Hearter4896
80+
Güzel kardeşim benim öncelikle teşekkür ederim.Emekli babana kredi çektiriyorsun bunu gel Adana'da bir yerde söyle yaşatmazlar seni senin üstüne gelirler kardeşim benim bak kredi çekmek haram sen müslüman bir insansın müslüman bir insana babasına hem de emekli babasına kredi çektirip laptop aldırmak gerçekten yakışmaz utanç verici bir şey ve siz bunu söylüyorsunuz ben çalışamam bilmem ne bakın yanlış anlamayın size kızmıyorum sadece babanıza üzülüyorum Allâh yardımcısı olsun o öldüğü zaman siz çalışmak zorunda kalıcaksınız hiç mi namus şeref utanma yok be yazık kardeşim o adama adam senin kölen mi ciddi söylüyorum adam senin kölen mi? Eğer evet dersen Allâh senin aileye sabır versin diyorum. Ah ulan ah biz burada 4 yıldır emek vererek her gün 16 saat çalışıyorum çok komik bir para alıyorum her gün 16 saat çalışmama rağmen, siz de babanıza kredi çektirin emekli babanıza altını çiziyorum emekli ah ne diyim hocam eğer lafımın kıymeti yoksa peki siz bilirsiniz ilerde babanız gidince beni çok iyi anlayacaksınız ama o zaman iş işten geçmiş olacakKolay gelsin, bol kazançların olsun diyorum öncelikli. Üzerime çok gelindiğini düşünüyorum. Önceki laptopu da kredi çekerek almıştık ve ucuz bir laptop olduğu için çok sorun yaşadık, babam da buna şahit oldu, thh süreçlerini bizzat o da yaşadı. "Baba gördün mü ucuz laptop aldık, başımıza bunlar geldi, daha pahalı bir laptop alalım, daha uzun seneler kullanayım." dedim, çünkü "Ucuz ürün alacak kadar zengin değiliz." felsefesi ile bakıyorum olaya. Pahalı olsun, iyi olsun diye düşünüyorum. Zaten dediğim gibi emekliye zam gelecek ve çektiğimiz kredinin taksidini karşılayabilecek, 10-12 ay taksit yaparız sanırım, faizi ne olur bilemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yani iyiymiş hocam 60.000₺ süper gerçekten bende ilk yıl 15 sonra 25 sonra 30 şimdide 35 alıyorum eğer sonraki sene bitinceye kadar çalışırsam toplamda 2 milyon liraya yakın param birikti ha bunların hepsini almıyorum masraflardı vergiydi isteklerdi cart curt elimde 1-1.5 milyon para kaldı bu kadar fazla maaş almamın sebebi şirketin büyük bir şirket olması şimdi de arkadaşlarla ekip kurduk dijital oyun sektörüne giriş yapacağız Türkçe spikerli futbol oyunu yapmayı düşünüyoruz inşallah güzel paralar kazanırız da biraz mutlu olalım bugüne kadar mutlu olamadım bari şimdi olayımHocam konuyu şimdi okudum. Arkadaş bende büyük. Ona rağmen ben bu yaz çalışıp kendime bilgisayar alacağım. Babamda arkadaşın babasından büyük ihtimalle çok daha yüksek maaş alıyordur.(Babam esnaf aylık ortlama 60k geliyor Allah'a şükür). Ama babam biraz çocuk ruhlu bir insan. Dedem babam 10 yaşındayken vefat etmiş babam çocukluğunu hiç yaşayamamış. Şimdi elinde parası altında arabası var. İstediğini alıyor. Bende biraz çalışmayı , zorluklarla başa çıkmayı öğrenmek istiyorum. Küçükken hiç zorluk görmedim. Babam kendisi kötü bir çocukluk geçirdiği için benimkinide bir o kadar güzel geçirdi. Ama bir yandanda büyüklerime saygılı olmayı ve insanların hallerinden anlamayı öğretti. İstesem şu anda gidip o bilgisayarı alabilirim. Ama dediğim gibi zorluklarla baş etmeyi öğrenmek istiyorum. Arkada benden birkaç yaş büyük fakat ben bile utandım yaptığından. 21 yaşında bir insanın küçücük çocuk gibi kendi zevki için emekli babasına kredi çektirmesi bambaşka bir seviye gerçekten.
Son düzenleme: