Neler Yeni

Başlangıç için 500cc motosiklet alınır mı ?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
debriyaj tokatlamazsa o motor tekere gelmez bilinçli yapması lazım bilmiyosa da yapmaya korkmalı :D
bilinçli olmadan yapanda var sürücü kursunda denk geldim çocuk 100 lük cg ile motoru kaldıramadan tekere aldı sonrasında zar zor kaldırabildi motoru.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Valla başka adam akıllı 250'lik gelmiyo aklıma benim. CBR250'ler biraz riskli. yaşlandı artık. R25ler de MT25le aynı zaten. CF'lere falan asla girilmez. En mantıklısı MT25 ya da R25
Alınabilirse MT25 tercihen daha iyi olacaktır. Ben kendi fiziğime ithafen konuşuyorum.

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Cefika

Egean

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Ege
debriyaj tokatlamazsa o motor tekere gelmez bilinçli yapması lazım bilmiyosa da yapmaya korkmalı :D
Hocam mt nin sagi solu belli olmaz en iyi sen anlarsin boyle oturus pozisyonunu falan degistirirken ziplar falan o anda gaz verir bi anda anlayamazda ne oldugunu yapisir yere (tecrube ile sabit) 😂

Ceasar123

80+ Silver
Hocam wing 50 asla çekilecek bir motosiklet değil. Arkadaşımda var çocuk neredeyse alalı 1 seneye yakın oldu gerek birtakım şahsi sebeplerden gerek de kilometre yapamadığı için adam akıllı ne bakıma götürebildi ne rodajını tamamlayabildi. Çok geç tamamladı. Ayrıca dediğine göre tek kişi bile olsan yokuş çekmekte zorlanan bir motormuş. Kendim bindim (1.95 boyum var, evet ortalamanın üstünde ama yapacak bir şey yok.) hiç rahat edemediğimi belirtebilirim. Skuter olarak sıfır alacaksa Arora Cappuccino 125 veya ikinci el alacaksa temiz bir Activa S veya Dio bakabilir.
Benimde arkadaşım var arada ben kullanıyorum.
Motorun 2 kroniği var. Mesela alt şase kısmında hep bi çatlak, kırık oluyor. 2023 ve altı modellerde gördüm ama sadece. 2024 de yok galiba.
1737837794318.png

Ayrıca kilometre göstergesinin kablosu motorun yürüyen aksamına çarpa çarpa kopuyor. Buda kronik bazı bayiler hatta kabloyu sabitleyip veriyor.
Ama buda sanırım 2024 de çözüldü.

Zaten 2024 den sonra genel makyaj yani değişiklik gördü.

Onun dışında yokuş çekmiyor falan muhabbeti herangi bir 50cc motor ile aynı. Yani wing50 nin çekemeyip başka bir 50cc motorun çekeceği yer yok. Bundan 5 ay önce 2.5k ile 80cc yaptık. 60kmh de limitöre giriyor. Limitör olmayanlar 80-85 basıyor ama 80cc hali.

Onun dışında 1.95 boy ile hiçbir scooter kullanamazsın.
Daha doğrusu düz scooter kullanamazsınız.
Sizin için maxi scooter. Yani nmax, pcx gibi ayak uzatmalı scooter lazım.

'SteeL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Mehmet B
Yeni kasa CBR500R uygundur ama ilkbaharda o fiyata bulunabilir mi orası muamma şuanda güzel bir fiyattan satışta. Benim tavsiyem naked bir motor fakat istemediğini belirtmişsin o yüzden önerilere eklemiyorum bile. O kadar bütçe var iken kalitesiz bir motor almak saçmalık olur. Bajaj piyasa değerini korumayan bir motor. CBR500R'ın oturuş pozisyonu çok da dik ve agresif değil. Sürüş olarakda gaza gelmem, tın tın okuluma işime giderim demişsin bence de sana en uygun olacak motor CBR 500 R'dır. R25de düşünebilirsin.
Fiyat açısındanda öyle indirimle beraber 350kya alırım arkadaşların söyledigi 2. el çin malı motorlar neredeyse 200k ,200k verdkiten sonra 350yide veririm ,honda çin malı motorlardan çok daha kaliteli,arıza çıkarmaz ve cc olarak yüksek

Ceasar123

80+ Silver
Çinli hiçbir modele bulaşılmaz wing 50 miş vs onun yerine adam akıllı 125 lik pcx, 155 lik nmax ,250 lik xmax veya Forza250 alınır.
Dediğim durum zaten en dip, scooter tarafı için.
Para olsa honda dio ile başlamakta vardır.
Gidip 100k honda dio ya vermektense 125cc apec ps5 alır genel taraf.
Üst cc segment olmadıkça gerek yok diyorum ben japona.

Gidip yamaha neos4 e 70-80k para vermektsense daha üst model çin alırım. Benim kendi fikrim ama.

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Cefika
Fiyat açısındanda öyle indirimle beraber 350kya alırım arkadaşların söyledigi 2. el çin malı motorlar neredeyse 200k ,200k verdkiten sonra 350yide veririm ,honda çin malı motorlardan çok daha kaliteli,arıza çıkarmaz ve cc olarak yüksek
Buradaki çoğu arkadaş sanki motoru aldığın anda düşeceksin ve kaza yapacaksın gibi konuşmuş kendine güveniyorsan sorun yok hocam. Ama dikkat etmekte fayda var. Şuanda ülkemizde hiçbir 125-150cc vitesli motosiklet alınmaz. Bütçeniz var ise çinden uzak durun ve japonun şefkatli kollarına kendinizi bırakın. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama yine de naked motorlar ülkemizde şuanda popüler iken sürüşü rahat ve şehir içi kıvraklığı ile senin için daha iyi olur. Ama 350kya CBR500R bulabileceğini de pek sanmıyorum açıkçası. CBR500R haricinde R25, MT25, CB250R, Duke 250-390 bu modeller arasında bi seçim yapman daha sağlıklı olur gibi. Bu arada belirtmediğin için CBR 500 R modeli 2024 olacaksa seçilmeli eski kasasını almak mantıksız olur.

Gurkanpiro

80+ Platinum
Buradaki çoğu arkadaş sanki motoru aldığın anda düşeceksin ve kaza yapacaksın gibi konuşmuş kendine güveniyorsan sorun yok hocam. Ama dikkat etmekte fayda var. Şuanda ülkemizde hiçbir 125-150cc vitesli motosiklet alınmaz. Bütçeniz var ise çinden uzak durun ve japonun şefkatli kollarına kendinizi bırakın. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama yine de naked motorlar ülkemizde şuanda popüler iken sürüşü rahat ve şehir içi kıvraklığı ile senin için daha iyi olur. Ama 350kya CBR500R bulabileceğini de pek sanmıyorum açıkçası. CBR500R haricinde R25, MT25, CB250R, Duke 250-390 bu modeller arasında bi seçim yapman daha sağlıklı olur gibi. Bu arada belirtmediğin için CBR 500 R modeli 2024 olacaksa seçilmeli eski kasasını almak mantıksız olur.
Yeni kasa cb500f bulunmuyormu yoksa benmi yanlış hatırlıyorum
Pardon hornet 500

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Onun dışında 1.95 boy ile hiçbir scooter kullanamazsın.
Daha doğrusu düz scooter kullanamazsınız.
Sizin için maxi scooter. Yani nmax, pcx gibi ayak uzatmalı scooter lazım.
Gönül isterdi ki CRF falan alalım, veya Dominar alalım ama bekliyoruz işte.

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Cefika
Yeni kasa cb500f bulunmuyormu yoksa benmi yanlış hatırlıyorum
Pardon hornet 500
Yeni gelen 500cclik Honda modelleri CBR 500R, CB 500 Hornet, NX 500. Sırasıyla racing, naked ve adventure modelleri hocam. Geçtiğimiz haftalarda lansmanları ve test sürüşleri yapıldı. Lansman fiyatları çok iyi şuanda bence.

Top Bottom