Neler Yeni

Ateizm türlerinin farkları neler

PowerXitinia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
599
İsim
sabri reis
Ağabeyler İnternette pek doğru düzgün anlatan bir kaynak bulamadım
Agnostik ateizm
Pozitif ateizm
Militan ateizm
Farkları neler en basit anlatımla anlatırsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Oğuzhan
Agnostik ateizm
Pozitif ateizm
Militan ateizm
Farkları neler en basit anlatımla anlatırsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler
Agnostik kelimesinin terim karşılığı "Bilinmezlik" yani tanrı var olsada olmasada biz bunu asla bilemeyiz görüşüdür bundan varsayımla Agnostik Ateizm, Tanrının varlığınının bilinemez olduğunu ve inanmadığını ifade eder.

Pozitif ateizm adı üstünde bu görüşte güçlü bir inanca sahip Tanrıyı reddeder kesin bir görüş sunuyor yani

Militan Ateizm ise tüm dinlerin yanlış olduğunu topluma zarar verdiklerini savunur atıyorum militan çevreci çevreyi kirleten unsurları ve kişilere karşı savaş içerisindedir

• Beğen
Reaksiyonlar: ANYA

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
M.Rüzgar Özen
Agnostik kelimesinin terim karşılığı "Bilinmezlik" yani tanrı var olsada olmasada biz bunu asla bilemeyiz görüşüdür bundan varsayımla Agnostik Ateizm, Tanrının varlığınının bilinemez olduğunu ve inanmadığını ifade eder.

Pozitif ateizm adı üstünde bu görüşte güçlü bir inanca sahip Tanrıyı reddeder kesin bir görüş sunuyor yani

Militan Ateizm ise tüm dinlerin yanlış olduğunu topluma zarar verdiklerini savunur atıyorum militan çevreci çevreyi kirleten unsurları ve kişilere karşı savaş içerisindedir
Uzatmadan güzelce anlattığın için tebrik ederim kral.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
efe araci

evet sayenizde militan ateist olduğumu öğrendim :D fakat ben hani BÜTÜN DİNLER YALAN DİNE İNANALAR APTALDIR gibi bir kafa değilim onun yerine din yüzünden hayatı mahvolan çoğunulukla küçük cocuklara üzülüyorum ve genel olarak dinleri pek sevmem nefret ettiğim de oluyor yer yer.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Oğuzhan
evet sayenizde militan ateist olduğumu öğrendim :D fakat ben hani BÜTÜN DİNLER YALAN DİNE İNANALAR APTALDIR gibi bir kafa değilim onun yerine din yüzünden hayatı mahvolan çoğunulukla küçük cocuklara üzülüyorum ve genel olarak dinleri pek sevmem nefret ettiğim de oluyor yer yer.
Dinler insanların duygularıyla düşünceleriyle oynar bi insanı yönetmenin en kolayı dini kullanmak. Papa mesela zamanında para ile cennet tapusu sattı daha çok örnek varda işte...

• Üzgün
Reaksiyonlar: Samu

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
efe araci
Dinler insanların duygularıyla düşünceleriyle oynar bi insanı yönetmenin en kolayı dini kullanmak. Papa mesela zamanında para ile cennet tapusu sattı daha çok örnek varda işte...
o konulara girmeyelim hocam yoksa 15 sayfalık bir tartışma daha çıkar gibi :kekw:

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,708
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Agnostik ateizm
Pozitif ateizm
Militan ateizm
Agnostik Ateistler, Tanrı'nın varlığı veya yokluğu konusunda kesin bilgiye sahip olunamayacağını kabul ederler. Agnostiklerle benzer düşüncelere sahiptirler, ancak Tanrı'nın var olmadığı görüşüne daha yakındırlar.
"Tanrı'nın var olduğunu kanıtlayan yeterli bir delil yok, bu yüzden inanmıyorum ama kesin olarak yoktur da diyemem." şeklinde özetlenebilir.

