Konunun sonuna ekliyorum hemen kullandığımı.siyah için nereden bulabilirim pudding keycap
Konunun sonuna ekledim.Elinde bulunan Keycapsler hangi marka hocam?
Bunlar hakkında sorum olacaktı.Konunun sonuna ekledim.
Hocam tam emin değilim yanlış yönlendirmek istemem ya, @freygasm biliyordur büyük ihtimalle. Konuyu da görmüş olurBunlar hakkında sorum olacaktı.
Bunlar Aula F75 ile %100 uyum lu mu? Shift tuşlarının boyu vs. Bilgin var mı?
Genellikle ben de ışıkları kapalı kullanırım, puding merakım vardı ucuz olunca onu gidereyim diye aldım. Almışken de herkes soruyordu elimde iki türlüsünden de varken bir konu hazırlayayım dedim.bende siyahı var
beyazı da yolda
siyah 1 gün kullandım. onda da ışıkları kapattım
ha south olmuş ha north ne fark eder, klavye mi klavye devam
Gündüz ışığında northun üzerindeki karakterler çok daha parlak ama akşamken eşitler. Alt taraflar southtta bariz derecede daha iyi ışık ve daha doğru renk veriyorMerhaba arkadaşlar, bugün sizlere yerli ve milli klavyemiz haline gelen Aula F75'in herkesin merak ettiği south-north facing farkını göstermeye çalışacağım.
Öncelikle ilk rehber, bilgilendirme, inceleme tarzı konum olduğu için hatalar olabilir, şimdiden affola. Ayrıca kamera ve çekim konusundaki acemiliğim için de kusura bakmayın
İlk olarak nedir bu south, north facing ona bakalım.
Alıntıyı görüntüle
Resimdeki bilgileri özetleyecek olursak, güney olan genel olarak piyasadaki switch ve keycapsler ile daha uyumlu, daha premium bir hissiyat sunuyor ve klavye meraklılarının daha çok tercih ettiği ışıklandırma şekli. Benim deneyimlerime göre ikisinin de hissiyatı ve sesi aynı sayılır, gözümü kapatıp sesi dinletseniz falan ayırt edemem. Işıklandırma farkına ise aşağıdaki resimlerde bakacağız.
Işıklandırma Farkları
İlk olarak klavyenin normal halinin karanlıkta ve aydınlıktaki haline bakalım.
-----------------------------Aşağı taraf Güney, yukarı taraf ise Kuzey Işıklandırmaya sahip klavye-----------------------------
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Gördüğünüz gibi klavyenin normal halinde açıkçası çok bir şey fark etmiyor. Güneyin ışıkları biraz daha belirgin olsa da bu keycapsler ile ışık doğru düzgün gözükmediği için şahsen arada lafı edilecek bir fark göremiyorum.
Şimdi gelelim asıl farkı gösterecek kıyasa.
Not: Elimde tek keycaps seti olduğu için ve aynı şekilde aynı şartlarda fotoğraf çekebilmek için puding keycaps olan resimlerde yarı yarıya takıp deneme yaptım. Öbür türlü çekim açısı, ışığı falan değişir net olmaz diye düşündüm. Anlayışınız için teşekkürler.
-----------------------------Sol taraf Kuzey, sağ taraf ise Güney Işıklandırmaya sahip klavye-----------------------------
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
--------------------
--------------------
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Genel Değerlendirme
Dostlar genel olarak ışıklandırma ve farkları bu şekilde. Benim fikrim ses ve hissiyat olarak hiçbir farkları yok denebilir. Işıklandırma olarak ise south biraz daha yatay(çapraz) bakışta, north ise daha dikey(yukarıdan) bakışta diğerine göre güzel gözüküyor. Sebebi ise basit zaten, çarprazdan bakınca yandaki şeffaf yerleri south daha iyi aydınlatıyor, yukardan ise north harfleri daha iyi ve okunaklı yansıtıyor.
Eğer halihazırda elinizde bu klavye var ise ve farklı keycaps falan alacaksanız bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Keycaps almaya gerek duymuyorsanız south veya north geldiği için kafaya takmalık bir durum yok bence. Dediğim gibi ses ve hissiyat bence aynı, ışık konusunda da pek bir farkları yok stok halinde.
Benim temel olarak diyeceklerim bu kadar, sorunuz veya isteğiniz olursa konuda belirtebilirsiniz, birkaç saat daha klavyeleri bu şekilde tutup elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Okuduğunuz için teşekkürler.
Kullandığım keycaps:
Uyumlu shift yok içerisinde geri kalan uyuyor. Tam uyum istiyorsanız paketin üzerinde US yazmalı UK yerine.Bunlar hakkında sorum olacaktı.
Bunlar Aula F75 ile %100 uyum lu mu? Shift tuşlarının boyu vs. Bilgin var mı?
Sağ shift uyumlu değil bu arada diğeri uyumlu.Gündüz ışığında northun üzerindeki karakterler çok daha parlak ama akşamken eşitler. Alt taraflar southtta bariz derecede daha iyi ışık ve daha doğru renk veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Uyumlu shift yok içerisinde geri kalan uyuyor. Tam uyum istiyorsanız paketin üzerinde US yazmalı UK yerine.
Gündüz ışığında karakterin parlaklığına çok da gerek yok yaGündüz ışığında northun üzerindeki karakterler çok daha parlak ama akşamken eşitler. Alt taraflar southtta bariz derecede daha iyi ışık ve daha doğru renk veriyor
Uyumlu shift yok içerisinde geri kalan uyuyor. Tam uyum istiyorsanız paketin üzerinde US yazmalı UK yerine.
Sağ shift uyumlu değil bu arada diğeri uyumlu.
Bence de Pudingin olayı zaten rgbnin daha parlak olmasıGündüz ışığında karakterin parlaklığına çok da gerek yok ya