Neler Yeni

Babama kredi çektirip laptop aldıracağım ACERNİTRO16 RTX4050 İ513500H iyi midir?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Siz kendinizi şımartıyor olabilirsiniz lakin babanız sizin köleniz değil haberiniz olsun yok baba bana kredi çek laptop al.21 yaşındasınız biraz insaf yok çalışmak zor geliyor bilmem ne dediğim gibi babanız sizin köleniz değil eğer köleniz olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü babanız belki o krediyi ödeyemiyecek çalışmak zor geliyormuş beyefendi'ye bak ben 4 yıldır kuryelik yapıyorum kendi isteklerimi kendim yapıyorum.
Benim Lise yeni bitti lise süresinde bile günlük işlere gidiyordum üniversite durumuna göre günlük işlere devam edeceğim gidemezsemde tam zamanlı çalışmaya

Benim Lise yeni bitti lise süresinde bile günlük işlere gidiyordum üniversite durumuna göre günlük işlere devam edeceğim gidemezsemde tam zamanlı çalışmaya
Aynen mesela hocam ben kuryelik yapmaya başladım sebebi kendi oyunumu yapmak istediğim için kuryeliğe başladım biriktirdim biriktirdim arkadaşlarla ekip kurduk Allah'ın izniyle ilk oyunumuzu yapacağız Türkçe spikerli futbol oyunu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani 4 yıldır yapıyorum boş vakitlerde açıp oyun yapma kurslarında biraz az çok bi şeyler biliyoruz. Bende yapmaktan sıkıldım zaten birkaç ay daha çalışıp bırakacağım.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Beyefendi'ye çalışmak zor geliyormuş.Birde 21 yaşındaki adam babasına kredi çektirip laptop alacak kadar utanmaz olamaz.
Mesela benim pederde dedi bana üniversiteyi kazanırsan hediye olarak laptop alalım dedi sana normalde elimdekini satıp destek olurdum ama dedi masaüstünü bize bırak laptopa geçersin sen.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr

s31ndler

80+
Siz kendinizi şımartıyor olabilirsiniz lakin babanız sizin köleniz değil haberiniz olsun yok baba bana kredi çek laptop al.21 yaşındasınız biraz insaf yok çalışmak zor geliyor bilmem ne dediğim gibi babanız sizin köleniz değil eğer köleniz olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü babanız belki o krediyi ödeyemiyecek çalışmak zor geliyormuş beyefendi'ye bak ben 4 yıldır kuryelik yapıyorum kendi isteklerimi kendim yapıyorum.
Şu an çalışmak zor geliyor ve bir laptopa ihtiyacım var, bu durumda bunu ailem karşılamak zorunda. Babamı buna ikna etmeyi başardım ve elime bu fırsat bir daha geçmeyecek, iyi değerlendirmem lazım.
Siz kendinizi şımartıyor olabilirsiniz lakin babanız sizin köleniz değil haberiniz olsun yok baba bana kredi çek laptop al.21 yaşındasınız biraz insaf yok çalışmak zor geliyor bilmem ne dediğim gibi babanız sizin köleniz değil eğer köleniz olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü babanız belki o krediyi ödeyemiyecek çalışmak zor geliyormuş beyefendi'ye bak ben 4 yıldır kuryelik yapıyorum kendi isteklerimi
Kredi çekmekten başka şansımız yok şu an.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Beyefendi'ye çalışmak zor geliyormuş.Birde 21 yaşındaki adam babasına kredi çektirip laptop alacak kadar utanmaz olamaz.
Utanmıyorum ve bunu babam karşılayabilir. 😎 Canım babam benim, selamlar olsun sana. 🤗

Utanmıyorum ve bunu babam karşılayabilir. 😎 canım babam benim, selamlar olsun sana. 🤗
Kendini havalı zannediyorsun birde çalışmak zor geliyorsa laptop rüyanda kardeşim öyle bir dünya yok sen yan yatıp kalkacaksın bir kere çektirdin iki üç sonrası olmayacak bunun birde emoji memoji atıyorsun ben gerçekten senin yerine utandım.Baban karşılamak zorunda değil madem laptop istiyorsan çalışıp paranı kazanıp laptop alacaksın. "Şahıslar veya kurumlarla yapılacak faizli kredi işlemleri de bu kapsamdadır. Bu itibarla haram olan bir işlemi yapmak caiz olmadığı gibi ona aracılık yapmak ve destek olmak da caiz değildir (Mevsili, el-İhtiyar, II, 406)." Kredi haram ayrıca ahirette Allâh sana hesabını sorar. Hayır bari çalış biraz emek ver boş boş oturup oyununu oynayacaksın laptop'u alıp babanda krediyi ödemek için emekli maaşından vazgeçecek belki adam kendine çok istediği bir şey alacaktı nereden biliyorsun? Keşke biraz emek verip kendi emeğinin karşılığını alsan çalışmak hiç de zor bir şey değil ben 4 yıldır kuryelik yapıyorum sabah 6.00'da başlayıp 22.00'a kadar günün 16 saati çalışıyorum kendi isteklerimi karşılamak için siz ise utanmazlık yapıp babanıza kredi çektiriyorsunuz. Atalarımız ne doğru demiş " Kalabalıkta artistlik yapanın affı tenhada kabul olmaz! " Ben size sadece utanmanız var mı demek istiyorum...

s31ndler

80+
Kendini havalı zannediyorsun birde çalışmak zor geliyorsa laptop rüyanda kardeşim öyle bir dünya yok sen yan yatıp kalkacaksın bir kere çektirdin iki üç sonrası olmayacak bunun birde emoji memoji atıyorsun ben gerçekten senin yerine utandım.Baban karşılamak zorunda değil madem laptop istiyorsan çalışıp paranı kazanıp laptop alacaksın. "Şahıslar veya kurumlarla yapılacak faizli kredi işlemleri de bu kapsamdadır. Bu itibarla haram olan bir işlemi yapmak caiz olmadığı gibi ona aracılık yapmak ve destek olmak da caiz değildir (Mevsili, el-İhtiyar, II, 406)." Kredi haram ayrıca ahirette Allâh sana hesabını sorar. Hayır bari çalış biraz emek ver boş boş oturup oyununu oynayacaksın laptop'u alıp babanda krediyi ödemek için emekli maaşından vazgeçecek belki adam kendine çok istediği bir şey alacaktı nereden biliyorsun? Keşke biraz emek verip kendi emeğinin karşılığını alsan çalışmak hiç de zor bir şey değil ben 4 yıldır kuryelik yapıyorum sabah 6.00'da başlayıp 22.00'a kadar günün 16 saati çalışıyorum kendi isteklerimi karşılamak için siz ise utanmazlık yapıp babanıza kredi çektiriyorsunuz. Atalarımız ne doğru demiş " Kalabalıkta artistlik yapanın affı tenhada kabul olmaz! " Ben size sadece utanmanız var mı demek istiyorum...
Kolay gelsin, bol kazançların olsun diyorum öncelikli. Üzerime çok gelindiğini düşünüyorum. Önceki laptopu da kredi çekerek almıştık ve ucuz bir laptop olduğu için çok sorun yaşadık, babam da buna şahit oldu, thh süreçlerini bizzat o da yaşadı. "Baba gördün mü ucuz laptop aldık, başımıza bunlar geldi, daha pahalı bir laptop alalım, daha uzun seneler kullanayım." dedim, çünkü "Ucuz ürün alacak kadar zengin değiliz." felsefesi ile bakıyorum olaya. Pahalı olsun, iyi olsun diye düşünüyorum. Zaten dediğim gibi emekliye zam gelecek ve çektiğimiz kredinin taksidini karşılayabilecek, 10-12 ay taksit yaparız sanırım, faizi ne olur bilemiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Bora
Acer Nitro 16 RTX 4050 öneririm. Bende sipariş verdim bekliyorum. Soğutması ve ekranı çok iyi. Fakat 4060'lı bir şey almayı düşünürsen hp victus önermem. Ekranı aşırı kötü. Nitro 5 bakabilirsin.

lordGY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Mahmut kanl8
Hocam konuyu şimdi okudum. Arkadaş bende büyük. Ona rağmen ben bu yaz çalışıp kendime bilgisayar alacağım. Babamda arkadaşın babasından büyük ihtimalle çok daha yüksek maaş alıyordur.(Babam esnaf aylık ortlama 60k geliyor Allah'a şükür). Ama babam biraz çocuk ruhlu bir insan. Dedem babam 10 yaşındayken vefat etmiş babam çocukluğunu hiç yaşayamamış. Şimdi elinde parası altında arabası var. İstediğini alıyor. Bende biraz çalışmayı , zorluklarla başa çıkmayı öğrenmek istiyorum. Küçükken hiç zorluk görmedim. Babam kendisi kötü bir çocukluk geçirdiği için benimkinide bir o kadar güzel geçirdi. Ama bir yandanda büyüklerime saygılı olmayı ve insanların hallerinden anlamayı öğretti. İstesem şu anda gidip o bilgisayarı alabilirim. Ama dediğim gibi zorluklarla baş etmeyi öğrenmek istiyorum. Arkada benden birkaç yaş büyük fakat ben bile utandım yaptığından. 21 yaşında bir insanın küçücük çocuk gibi kendi zevki için emekli babasına kredi çektirmesi bambaşka bir seviye gerçekten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,702
Üyeler
165,719
Son üye
Soykyy
Top Bottom