Hocam wing 50 asla çekilecek bir motosiklet değil. Arkadaşımda var çocuk neredeyse alalı 1 seneye yakın oldu gerek birtakım şahsi sebeplerden gerek de kilometre yapamadığı için adam akıllı ne bakıma götürebildi ne rodajını tamamlayabildi. Çok geç tamamladı. Ayrıca dediğine göre tek kişi bile olsan yokuş çekmekte zorlanan bir motormuş. Kendim bindim (1.95 boyum var, evet ortalamanın üstünde ama yapacak bir şey yok.) hiç rahat edemediğimi belirtebilirim. Skuter olarak sıfır alacaksa Arora Cappuccino 125 veya ikinci el alacaksa temiz bir Activa S veya Dio bakabilir.
Benimde arkadaşım var arada ben kullanıyorum.
Motorun 2 kroniği var. Mesela alt şase kısmında hep bi çatlak, kırık oluyor. 2023 ve altı modellerde gördüm ama sadece. 2024 de yok galiba.
Ayrıca kilometre göstergesinin kablosu motorun yürüyen aksamına çarpa çarpa kopuyor. Buda kronik bazı bayiler hatta kabloyu sabitleyip veriyor.
Ama buda sanırım 2024 de çözüldü.
Zaten 2024 den sonra genel makyaj yani değişiklik gördü.
Onun dışında yokuş çekmiyor falan muhabbeti herangi bir 50cc motor ile aynı. Yani wing50 nin çekemeyip başka bir 50cc motorun çekeceği yer yok. Bundan 5 ay önce 2.5k ile 80cc yaptık. 60kmh de limitöre giriyor. Limitör olmayanlar 80-85 basıyor ama 80cc hali.
Onun dışında 1.95 boy ile hiçbir scooter kullanamazsın.
Daha doğrusu düz scooter kullanamazsınız.
Sizin için maxi scooter. Yani nmax, pcx gibi ayak uzatmalı scooter lazım.