Neler Yeni

B650 vs X670 Anakart

GG_Ghost

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Tural
haci zaten x 670 2 kati kadar pahali daglar kadar ustunluk saglamayacak size, b650e-e gaming pci 5.0 destekliyor daha ne istiyorsunuz ki. 3-4 yila verdigin paranin yerine gelecekdeki anakarta yatirim yaparsin

haci zaten x 670 2 kati kadar pahali daglar kadar ustunluk saglamayacak size, b650e-e gaming pci 5.0 destekliyor daha ne istiyorsunuz ki. 3-4 yila verdigin paranin yerine gelecekdeki anakarta yatirim yaparsin
Hocam b650e-e Hem ssd için hem de ekran kartı için pcie 5.0 destekliyor dimi. İkisi için de yani ?

GG_Ghost

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Tural
evet ikisi icinde destekliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

onun icin diyorum ki size x670 daha fazla performans vermeyecek zaten paran cebinde kalsin istersen ama ryzen 7 7800x3d yi almadiysan 9800x3d yi beklersen daha iyi olur

evet ikisi icinde destekliyor.

onun icin diyorum ki size x670 daha fazla performans vermeyecek zaten paran cebinde kalsin istersen ama ryzen 7 7800x3d yi almadiysan 9800x3d yi beklersen daha iyi olur
Evet hocam işlemci konusunda 9800x3d'yi beklesem mi diye de düşünüyorum. Ama bazılarının dediğine göre en az 6 ayı varmış.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,516
İsim
Mehmet Aslan
Üst mesajımda attığım anakart alınmaz mı sizce ? x670 olarak da aklımda şu var

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,516
İsim
Mehmet Aslan
Hocam bu da aklımın bir köşesinde duruyor aslında fakat bunu almak istemememin en büyük sebebi 5 yıl sonra falan sistemimi yükseltmek istediğimde 2.el'de satarken kolayca satamam sanırım. Çünkü asrock markasının 2.el piyasası çok da iyi değil. Elimde kalır gibi bu anakart :D Ama asus'un 2.eli çok kuvvetli. Millet kapışıyor.
İnsanın bu anakartı satmaya eli gitmez , gurmeler bilir ki taichi serisi en sağlam serilerden biridir , rog u da geçebilir. Taichi gibi bir anakartın uygun fiyat verdiğin sürece talep görmeyeceğini sanmam.

İnsanın bu anakartı satmaya eli gitmez , gurmeler bilir ki taichi serisi en sağlam serilerden biridir , rog u da geçebilir. Taichi gibi bir anakartın uygun fiyat verdiğin sürece talep görmeyeceğini sanmam.
Peki x670 şart mı diyorsunuz hocam ? Ben b650 düşünüyordum çünkü.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,516
İsim
Mehmet Aslan
Hocam bu da aklımın bir köşesinde duruyor aslında fakat bunu almak istemememin en büyük sebebi 5 yıl sonra falan sistemimi yükseltmek istediğimde 2.el'de satarken kolayca satamam sanırım. Çünkü asrock markasının 2.el piyasası çok da iyi değil. Elimde kalır gibi bu anakart :D Ama asus'un 2.eli çok kuvvetli. Millet kapışıyor.
baksana şuna hocam 27 faz ne kafayı yemiş bunlar , rog crosshair de bile 20 faz var :kekw: Bu anakartın 2 hafta önce gaming gecesinde 16.000 tl ye düştüğünü gördüm , fiyatın radikalliğine bak. Tasarım desen on numara her yeri soğutucu bloklarla kapatılmış.

Peki x670 şart mı diyorsunuz hocam ? Ben b650 düşünüyordum çünkü.
yani fantezi aramıyorsan b650 normal bir kullanıcının fazla fazla işini görebilecek bir anakart. Burada senin ne istediğin ve kullanıcı senaryosu önemli. Şunu da ekleyeyim yakın zamanda yeni anakartlar satışa sunulacak , acele etmemende fayda var. Çıksınlar bir bak fiyatlara neler vadediyor ona göre kararını verirsin.

baksana şuna hocam 27 faz ne kafayı yemiş bunlar , rog crosshair de bile 20 faz var :kekw: Bu anakartın 2 hafta önce gaming gecesinde 16.000 tl ye düştüğünü gördüm , fiyatın radikalliğine bak. Tasarım desen on numara her yeri soğutucu bloklarla kapatılmış.

Hocam evet onu ben de farkettim hayvan gibi faz koymuş adamlar :D Gaming gecesinde de fiyatı düşmüştü ama o sıra alamadım başka borçlarım vardı.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam X670 ve B650 olayı tamamen bütçeyle ilgili fakat b650 x670ten kötü diye bir şey yok. O attığın ROG B650-E gerek teknolojisi gerek ileriye dönük SSD ve GPU için pcie 5.0 desteği gerek bol bol portları ve mosfet-vrm sağlamlığı ile çoğu x670e tek atar. Bu her zaman böyleydi. Belli bir bütçe ile Top Tier B650 almak her türlü orta halli x670'ten çok daha iyidir. Ha paranız varsa tabii ki x670 Top tierlere bakabilirsiniz. Tek farkı mosfet faz oranındaki artışı olacak. Geri kalan her şey aynı b650 ile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,398
Üyeler
161,042
Son üye
trkbyzc
Top Bottom