harcamak bile istemiyorum. Defalarca dedim ateist değilim diye. Az önceki mesajımda ateistlik bir din değildir diye de dedim ama boşa söylemişim. Senden ricam daha yazma bana.

O kadar yargısız infaz yapıyorsun ki bunu diretiyordum anlaman için... Senin ateistlere ahlaksız demen ve bunu savunman = müslümanlar terörist, bombacı damgası. Neyse senin doğruların :)

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Abi ben ne diyorum sen ne diyorsun... Mesela senin için vaktimi harcamak bile istemiyorum. Defalarca dedim ateist değilim diye. Az önceki mesajımda ateistlik bir din değildir diye de dedim ama boşa söylemişim. Senden ricam daha yazma bana.

O kadar yargısız infaz yapıyorsun ki bunu diretiyordum anlaman için... Senin ateistlere ahlaksız demen ve bunu savunman = müslümanlar terörist, bombacı damgası. Neyse senin doğruların :)
Sana ateist diyen olmadı? Mesajıma cevap verememen normal daha müslüman olup dinin gerekliliklerini yerine getirmen gerektiğinin bilgisine bile sahip değilsin. Çok açıkça yazdığımı düşünüyorum, tabii anlayabilene...

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
Sana ateist diyen olmadı? Mesajıma cevap verememen normal daha müslüman olup dinin gerekliliklerini yerine getirmen gerektiğinin bilgisine bile sahip değilsin. Çok açıkça yazdığımı düşünüyorum, tabii anlayabilene...
Evet bana bunu söyleyip benim mesajımı etiketlemen zaten bana dememiş olman anlamına gelir :D

Bana şunu söyler misin? Sırf bir kuralı, kitabı vs vs olmadığı için tüm ateistlere ahlaksız demek doğru mu? Eğer gerçekten böyle düşünüyorsan yazık.

Bura.K

80+ Silver
Big-bang'in, kainatın kendi kendine oluştuğuna inanırlar,
Bu inanç değil Teoridir. Teorinin bilimsel anlamını bildiğinizi varsayıyorum.
Bing Bang'i doğrulayan onlarca kanıtı vardır. Dilerseniz söyleyebilirim?
Ateist bir kimseden âhlaki davranmasını da bekleyemeyiz. Mesela çıkarları için yalan da söyleyebilir, iftira da atabilir, insanları dolandırabilir de çünkü ona göre ölümden sonrası toprak olmak, yok olmak, hesap vereceği bir yer olmadığına inanır.
Bu inançtan çok kişiliğe bağlı. Bir insan sıkı Müslüman olup cinayet işleyebilir, ya da bir Hristiyan dinine bağlı olup ona rağmen yalan söyleyebilir.
Hiç bir zaman karşımdaki kişiyi dinine göre yargılamadım, sizde yargılamayın.

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
Bu inançtan çok kişiliğe bağlı. Bir insan sıkı Müslüman olup cinayet işleyebilir, ya da bir Hristiyan dinine bağlı olup ona rağmen yalan söyleyebilir.
Bahsettiğim, ısrarla anlatmaya çalıştığım halde Ateist olduğum düşünülen şey bu işte.

Ya bu ateist bunun kitabı kuralı yok ahlaksızlık yapıyorsa tüm ateistler ahlaksızdır demekte yanlış, bir müslüman yüzünden tüm müslümanları kötülemekte...

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İşte burda hata yapıyorsunuz, dine bağlı olan bunu yapamaz. Abi anlamak bu kadar zor olmamalı çok basit ya. Kuran da ne yazar cinayetin kötü olduğu, işlenmemesi gerektiği, işlendiği taktirde çok büyük cezanın verileceği. Peki bunu bilen sıkı bir müslüman nasıl olurda cinayet işleyebilir, bu bildiğin Allaha karşı çıkmak, Allaha karşı çıkarsanda otomatikman dinden çıkıyorsun. Nasıl bunu anlayamıyorsunuz cidden garip.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,420
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Bu inanç değil Teoridir. Teorinin bilimsel anlamını bildiğinizi varsayıyorum.
Bing Bang'i doğrulayan onlarca kanıtı vardır. Dilerseniz söyleyebilirim?

Daha inancın ne demek olduğunu, teorinin ne demek olduğunu bilmiyor adam sonra burada millete rezil oluyor yazık.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom