B650 Tomahawk 11k'ya alınır mı?

klon3

80+
Reaksiyon skoru
4
7800x3d için anakart almam lazım, şu anda 11k civarına buldum bu anakartı. Daha iyi daha ucuz bir öneriniz var mı?

En çok o önerilmiş gibi gördüm, birde VRM soğutması kaliteliymiş diye. Fazla bilgim yok tabi.
650 ler ile ilgili AMD şirketlere üretmeyi durdurup 850 + odaklanmalarını söylemiş. 850 ve üzeri öneririm. 11 e 870 bile bulabiliyorsun

Saol hocam, baktım sanırım Aorus olan daha iyi. Ancak forumlara baktığımda hala HAWK modeli için daha iyi soğutur demişler, sanırım ATX boyutta olduğu için. Ama Aorusu biraz daha inceleyeceğim belki alırım, tam olarak farkı anlayamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

B650 çöp 620 nin yanında. Tavsiyem b850dir ama 11k yüksek bence bir anakart için.
B650 Hawk için çok kalite diye okumuştum yanlış mı? 620 ise daha ucuz kartlar değil miydi?

Saol hocam, baktım sanırım Aorus olan daha iyi. Ancak forumlara baktığımda hala HAWK modeli için daha iyi soğutur demişler, sanırım ATX boyutta olduğu için. Ama Aorusu biraz daha inceleyeceğim belki alırım, tam olarak farkı anlayamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

B650 Hawk için çok kalite diye okumuştum yanlış mı? 620 ise daha ucuz kartlar değil miydi?
620 den başlıyo yukarı gidiyor. en giriş seviyesi diyebilirsin. bunlar tabii model numarası gibi düşün. Markaların ayrı tierları oluyor. Asus prime - tuf - rog gibi. en düşük prime en kaliteli rog gibi düşün. asus prime b650 yi 4-5 k ya bulurken asus rog 650 15 binden başlıyor.

B650 chipset bir anakart almak yerine B850 chipset anakart almak daha iyi olcaktır.

Gen 5 SSD desteği oluyor
Pcie 5.0 desteği var
B850 chipset daha yeni B650 ye göre.
Ve kasan destekliyor ise ATX boyutta olan anakartlara yönel daha fazla slot oluyor.

B650 chipset bir anakart almak yerine B850 chipset anakart almak daha iyi olcaktır.

Gen 5 SSD desteği oluyor
Pcie 5.0 desteği var
B850 chipset daha yeni B650 ye göre.
Ve kasan destekliyor ise ATX boyutta olan anakartlara yönel daha fazla slot oluyor.

Mag B850 Tomahawk Max var dediğine göre ama 3k fazla vermem gerekiyor, fiyatlar şişik. Önerir misin?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,375
Üyeler
185,717
Son üye
Tunç1122
Geri