Pozitif Ateistler, Tanrı'nın var olmadığına delilleriyle birlikte kesin olarak inanırlar ve bunu savunurlar. Bu kişiler genellikle Tanrı'nın var olmadığını destekleyen argümanlara sahip ve bu konu hakkında gerekli araştırmaları yapmış kişilerdir.

Militan Ateistler, dinlerin toplum için zararlı olduğuna inanır ve bu yüzden dinlere karşı aktif olarak mücadele edilmesi gerektiğini savunurlar. Sadece Tanrı’nın var olmadığı fikrini benimsemekle kalmayıp aynı zamanda tüm dinlerin bireysel ve toplumsal düzeyde olumsuz etkiler yarattığını düşünerek, onun etkisinin azaltılması veya tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini öne sürerler.

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Kenan Fetheden
Millet ne meraklı din konusunu tartışmaya keşke başka meselelerde de meraklı olsalar.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
efe araci
Agnostik Ateistler, Tanrı'nın varlığı veya yokluğu konusunda kesin bilgiye sahip olunamayacağını kabul ederler. Agnostiklerle benzer düşüncelere sahiptirler, ancak Tanrı'nın var olmadığı görüşüne daha yakındırlar.
"Tanrı'nın var olduğunu kanıtlayan yeterli bir delil yok, bu yüzden inanmıyorum ama kesin olarak yoktur da diyemem." şeklinde özetlenebilir.

Pozitif Ateistler, Tanrı'nın var olmadığına delilleriyle birlikte kesin olarak inanırlar ve bunu savunurlar. Bu kişiler genellikle Tanrı'nın var olmadığını destekleyen argümanlara sahip ve bu konu hakkında gerekli araştırmaları yapmış kişilerdir.

Militan Ateistler, dinlerin toplum için zararlı olduğuna inanır ve bu yüzden dinlere karşı aktif olarak mücadele edilmesi gerektiğini savunurlar. Sadece Tanrı’nın var olmadığı fikrini benimsemekle kalmayıp aynı zamanda tüm dinlerin bireysel ve toplumsal düzeyde olumsuz etkiler yarattığını düşünerek, onun etkisinin azaltılması veya tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini öne sürerler.
sizin anlattığınız militan benimkine daha çok uyuyor topluma zarar verdiğini düşünüyorum ve çok fazla olumsuz düzeyde etkiler bıraktığını da düşünüyorum ( özellikle kız çocuklarında zorlayarak kapatılmak vb sadece islamdan yola çıkmıyorum örnektir. ) ama tamamen ortadan kaldırmak pek te benlik değil isteyen dinini yaşasın fakat başkasının dinine karışmak veya çocuğuna erkek kız farketmez din baskısı yapıyorsa işte orda dur derim 2 nize de anlattığınız için teşekkür ederim dostlar.

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Kenan Fetheden
Olmayan bir şeyin neyini tartışacan zaten.
Yoksa tartışma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dinlerin topluma faydaları vardır hem de çok fazladır medeniyetlerin temelleridir.Ve her iyi şeyin kullanıldığı gibi dinler de insanlar tarafından kullanılabilir tabii ki bu kullananlar dine samimi inanmadığı için dinsiz sayılabilirler.Yani yine dinsizler yüzünden dinsiz olan insanlar var.Dünya çok ironik.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,708
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Millet ne meraklı din konusunu tartışmaya keşke başka meselelerde de meraklı olsalar.
En ermiş kişi sensin kardeşim. Bu konuları bu kadar küçümsüyorsan çok sığ görüşlü bir insansındır sana hayatında bol şanslar.

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Kenan Fetheden
En ermiş kişi sensin kardeşim. Bu konuları bu kadar küçümsüyorsan çok sığ görüşlü bir insansındır sana hayatında bol şanslar.
İnanmayınca eline ne geçiyor veya inananlara küfredip küçümseyince? bu yüzden diyorum tartışmak boş ateist bir toplum olsak eminim daha çok nefret edeceksiniz bu toplumdan

Top Bottom