Neler Yeni

Ateizm Nedir, Ne Demektir?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Dünyanın en boş yorumu, neden inancının gerçek olduğuna inandığını açıklayabilir misin? Kusursuz, evrensel ve tüm zamanlara gelen bir din neden günümüzle çakışıyor? Neden günümüze kadar ulaşan tüm dinler benzer davranışları işlemiş? Neden sana göre senin inandığın din gerçek de ilk çağlarda yaşayan insanların dinleri gerçek değil? Müslüman olmayan bir aileden gelip dümdüz inanmadıysan neden müslüman oldun? Ve sana göre insan neden varolmuştur bir amacı var mıdır, varsa nedir? Bunlara cevap verirsen sana bir bu kadar daha soru soracağım, sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu soruların hepsini cevaplayabilirim ama unutma ki senin bir inancın yoksa bunlara cevap bulman zor olacak.

1- İslam dini evrenseldir ve tüm zamanlara uygundur. Günümüzle de çelişmemektedir. Senin çelişiyor dediğin şeylerin nedeni de şuanki dünyanın düzenini belirleyen insanlar. Günümüz dünya düzenini belirleyen insanların çoğu müslüman bile değil. Herkes müslümanlığa uygun yaşasa herkesi geç müslümanlar müslüman gibi yaşasa zaten her türlü uyacak.

2- Benzer davranışlardan kastın ne bilmiyorum ama bahsettiğin dinler Yahudilik, Hristiyanlık, Müslümanlık ise zaten hepsi hak dinler. Hepsi aslında gerçek din. Sadece Yahudilik ve Hristiyanlık insanlar tarafından değiştirildiği için hakikati vermemektedir. Değiştirilmişler ama bu halleriyle bile bazı konularda hala İslamiyet ile uyuştuğu görülebilir.

3- Soruları çok eksik soruyorsun lütfen daha açık bir şekilde sor. Şu soruya da üsttekiyle benzer cevap verebilirim.

4- Müslüman bir aileden geliyorum ve Müslüman olduğum için mutluyum. Ben de çeşitli şeyleri sorguladım hala sorguluyorum ama cevapsız kaldığım sorularım olmadı. Çünkü benim amacım dinden çıkmak değil nedenleri öğrenmek.

5- İnsan, Allah’ın bir kuludur. Yaşayış amacı da Allah içindir. Boşu boşuna bu dünyaya gelmedik. Başıboş dolaşmak için gelmedik. Dinin gerekliliklerine uyarak Allah için hayırlı bir kul olmak için geldik.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Ben Bilimsel konuşup Bilimsel cevap isterim, basit kaçamak cevaplar değil.

Yani birbiri ile kesişmeseler Evrimi kabullenir misin? Bir tane bile çürüten kaynak yokken, milyonlarca makale varken reddetmek, yani İnanca, dine Bakarak çürütememiş bir kaynağı reddetmek saçmalık. Ama kendi inancınız olduğu için bir şey diyemem, kabullenme, sana kalmış.

Bilim zaten açıkladı, bunlar Evrimsel süreçte körelmiş organlar diye. Neden tekrar açıklasın?

Sadece güldüm. Dine inanç demeyip gözü kapalı inanmak ve Evrime inanç demke gülünç. Çok gülünç 😂 Sinirlerim Bozuldu :D

Peki, milyonlarca makaleyi salla, Dünya Bilim Örgütünü salla, kabullenme boş veer! İserde trilyonlarca kaynak olsun siz yine kabullenmezsiniz. Bide inanç diyorsunuz, Bilim değişkendir yani çürümez, gelişir. Teknoloji geliştikçe Bilimde gelişir. Daha fazla cevap yazmayacağım, bilginizin olmadığını anladım. Hadi iyi akşamlar, oruç tutuyorsanız Allah Kabul etsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yarın unutmazsam yazarım. Özelden yazarım, daha rahat görürsünüz.
Hocam tartışmanızı okumadım ne yalan söyleyeyim fakat bu konularda bilimsel düşünmenin yanlış olduğu düşüncesindeyim.
Dinleri bilimle açıklayamazsınız yada bu evrenin nasıl var olduğunu. Mesela bir sürü mucize var ayın bölünmesi falan bunları kanıtlanma ihtimali yok. Yada evren nasıl var oldu mesela büyük patlama diyorlar o büyük patlamadan önce ne vardı yani 0 dan 1 nasıl var oldu bu konuları hiç bir şekilde kanıtlayamazsınız. Biraz daha inanç meselesi bu konular. Duygusal yaklaşmak gerektiği kanaatindeyim.

Bura.K

80+ Silver
Bana mi yazdın hocam ne için tartıştığını bilmiyor diye
Yok, size değil. Yukarıdaki arkadaşa. Sinirlerim Bozuldu gece gece. İlk başta güzel, bilgili sandım da yine yanılmışım. Sözüm meclisten dışarı :)

Hocam tartışmanızı okumadım ne yalan söyleyeyim fakat bu konularda bilimsel düşünmenin yanlış olduğu düşüncesindeyim.
Dinleri bilimle açıklayamazsınız yada bu evrenin nasıl var olduğunu.
Bu yüzden Agnostik bir düşünceyi benimsiyorum 👍
Yada evren nasıl var oldu mesela büyük patlama diyorlar o büyük patlamadan önce ne vardı yani 0 dan 1 nasıl var oldu bu konuları hiç bir şekilde kanıtlayamazsınız. Biraz daha inanç meselesi bu konular. Duygusal yaklaşmak gerektiği kanaatindeyim.
Hiçbir zaman Dini bilimle kanıtlamaya veya çürütmeye çalışmadım, ama birisi gelip bilime "inanç" deyip kendi bildiğini okuyorsa kusura bakmayın ama tartışma zevkini alırsınız. Dediğiniz gibi Dinler ne kanıtlanır, ne de tam olarak çürütülür.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Yok, size değil. Yukarıdaki arkadaşa. Sinirlerim Bozuldu gece gece. İlk başta güzel, bilgili sandım da yine yanılmışım. Sözüm meclisten dışarı :)

Bu yüzden Agnostik bir düşünceyi benimsiyorum 👍

Hiçbir zaman Dini bilimle kanıtlamaya veya çürütmeye çalışmadım, ama birisi gelip bilime "inanç" deyip kendi bildiğini okuyorsa kusura bakmayın ama tartışma zevkini alırsınız. Dediğiniz gibi Dinler ne kanıtlanır, ne de tam olarak çürütülür.
Tartışmak güzel fakat kim olursa olsun karşıdakinin de tartışmayı bilmesi gerek

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
4- Müslüman bir aileden geliyorum ve Müslüman olduğum için mutluyum. Ben de çeşitli şeyleri sorguladım hala sorguluyorum ama cevapsız kaldığım sorularım olmadı. Çünkü benim amacım dinden çıkmak değil nedenleri öğrenmek.
Bazıları garip bir şekilde dinden çıkmak için araştırıyor. Müslüman olup ateist gibi tartıştığım arkadaşım var, ne kadar kanıt gösterirsem göstereyim farklı bir şey diyor inanmak istemiyor çünkü, garip bir yaklaşım.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Dinleri bilimle açıklayamazsınız yada bu evrenin nasıl var olduğunu. Mesela bir sürü mucize var ayın bölünmesi falan bunları kanıtlanma ihtimali yok. Yada evren nasıl var oldu mesela büyük patlama diyorlar o büyük patlamadan önce ne vardı yani 0 dan 1 nasıl var oldu bu konuları hiç bir şekilde kanıtlayamazsınız. Biraz daha inanç meselesi bu konular. Duygusal yaklaşmak gerektiği kanaatindeyim.
Sonuna kadar katılıyorum. Allahın varlığını bilimle kanıtlayamadığın gibi evrenin başlangıcınıda bilimle kanıtlayamazsın.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
''Ben Bilimsel konuşup Bilimsel cevap isterim'' kısmını okumuştum mesajınızda ona göre yorum yaptım diyebilirim. Karşıdaki kişi ''İnanç'' deyip kendi bildiğini okuyorsa o kişiyle tartışılabileceğini çok sanmıyorum belli başlı konular dışında.

Sen Agnostik falanmisin
Yukarıdaki yorumda belirttiğine göre Agnostik.

Sagittarius

80+ Silver
Bakın bu yüzden gelismiyoruz. "Allah bilir, yaptıysa sebep vardır" gibi cümleler saçmalıktan ibaret. Ben ne anlatıyorum siz ne anlatıyorsunuz? Allah Her şeye sebep koyduysa bunların sebebi ne? Yine varsa (ki yok) Bilim açıklayacak ancak açıklamaya uğraşmaz çünkü Evrimsel süreç var. Allah yaptı deyip Bilimin Eklem Taşı olan Evrimi reddedip "Bilim açıklar" demek saçmalık. Nedeni varsa belirtin, yoksa kusurdur. Allah yaptı deyip kaçmayın, böyle yapacaksanız engelleyin beni de tartışmaya devam etmeyelim. Teşekkürler.
Teknoloji ve bilim geliştikçe bazi şeylerin sebebi anlasilacak herseyin bir sebebi olduguna inaniyorum ama nedenlerinide merak etmiyor değilim Allah yaratti diyip duranlardanda değilim inancin sana gore degisik olabilir sen farkli yorumluyorsun ilerde illaki neyinneolduguu anlasilir sebepsiz sandimiz seylerin sebebi ilerdeanlasili r

''Ben Bilimsel konuşup Bilimsel cevap isterim'' kısmını okumuştum mesajınızda ona göre yorum yaptım diyebilirim. Karşıdaki kişi ''İnanç'' deyip kendi bildiğini okuyorsa o kişiyle tartışılabileceğini çok sanmıyorum belli başlı konular dışında.

Yukarıdaki yorumda belirttiğine göre Agnostik.
Agnostiklere nedense hep saygi duyma hissi geliyor adamlar araştırıyor illaki bisey buluyorlar

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,814
Üyeler
163,558
Son üye
regenmeister
Top Bottom