Neler Yeni

Ateizm Nedir, Ne Demektir?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Ya bu ateist bunun kitabı kuralı yok ahlaksızlık yapıyorsa tüm ateistler ahlaksızdır demekte yanlış, bir müslüman yüzünden tüm müslümanları kötülemekte...
Ben ateistlere bakıp ateistleri yargılamıyorum, ateistliğe bakıp atestliği yargılıyorum bunlar farklı şeyler. Bunu anladığın gün beraber tartışabileceğimizi umuyorum.

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
Ben ateistlere bakıp ateistleri yargılamıyorum, ateistliğe bakıp atestliği yargılıyorum bunlar farklı şeyler. Bunu anladığın gün beraber tartışabileceğimizi umuyorum.
Evet aynen haklısın.

Bura.K

80+ Silver
İşte burda hata yapıyorsunuz, dine bağlı olan bunu yapamaz.
Bu kadar emin konuşmanız çok enteresan.
Kuran da ne yazar cinayetin kötü olduğu, işlenmemesi gerektiği, işlendiği taktirde çok büyük cezanın verileceği. Peki bunu bilen sıkı bir müslüman nasıl olurda cinayet işleyebilir, bu bildiğin Allaha karşı çıkmak, Allaha karşı çıkarsanda otomatikman dinden çıkıyorsun.
Allah'a karşı çıkınca dinden çıkmak ayrı, günah işlemek ayrı. İlk önce bunu ayırt edelim. İkincisi kişilik meselesi çok farklı bir mesele. Günah olduğunu bilmesine rağmen yapabilir, insan nasıl olsa. Peygamber falan değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
Utku Dalkıran
Malum mevcut iktidar son birkaç sene içinde ateizmi ülkenin en uç köşesine kadar yaydı, bu tür bilgilendirmeler yeni ateist arkadaşlara rehber niteliğinde olmuş oldu.
O kadar haklısın ki ben de dahil çevremdeki çoğu kişiyi dinden soğuttu zayıflattı bu iktidarın dini siyasete karıştırması bizde öyle ciddi bir durum yok da olan çok kişi vardır diye düşünüyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: sa9a

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Hocam bir şey soracağım (kötü anlamda sormuyorum) siz peygamberler için ne diyorsunuz yani evrenin başlangıcı için patlama falan diyorsunuza
Big bang teorisi asla İslam'a aykırı bir teori değildir.YKS sayısal öğrencisiyim,12. sınıfın konularında var.Sürekli de sorularını çözüyorum ve hakimim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Big bang teorisi asla İslam'a aykırı bir teori değildir.YKS sayısal öğrencisiyim,12. sınıfın konularında var.Sürekli de sorularını çözüyorum ve hakimim.
Hocam ben aykırı olduğunu söylemedim bı ara sorduğumda iyle diyorlardida

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Bilgili bir şekilde deist olanların çoğu da big bang'den önce ne vardı sorusuyla deist olmaya başlıyor zaten.İslamda da big bang'den önce Allah'ın varlığına inanıldığı için hiçbir şekilde çelişmiyor.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Bu kadar emin konuşmanız çok enteresan.

Allah'a karşı çıkınca dinden çıkmak ayrı, günah işlemek ayrı. İlk önce bunu ayırt edelim. İkincisi kişilik meselesi çok farklı bir mesele. Günah olduğunu bilmesine rağmen yapabilir, insan nasıl olsa. Peygamber falan değil.
Kanka sıkı müslümandan kastın, namazı niyazı yerinde bütün dini gereklilikleri yapan, dinini iyi bilen (günahını sevabını) değil mi? Bu insan Allahın cinayeti yasakladığını bile bile, sonucunda ne olacağını bile bile bunu yapıyorsa zaten Allaha karşı gelmiş gibi oluyor. Bu da dinden çıkarıyor.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,317
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
aynen şu anda acısını çekiyorum insanlar liseli olunca her dini inanma özgürlüğünü elde etmiş sanıp işte buna inanıyorum diye başlıyor sonu gelmiyor bide inandıkları şeyleri söylerken hep toxic hep bağırış çağırış içinde anlatıyolar🤬
İstediği dine inanma özgürlüğü elde etmiş sanıp derken ne demek istiyorsunuz ? Zaten var özgürlükleri.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Saygı önemli şey değil mi ? sen onların inancına saçma dersen o da gelir seninkine aynı yorumu yapar
Benim bütün dinlere saygım vardı taaki ateistlerle tartışana kadar. Çok ateistle konuştum ve hepsi bi üstten bakıyor, dinime sövüyor, dediklerimle dalga geçiyor. Saygı karşılıklıdır, bu insanlar yüzünden ateistlere gram saygım kalmadı, gerçi forumda da farklı bir ateist tipi görmedim de neyse.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom