Neler Yeni

Ateizm Nedir, Ne Demektir?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Bura.K

80+ Silver
Günah işlemekten kaçamazsın ama bu bilerek günah işeyebileceğin anlamına gelmez.
Ben anlatamıyorum sanırım? Ya da siz anlayamıyorsunuz? Adam isterse Dinine ne kadar bağlı olursa olsun bilerek ya da bilmeyerek günah işler.

Bu konuda çok bir şey demek istemiyorum ama zaten dinini doğru biliyorsan laikliğin ve şeriatın hükmünüde bilirsin...
Ne olursa olsun bu karşı tarafın saygısızca konuşacağı anlamına gelmez. Sen Şeriat istersin ben Laiklik, herkes edep çerçevesinde tartışır ve haddini aşamaz.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Vallahi benimde Müslümanların çoğuna saygım kalmadı. Sırf Laik birisiyim diye Vatan Haini, Din Düşmanı ilan edildiğimi ve küfür edilerek engellendiğimo hatırlıyorum ve en az 30 kere yaşamışımdır. Dediğiniz gibi saygı karşılıklı, her Dinden, her insandan çürük çıkar.

Şunu da belirteyim Kâinatta hiçbir şey kusursuz değildir. (Kadına size değil, yukarıdaki arkadaşa.)
Kusursuz Olamayan Sadece 1 bir şey Gösterebilir Misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Dünyanın en boş yorumu, neden inancının gerçek olduğuna inandığını açıklayabilir misin? Kusursuz, evrensel ve tüm zamanlara gelen bir din neden günümüzle çakışıyor? Neden günümüze kadar ulaşan tüm dinler benzer davranışları işlemiş? Neden sana göre senin inandığın din gerçek de ilk çağlarda yaşayan insanların dinleri gerçek değil? Müslüman olmayan bir aileden gelip dümdüz inanmadıysan neden müslüman oldun? Ve sana göre insan neden varolmuştur bir amacı var mıdır, varsa nedir? Bunlara cevap verirsen sana bir bu kadar daha soru soracağım, sabırsızlıkla bekliyorum.
İslam Günümüzler Hangi Konuda Çelişiyor? Çelişse Bile Bu İslamın Değil Bizim Yanlış olduğumuzu göstermezmi Sonuçta İnanan Birisi İçin ALLAH tan üstün hiçbir düşünce ve varlık yoktur olamazda bunu yobazlık görüp sadece bilime ( aslında naturalzime ) inanmak Bilimi Dinden bile üstün tuttuğunu gösterir buda o kişinin inancının bilim olduğunu ortaya koyar

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Ne olursa olsun bu karşı tarafın saygısızca konuşacağı anlamına gelmez. Sen Şeriat istersin ben Laiklik, herkes edep çerçevesinde tartışır ve haddini aşamaz.
Katılıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İslam Günümüzler Hangi Konuda Çelişiyor? Çelişse Bile Bu İslamın Değil Bizim Yanlış olduğumuzu göstermezmi Sonuçta İnanan Birisi İçin ALLAH tan üstün hiçbir düşünce ve varlık yoktur olamazda bunu yobazlık görüp sadece bilime ( aslında naturalzime ) inanmak Bilimi Dinden bile üstün tuttuğunu gösterir buda o kişinin inancının bilim olduğunu ortaya koyar
Zaten bilim teorilerden ibarettir. Kanıtlanmış bir şey bile yıllar sonra değişebilir, ama din değişmez.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
İnsanlardaki 20'li yaş dişleri. Çıkarken ve düşerken bir çok sağlıksal probleme yol açar. Başka sayabilirim? En az 10 tane sayabilirim.
Bu aslında bir düzeni gösterir bunun 20 yaşında olması sağlıksal problem açmasını ALLAH ın düzen olarak yaratmadığının bir göstergesi olamaz
Kızların Adet olamsı gibi bişey bu normal

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
İnsanlardaki 20'li yaş dişleri. Çıkarken ve düşerken bir çok sağlıksal probleme yol açar. Başka sayabilirim? En az 10 tane sayabilirim.
Hocam o şekilde değilde sanırım insanı kastettiniz.Yani kusursuz insan yoktur dediniz yanlış anlamadıysam.20'lik dişler şuanda insanların hiçbir işine yaramıyor ve yakında çevreye uyum sayesinde kimsede 20'lik diş kalmayacak.Ancak eskiden yiyecekler bu kadar yumuşak değildi ve çok çiğnenmesi gerekiyordu bu yüzden 20'lik dişler o zamanlar çok önemliydi.İnsanlarda bu çekilde çok fazla doğaya adaptasyon var.İster doğaya adaptasyon de ister evrim de.Aynı kapıya çıkıyor zaten.

Bura.K

80+ Silver
Hocam o şekilde değilde sanırım insanı kastettiniz.Yani kusursuz insan yoktur dediniz yanlış anlamadıysam.20'lik dişler şuanda insanların hiçbir işine yaramıyor ve yakında çevreye uyum sayesinde kimsede 20'lik diş kalmayacak.Ancak eskiden yiyecekler bu kadar yumuşak değildi ve çok çiğnenmesi gerekiyordu bu yüzden 20'lik dişler o zamanlar çok önemliydi.İnsanlarda bu çekilde çok fazla doğaya adaptasyon var.İster doğaya adaptasyon de ister evrim de.Aynı kapıya çıkıyor zaten.
Bu aslında bir düzeni gösterir bunun 20 yaşında olması sağlıksal problem açmasını ALLAH ın düzen olarak yaratmadığının bir göstergesi olamaz
10 dakikaya cevap vereceğim. Şu kusurları yazayım da :D

1- İnsanlardaki kulak eklemleri gereksizdir. Hareket kabiliyetini kaybetmiş bu eklemler kafatası etrafında bulunur. İnsanların bu eklemelere ihtiyacı yoktur, gereksiz. Darwin Yumrusu deniyor.
2- 20'l yaş dişlerini anlatmıştım zaten.
3- Gözümüzün sağında ve solunda bulunan 3. Göz kapağı kalıntısı. Kuş, balık, kedi gibi canlılarda devam ederken bizde son bulan bir Evrimsel süreçtir. Etkisi varsa belirtin?
4- Erkeklerin Meme uçları. İlk haftalar bebeğim Kromozomları belli olmadığı için çıkıyor, peki neden? Gereksiz.

İstiyorsan daha sayayım, telefondan ancak bu kadar oluyor :D

Evet, aynı kapıya çıkıyor. Kusursuz insan, canlı, varlık yoktur. Kusursuz tek varlık Tanrıdır.

Kızların Adet görmesi şarttır. 20'li yaş dişleri ile kıyaslamak saçmalığın daniskası. 20'li yaş dişlerinde sağlıksal problemler çıkması bir kusurdur. Ekran Kartında Driver de yazılım hatası çıkınca nasıl kusur oluyorsa bu da bir kusurdur.

Son düzenleme:

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
3- Gözümüzün sağında ve solunda bulunan 3. Göz kapağı kalıntısı. Kuş, balık, kedi gibi canlılarda devam ederken bizde son bulan bir Evrimsel süreçtir. Etkisi varsa belirtin?
o neymiş ya 😀

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
islama neden inandığını açıklar mısın
dostum bana göre evrenin yaratılışı kendi kendine olan bir şey değil bunu yapan bir ilahi güç bu kanıya her hangi bir olayın kendi kendine olmayacağından vardım ayrıca bu şekilde deist olabilirdim ama şu devirde bilimin açıklayamadığı şeyleri 600 lü yıllarda gelen bir ilahi kitap açıklamıştır ve bize yol göstermiştir ayrıca şu düşünce sayesinde de islamiyeti kendime öncü din olarak gördüm kuranı kerimde bize iyiliği doğruluğu dürüstlüğü öğütlüyor bunlara uyarsam sonsuz yaşamda cennet ile ödüllendirileceğim yazıyor ha eğer bunlar düzmece ise sadece doğruyu yapmış olacağım eğer varsa (bana göre var) yapmasaydım cehenneme gidecektim yani islama uyarak kötü bir şey yapmıyorum olsa da olmasa da

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom